Korki i zatory

Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 25 cze 2007, 22:27

dzidek pisze:!!!! Oczywiście było to spowodowane przyjazdem jakiś bardzo ważnych osobistości
Tak, jakiś król Abdullach czy jak mu tam przyjechał oglądać stolycę nad Wisłą ;-) :D :D .

dzidek

Post autor: dzidek » 25 cze 2007, 22:28

levar pisze:
dzidek pisze:!!!! Oczywiście było to spowodowane przyjazdem jakiś bardzo ważnych osobistości
Tak, jakiś król Abdullach czy jak mu tam przyjechał oglądać stolycę nad Wisłą ;-) :D :D .
i pewnie dziwił się czemu w godzinach szczytu taki niewielki ruch panuje na ulicach miasta :D

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 26 cze 2007, 12:18

dzidek pisze:
Predator pisze:Kup sobie okulary.
Daruj sobie te idiotyczne posty , które są bezsensowne ](*,) ](*,) ](*,)
Idiotyczne i bezsensowne to są twoje wywody, które na dodatek są kłamliwe (w tym przypadku). Najwyraźniej masz subiektywną spostrzegawczość, i widzisz to co chcesz zobaczyć.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 26 cze 2007, 12:20

SPOKÓJ!!!
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

dzidek

Post autor: dzidek » 26 cze 2007, 12:27

Predator pisze:
dzidek pisze:Daruj sobie te idiotyczne posty , które są bezsensowne ](*,) ](*,) ](*,)
Idiotyczne i bezsensowne to są twoje wywody, które na dodatek są kłamliwe (w tym przypadku). Najwyraźniej masz subiektywną spostrzegawczość, i widzisz to co chcesz zobaczyć.
buahahaha no tak bo zapomniałem, że ty w tych swoich Markach masz kamerę na pl. Zawiszy i wiesz co się dzieje tam w danym momencie :)
Sorry ale ja jednego dnia przejeżdżam przez pl. Zawiszy tyle razy ile ty w ciągu całego tygodnia więc dobrze wiem jak często dochodzi do awarii i nikt nie kwapi się do zrobienia porządku na rondzie.

Awatar użytkownika
Siecool

Post autor: Siecool » 26 cze 2007, 19:17

No dzisiaj wreszcie przeżyłem na sobie co to znaczy wracać z Centrum autobusem - 6/507 przyjechało na przystanek Dw. Centralny w stronę Bemowa wyładowane po dach i opóźnione skromne 51 minut. :P
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]

mgs84

Post autor: mgs84 » 26 cze 2007, 22:58

Dzisiaj koło godziny 12tej na wjeździe na most Gdański od strony centrum z nasypu spadł samochód dostawczy na tory tramwajowe. Dosyć dziwnie to wyglądało. W każdym razie korek tramwajowy sięgał dworca Gdańskiego.

Kra

Post autor: Kra » 27 cze 2007, 10:24

Siecool pisze:No dzisiaj wreszcie przeżyłem na sobie co to znaczy wracać z Centrum autobusem - 6/507 przyjechało na przystanek Dw. Centralny w stronę Bemowa wyładowane po dach i opóźnione skromne 51 minut. :P
Ja jechałem Z-1 od 18.15 (Powiśle) do 18.45 (Pl. Narutowicza), bus pas Rotundy Centralnego do Zawiszy zapchyany przez osobowe. Na prośbę pasażerów kiero zatrzymał się na przystanku przy WKD Śródmieście i ok. 50 osób poszło pieszo, byli szybciej przy Ochocie.

[ Dodano: 2007-06-27, 10:25 ]
mgs84 pisze:Dzisiaj koło godziny 12tej na wjeździe na most Gdański od strony centrum z nasypu spadł samochód dostawczy na tory tramwajowe. Dosyć dziwnie to wyglądało. W każdym razie korek tramwajowy sięgał dworca Gdańskiego.
Znowu :shock: jakiś samochód tam ląduje, jak Ci ludzie jeżdżą.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 27 cze 2007, 12:20

A mieli tam barierki energochłonne, tak ok. rok temu zapewniał ZDM...

