Rower...
Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy
- Piotrek_2274
-
Ikarus 5780
Ostatnio jechałem trasę z przewodnika pascala nazwana została słusznie "kawał trasy przez lasy" , w mordę jak się wkopałem, źle było podane w przewodniku i skręciłem 200 metrów za wcześnie w choszczówce (przy Ulicy Ślepej) i po pierwsze trafiłem na wydmy a po drugie nadrobiłem 4 kilometry. Trasa jest super, ale nie polecam odcinków stricte przez lasy osobom, które jeżdżą na rowerze po zakupy. A trasa była taka (w skrócie) - Marki - Grodzisk - Skarbka z Gór - Warzelnicza - przecina się kanał - Białołęka Dworska - PKP Płudy - Szynowa - prosto do Światowida - do pętli Nowodwory - do Poetów - do Czajki - do PKP Choszczówka - przez las do Michałowa - Grabiny - -Kobiałka - Olesin - lasem cały czas do leśniczówki, ale nie struga, a nieporęt - potem dookoła lasem do rezerwatu Horowe Bagno i przez Zieleniec do centralnej części Marek. Trasa super, ja jechałem te 56 kilometrów z jedną przerwą na Nowodworach i było dobrze, polecam szczególnie w weekend, bo jest sporo ludzi w DP kompletnie nikogo - więc jeśli się ktoś zgubi to będzie miał lekki problem.
można też jechać przez Konstancin(bo do samego Piaseczna lepiej chyba jechać z Kabat) zahaczając o stację na bocznicy siekierkowskiej - zawsze tam coś stoiTLG pisze:Można zrobić tak: strart z Powsina p. Piaseczno, jakąś Wolice (może jakieś Citara stoją) do Pruszkowa tudzież Komorowa. Stamtąd można wydostać się WKD, SKM albo Kiblem Mazowieckim.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى
A może podzielić to na 2 wycieczki -TLG pisze:Można zrobić tak: strart z Powsina p. Piaseczno, jakąś Wolice (może jakieś Citara stoją) do Pruszkowa tudzież Komorowa. Stamtąd można wydostać się WKD, SKM albo Kiblem Mazowieckim.
1) (Trasa Siekierkowska - Zawady) - Powsin - Ciszyca - Obory - Konstancin - Czarnów - Zalesie Grn. PKP
2) Zalesie Grn. PKP - Jabłonowo - Nadarzyn - WKD (- PKP)
Ciekawa trasa.jasiu pisze:Powsin - Ciszyca - Obory - Konstancin - Czarnów - Zalesie Grn. PKP
Można w ramach akcentu archeologicznego odszukać przy okazji elementy niezrealizowanej linii WKD do Nadarzyna. W samym Komorowie za stacją WKD wyraźnie widać przebieg nasypu. Z resztą my już mamy doświadczenie w archeologiijasiu pisze:Zalesie Grn. PKP - Jabłonowo - Nadarzyn - WKD
15/12/2005-12/7/2019