po zachodniejBastian pisze:Tam ma iść Trasa N-S. Ale czy nie po wschodniej stronie torów?
Wiadukty na przedĹuĹźeniu Poleczki
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to już wiadomo, skąd to czyszczenie terenu.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Trasa N-S będzie biegła zachodnią stroną torów aż za Marynarską i dopiero tam "przeskoczy" na stronę wschodnią (a wtedy to już w zasadzie na północnąBastian pisze:Tam ma iść Trasa N-S. Ale czy nie po wschodniej stronie torów?
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Może wtedy na zakończeniu zrobią wreszciepętlę i dostosują Włodarzewską do komunikacji?MeWa pisze:CO mnie niepokoi - z mapy wynika, że zostanie zlikwidowany wjazd z ul. Włodarzewskiej na Aleje Jerozolimskie...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
mysle ze ten wyjazd ma szanse sie ostac. ta mapa nie uwzględnia ostatniej przebudowyMeWa pisze:U mnie na Szczęśliwicach to już jakieś listy protestacyjne do podpisywania krążą...
CO mnie niepokoi - z mapy wynika, że zostanie zlikwidowany wjazd z ul. Włodarzewskiej na Aleje Jerozolimskie...
PURA VIDA!
- MeWa
- Cukiereczek
Nie no, jeszcze jest połączenie z przedłużoną 17 styczniaBusmann pisze:Może dlatego, że tamto planują jako osobną inwestycję...? Jednak pozostawienie jedynego wjazdu w al. Krakowską wydaje mi się niezbyt logiczne...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- gregory5576
- Kontakt:
Tak masz rację ale napisałem, że co gorsza, to była ironia, lepiej by było na Ursynów, po trasie 136(obecnej) na Ursynów płd. 154 Oś. GóRCZEWSKA-> MDL CARGO->URSYNóW PłD.Bastian pisze:Jakie Jeziorki, oszalałeś? Chyba lepiej z lotniskiem połączyć Ursynów, niż domki z dojazdem do Okęcia koleją!
Na ukończeniu są dwa nowe bloki niemalże przy samych torach po drugiej stronie pętli Instalatorów. Plus jeszcze kilka bloków będzie ze 40 metrów od trasy. W sumie najlepiej by było zagłębić ją w wykopie tak jak linię kolejową.MeWa pisze:U mnie na Szczęśliwicach to już jakieś listy protestacyjne do podpisywania krążą...
CO mnie niepokoi - z mapy wynika, że zostanie zlikwidowany wjazd z ul. Włodarzewskiej na Aleje Jerozolimskie...
www.kolej.one.pl
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
Zachęcam do aktualizowania danych!!!
Pasażer:KM, 401, 520, 115, 173, 315 (kolejność zamierzona!)
- MeWa
- Cukiereczek
Warszawa
DROGI Pięć firm i dwa konsorcja chcą budować ulicę Poleczki na Ursynowie
Trzeci dojazd do lotniska na Okęciu dopiero za rok
Jeszcze w tym roku kierowcy pojadą nową ul. Poleczki w kierunku lotniska od strony Puławskiej i... zatrzymają się przed torami kolejowymi. Do leżącego po drugiej stronie lotniska dotrą dopiero, gdy Generalna Dyrekcja Dróg i Autostrad zbuduje łącznik portu z Wirażową. Najwcześniej w przyszłym roku.
Wczoraj otwarto oferty w przetargu na poszerzenie Poleczki od Puławskiej do Osmańskiej. Chętni do przeprowadzenia tych prac to: PBDiM Mińsk Mazowiecki (37,2 mln zł), WPRD (37,5 mln zł), SKANSKA (38,2 mln zł), Mostostal Warszawa (43,9 mln zł), Budimex-Dromex (53,3 mln zł) oraz dwa konsorcja firm Polimex Mostostal, Pol-Aqua (40,2 mln zł) i Fal-Bruk i Tartan Pl (41,1 mln zł).
Drogowcy w swoim budżecie zarezerwowali na inwestycję 33 mln zł, a wszystkie oferty są droższe. Czy będzie to oznaczać unieważnienie przetargu? - Nie. Nie są to astronomiczne różnice. Takie przesunięcia w budżecie są możliwe - mówi rzecznik ZDM Urszula Nelken.
Roboty budowlane mają potrwać siedem miesięcy od momentu podpisania umowy, co nastąpi jeszcze we wrześniu, jeśli firmy nie oprotestują przetargu.
ZDM chce, by jedna z jezdni nowej ulicy powstała jeszcze w tym roku. Zwycięzca przetargu w ramach umowy przeprojektuje skrzyżowanie Poleczki z Wyczółki.
masz
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Rzepa napisała to w taki sposób, że można odnieść wrażenie, iż z tym przejazdem nad torami nic się nie dzieje...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
To raz, a dwa napisała to w taki sposób jakby nie istniało cywilizowane połączenie Wirażowej z Lotniskiem Okęcie...inż. Glonojad pisze:Rzepa napisała to w taki sposób, że można odnieść wrażenie, iż z tym przejazdem nad torami nic się nie dzieje...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"