Kra

Post autor: Kra » 27 cze 2007, 16:49

solaris8315 pisze:A mieli tam barierki energochłonne, tak ok. rok temu zapewniał ZDM...
Znaczy mieli je postawić, czy też je zdemontowali, czegoś w zdaniu powyżej brakuje.

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 27 cze 2007, 17:49

Mieli zainstalować ;) Tego brakuje.

Awatar użytkownika
Petroniusz

Post autor: Petroniusz » 28 cze 2007, 11:07

Pożar po uszkodzeniu gazrury przez operatora koparki na Żeromskiego przy Lisowskiej (między Al. Zjednoczenia i Podczaszyńskiego). Pewnie będzie bałagan.

reserved

Post autor: reserved » 28 cze 2007, 11:07

Onet.pl pisze:Na warszawskim Żoliborzu doszło do wybuchu gazu. Płonie rurociąg. Na miejsce jedzie siedem jednostek straży pożarnej - poinformowała telewizja TVN24.
Do zdarzenia doszło przy zbiegu ulic Żeromskiego i Lisowskiej. Rurociąg uszkodziła pracująca tam koparka.

Słup ognia sięga wysokości 3 piętra.

Jak podało radio RMF FM, jeden samochód został spalony, zarządzono ewakuację mieszkanców z pobliskich budynków.
I z tego co słyszałem zostały zorganizowane jakieś objazdy... jakie to nie wiem.

Awatar użytkownika
8917

Post autor: 8917 » 28 cze 2007, 12:07

Pożar gazu na Bielanach opanowany
W OKOLICY WYPADKU TWORZĄ SIĘ GIGANTYCZNE KORKI

Prace remontowe rurociągu były powodem pożaru gazu na warszawskich Bielanach - mówi TVN24 Włodzimierz Kleniewski, rzecznik mazowieckiej spółki gazownictwa. Pożar jest dogaszany.
Nie ma informacji o poszkodowanych. Gazownikom udało się zamknąć zawory gazu. Pozostała jego część stopniowo się wypala. Sytuacja po około godzinnej akcji została przez strażaków opanowana.

Przyczyną pożaru był prawdopodobnie remont gazociągu. Pierwsze doniesienia mówiły o tym, że gazociąg naruszyła pracująca w okolicy koparka, która uszkodziła rurę.

Kleniewski wyjaśnia: podczas odcinania fragmentu rurociągu za pomocą specjalistycznego sprzętu doszło do awarii i zapłonu gazu. Słup ognia sięgał trzeciego piętra okolicznych budynków.

Na miejscu jest osiem jednostek straży pożarnej, policja i pogotowie gazowe.

Do zdarzenia doszło na skrzyżowaniu ulic Żeromskiego i Lisowskiej. Ewakuowano mieszkańców zagrożonego pożarem bloku przy ul. Żeromskiego 16/20.

Do wypadku doszło u zbiegu ulic Żeromskiego i LisowskiejRzecznik straży pożarnej Dariusz Malinowski zaprzecza wcześniejszym doniesieniom policji, jakoby spaliło się jedno z mieszkań. - Popękały jedynie szyby jednego z lokali - mówi Malinowski. Opalone są także okna innych mieszkań.

Z bloku ewakuowano kilkanaście osób: - Na szczęście w środku było niewielu ludzi - mówił nadinsp. Mariusz Sokołowski ze stołecznej policji. Dodał, że zamknięty jest fragment ul. Żeromskiego i okoliczne przecznice. Policja zorganizowała objazdy.
W okolicy tworzą się gigantyczne korki...

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 28 cze 2007, 12:13

I jeszcze filmik... http://www.tvn24.pl/-1,1512148,wiadomosc.html ;-)
Cały czas gadają o tym w tvn24, informacje na tvn24.pl .W TVP3 gledzą na Wiejskiej...
To filmik amatorski sprzed jakiejś godizny-półtora, ale ciekawy nawet. ;-)
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Zablokowany