Jeśli jest w taryfie M+, to powinno tak być. Lepiej chyba kupić miejscówkę - 3 PLN, a po koncercie może być tłok.R-9 Chełmska pisze:żna po prostu wsiąść do niego bez żadnych kombinacji z tamtym biletem?
[pyt] Zapytania taryfowe
Moderator: JacekM
Mam pytanie.
Ile może mniej więcej kosztować bilet na EN Jan Kiepura z Franfurtu (i Hanoweru) do Warszawy? W zależności od wykupionej miejscówki najlepiej.
Będę wdzięczny za informacje.
Ile może mniej więcej kosztować bilet na EN Jan Kiepura z Franfurtu (i Hanoweru) do Warszawy? W zależności od wykupionej miejscówki najlepiej.
Będę wdzięczny za informacje.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Mam pytanie na temat Słonecznego. Nie znalazłem nigdzie na stronie KM żadnych informacji o niehonorowaniu w nim biletów:
1. dobowego KM
2. turystycznego
Czy rzeczywiście tak jest? Jeśli tak jest, to trochę dziwne byłoby zachowanie KolMazów, bo w takim razie po co kupować bilet do Gdyni za 26zł skoro dobowy kosztuje 24zł?
1. dobowego KM
2. turystycznego
Czy rzeczywiście tak jest? Jeśli tak jest, to trochę dziwne byłoby zachowanie KolMazów, bo w takim razie po co kupować bilet do Gdyni za 26zł skoro dobowy kosztuje 24zł?
>UHbI<
Dobowy na wydruku (wbrew temu co mówi TP-KM) jest ograniczony stacją Działdowo.Czy rzeczywiście tak jest? Jeśli tak jest, to trochę dziwne byłoby zachowanie KolMazów, bo w takim razie po co kupować bilet do Gdyni za 26zł skoro dobowy kosztuje 24zł?
Co do turystyka to podobno w zeszłym roku honorowali.
trochę tego jest, więc odsyłam poniżej - wybierz na dole skąd - dokąd Cię interesuje.pawcio pisze:Ile może mniej więcej kosztować bilet na EN Jan Kiepura z Franfurtu (i Hanoweru) do Warszawy? W zależności od wykupionej miejscówki najlepiej.
http://intercity.pl/scripts/train/index ... 84&typ=all
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
IMHO też, ale jak będziesz sprawdzał to powiedz, z chęcią popatrzę.Fikander pisze:Pytanie - co ma większą moc? Bo jednam IMHO TP-KM, a nie bilet...
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
- R-9 Chełmska
AFAIK oddzielne naliczanie, ofertę wspólny przejazd można zastosować tylko jeśli każdy odcinek ma > 51km, natomiast wspólny bilet PR/SKM3 występuje z tego co mi wiadomo tylko jako miesięczny.
Uściślając na jednorazowym nie. Na miesięcznym owszem.
niedawno próbowalem zakupic bilet ulgowy (dla dziecka w wieku 7 lat) na pociąg Berlin-Warszawa-Express (EuroCity). Kobieta w kasie powiedziala, że na ten pociąg żadnych ulg nie ma. Zdziwilem się i poszedlem do informacji - tam powiedziano mi to samo. Postanowilem więc sprawdzić ceny biletów na stronie InterCity. Jednakże data wprowadzenia taryfy na stronę byla "troszkę" wiekowa (rok 2005), więc uznalem to źródlo za malo wiarygodne. Postanowilem napisać maila do Biura Przepisów i Taryf. Po kilku dniach odtrzymalem odpowiedź (zalącznik: Wykaz taryf stosowanych w poc. BWE ważnych od dnia 1.04.2007 r.). W powyższym dokumencie stoi jak wól napisane:
"(...)
Osoby uprawnione
Dzieci w wieku:
1) 4 - 12 lat na PKP (6 - 15 lat na DB); kl. 1 kl. 2; wysokość opłaty 50 %
(...)
Dodatek nr 1
obowiązuje od dnia 1 kwietnia 2007 r."
Czy ktoś orientuje się o co w tym wszystkim chodzi? Bo ja zglupialem
"(...)
Osoby uprawnione
Dzieci w wieku:
1) 4 - 12 lat na PKP (6 - 15 lat na DB); kl. 1 kl. 2; wysokość opłaty 50 %