Przenumerowania taboru MZA
Tak dokładnie projekt fajny i do zrealizowania
1 dwie literki
RE - Redutowa
WO - Woronicza
OS - Ostrobramska
KL - Kleszczowa
ST - Stalowa
PT - Pogotowia i Holowniki
NJ - Nauki jazdy
Pierwsza cyfra model chociaż w przypadku nie których zakładów korzystać będą z końcówek numeru większego lub mniejszego .
0 - ik260lew i ik260aut oraz od końca su12
1 - ik280lew
2 - ik280aut oraz od końca 435.05
3 - 120mm i m121m oraz od końca sd202 i nm223
4 - m181m , ng313 , 180m
5 - n4020 ( kleszczowa ma skorzystać z ostatnich numerów zaczynających się na 499 w dół nie mieści się w setce )
6 - u15
7 - u18
8 - ng313lions city
9 - zapasowa
Ciekawostką jest to że mają zaczynać się od pełnych setek.
Kolejne dwie cyfry numer inwent. na danej zajezdni .
1 dwie literki
RE - Redutowa
WO - Woronicza
OS - Ostrobramska
KL - Kleszczowa
ST - Stalowa
PT - Pogotowia i Holowniki
NJ - Nauki jazdy
Pierwsza cyfra model chociaż w przypadku nie których zakładów korzystać będą z końcówek numeru większego lub mniejszego .
0 - ik260lew i ik260aut oraz od końca su12
1 - ik280lew
2 - ik280aut oraz od końca 435.05
3 - 120mm i m121m oraz od końca sd202 i nm223
4 - m181m , ng313 , 180m
5 - n4020 ( kleszczowa ma skorzystać z ostatnich numerów zaczynających się na 499 w dół nie mieści się w setce )
6 - u15
7 - u18
8 - ng313lions city
9 - zapasowa
Ciekawostką jest to że mają zaczynać się od pełnych setek.
Kolejne dwie cyfry numer inwent. na danej zajezdni .
„Wazeliniarze są najgorsi. Niżej postawieni mają przez nich przerąbane, a z szefów robią kretynów.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
„Nic tak nie bezcześci człowieka, jak dobrowolne poddaństwo i łaszenie się do cudzej stopy.”
aby tylko do tego nie doszłobeni pisze:Dla przykładu podam że na razie jest projekt opracowany już numeracji autobusów na wzór Krakowa . Jak tylko będą na to pieniądze powinni to zrealizować .
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Już dawno mówiłem, żeby w Warszawie wprowadzić coś na wzór krakowski. Jednakże uważam, że powinno bardziej się do niego nawiązać tzn. dwie literki powinny pokazywać zajezdnie i typ pojazdu np. KN098
Kleszczowa, N4020, 98 z kolei. Dzięki temu każda zajezdnia mogłaby mieć nawet 1000 pojazdów tego samego typu
Konkretniej:
Woronicza
W
Kleszczowa
K
Ostrobramska
O
Stalowa
S
Redutowa
R
SU15/18
S
SU10/12
U /od Urbino/
N4020
N
NG313
M
NM223

M121M/120
G
M181M
J
IK280
P /od przegubowy/
IK260
I
Ostatnie dwa stricte tymczasowe, bo i wozy na odchodnym niestety
Przykład:
WS-089 czyli dzisiejszy 8189

Konkretniej:
Woronicza
Kleszczowa
Ostrobramska
Stalowa
Redutowa
SU15/18
SU10/12
N4020
NG313
NM223
M121M/120
M181M
IK280
IK260
Ostatnie dwa stricte tymczasowe, bo i wozy na odchodnym niestety
Przykład:
WS-089 czyli dzisiejszy 8189
Uważasz, że autobusy w Krakowie wyglądają jak PKSy (abstrahując od tego, że są niebieskie)Santos pisze:Numery autbusów miejskich będą wyglądały... tak jak w PKSie...masakra
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
OwszemPiotrek pisze:Od Gniota?R-11 Kleszczowa pisze:M121M/120G
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Moim zdaniem system trochę przekombinowany. Kod literowy typu pojazdu jest bardzo nieczytelny. Zwłaszcza, że SU15 i SU18 miałyby wylądować w tym samym worku.
System prezentowany przez beniego uważam za znacznie lepszy.
System prezentowany przez beniego uważam za znacznie lepszy.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Prędzej się zorientujesz po cyferce, czy po pierwszej (w większości przypadków) literce markipawcio pisze:Kod literowy typu pojazdu jest bardzo nieczytelny. Zwłaszcza, że SU15 i SU18 miałyby wylądować w tym samym worku.
Różnimy się poglądami w tej kwestii. Zauważ, że w mojej propozycji mamy większy przekrój dla numeracji - u beniego masz max. 99 wozów tego samego typu i już potem problem i kombinowanie. U mnie tego nie ma, bo wątpię żebyśmy mieli na jednym zakładzie 999 wozów jednej markipawcio pisze:System prezentowany przez beniego uważam za znacznie lepszy.
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
Jožin z bažin
- Kontakt: