Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
Linia Nocne, wycieczka z dnia 26/27.07.2007:
Linia N95 frekwencja słaba do dobre i znowu słaba w stronę Os.Górczewska.
W stronę Dw.Centralnego frekwencja znikoma i później dobra, a na Górczewskiej wsiadł jeden,chyba zbierach śmieci co miał zamiar wysiąść na Blizne Jasińskiego a że linia tam nie staje to krzyczał i kilkakrotnie chciał by kierowca otworzył drzwi, ale gdy to juz zrobił przy Arkadyjskiej to on nie wysiadł tylko jechał dalej, na szczęście mu pomogłem mówiąc gdzie dalej jedzie, że nie zawraca na Górczewską tylko jedzie na Stare Bemowo i Koło a dalej na Śródmieście, to on wysiadł na Lazurowej jak mu powiedziałem że już jest Lazurowa. Wóz 4870? czas 23:20-00:30
Linia N25 frekwencja duża i potem słaba, na Al.Dzieci Polskich ta linia chyba w ogóle nie jest potrzebna? Jak ja chciałem wracać to kierowca sie pytał dokąd jadę a ja tam gadałem że sprawdzam frekwencję. Jak N25 wracał to gnał na ulicy Kosciuszkowców, frekwencja w stronę Śródmieścia słaba i duża za Politechniką. A na trasie gdzie jeździ N37 i Al.Jerozolimskich na N25 byli kontrolerzy i ochroniarz. W ciągu dnia wczoraj kontrolerzy jeździli na Broniewskiego. Wóz ??? Czas 00:45-02:05
Linia N37 Frekwencja bardzo duża, dobra i słaba, z powrotem słaba i duża i ci kontrolerzy.
Podczas jazdy N37 myliły mi sie ulice Al.KEN, Rosoła, Cynamonowa, Lanciego i Jastrzebowskiego bo myślałem że jest już bliżej Kabat ten autobus. Wóz 6387? Czas 02:15-03:30
Linia N36 Frekwencja dobra i słaba, w obie strony, nic ciekawego nie było. Wóz 1117? Czas 03:45-04:35
Linia N34 ostatni kurs na Kabaty frekwencja słaba, byłem zmeczony. Wóz ??? Model SU12 nowy. Czas 04:35-05:15
Linia N95 frekwencja słaba do dobre i znowu słaba w stronę Os.Górczewska.
W stronę Dw.Centralnego frekwencja znikoma i później dobra, a na Górczewskiej wsiadł jeden,chyba zbierach śmieci co miał zamiar wysiąść na Blizne Jasińskiego a że linia tam nie staje to krzyczał i kilkakrotnie chciał by kierowca otworzył drzwi, ale gdy to juz zrobił przy Arkadyjskiej to on nie wysiadł tylko jechał dalej, na szczęście mu pomogłem mówiąc gdzie dalej jedzie, że nie zawraca na Górczewską tylko jedzie na Stare Bemowo i Koło a dalej na Śródmieście, to on wysiadł na Lazurowej jak mu powiedziałem że już jest Lazurowa. Wóz 4870? czas 23:20-00:30
Linia N25 frekwencja duża i potem słaba, na Al.Dzieci Polskich ta linia chyba w ogóle nie jest potrzebna? Jak ja chciałem wracać to kierowca sie pytał dokąd jadę a ja tam gadałem że sprawdzam frekwencję. Jak N25 wracał to gnał na ulicy Kosciuszkowców, frekwencja w stronę Śródmieścia słaba i duża za Politechniką. A na trasie gdzie jeździ N37 i Al.Jerozolimskich na N25 byli kontrolerzy i ochroniarz. W ciągu dnia wczoraj kontrolerzy jeździli na Broniewskiego. Wóz ??? Czas 00:45-02:05
Linia N37 Frekwencja bardzo duża, dobra i słaba, z powrotem słaba i duża i ci kontrolerzy.
Podczas jazdy N37 myliły mi sie ulice Al.KEN, Rosoła, Cynamonowa, Lanciego i Jastrzebowskiego bo myślałem że jest już bliżej Kabat ten autobus. Wóz 6387? Czas 02:15-03:30
Linia N36 Frekwencja dobra i słaba, w obie strony, nic ciekawego nie było. Wóz 1117? Czas 03:45-04:35
Linia N34 ostatni kurs na Kabaty frekwencja słaba, byłem zmeczony. Wóz ??? Model SU12 nowy. Czas 04:35-05:15
- Colony
- Kontakt:
Jesssu, po przejeździe jednym kursem, w bełkotliwym stylu ogłaszasz nową prawdę objawioną. Nie piłeś za dużo?ja0306 pisze:Linia N25 frekwencja duża i potem słaba, na Al.Dzieci Polskich ta linia chyba w ogóle nie jest potrzebna?
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
Co najwyżej mogłem być senny, jak zawsze oceniam po jednym dwukierunkowym transporcie. Na Al.Dzieci Polskich nie było żadnej frekwencji, chyba tylko przy Rondzie PożaryskiegoColony pisze:Jesssu, po przejeździe jednym kursem, w bełkotliwym stylu ogłaszasz nową prawdę objawioną. Nie piłeś za dużo?ja0306 pisze:Linia N25 frekwencja duża i potem słaba, na Al.Dzieci Polskich ta linia chyba w ogóle nie jest potrzebna?
aha,dobra, to następnym razem musze se kupic bilet za 12zł i rzez tydzień codziennie jeździć jedna linia nocną, a poza tym to jeszcze coś się znajdzie w dzien.Colony pisze:Ale ty przejechałeś tam jeden raz, jeden pieprzony raz. Gdybyś prowadził przez tydzień obserwację całą noc to może byłoby to coś warte.
No proszę i udało się.ztm pisze:Od nocy 1/2.08.br. autobusy linii N02 jadące w kierunku krańca AL. REYMONTA będą podjeżdżać w wybranych kursach do przystanku ZAJEZDNIA STALOWA 02 po trasie: al. Solidarności – Szwedzka – Stalowa – Szwedzka – al. Solidarności.
W kursach tych zamiast przystanku SZWEDZKA 02 obowiązują przystanki SZWEDZKA 04 i SZWEDZKA 07.
Szkoda, że inne zajezdnie MZA nie mają tyle szczęścia w relacjach z ZTM ale w sumie wcale to nie dziwi...
Pfff jak się patrzy na mapę to może wszystko wygląda pięknie
Jednak jakbyś pogadał z ludźmi z R11 to byś wiedział, że jest inaczej.
1. nocny z Ursusa i części Ochoty raz na godzinę pod zajezdnią
2. połączenie części Włoch i Ochoty z przesiadką na Hynka czy Sasankach wynoszącą ok. 29 minut !!!!!!!!!!
jak było dotychczas?
Nocny z Ursusa, całej Ochoty i częsci dzielnicy Włochy jeździł co 30 min pod zajezdnię i w dodatku bez konieczności przesiadki.
Widzisz teraz jakąś różnicę? Czy nadal twierdzisz, że jest ok??
1. nocny z Ursusa i części Ochoty raz na godzinę pod zajezdnią
2. połączenie części Włoch i Ochoty z przesiadką na Hynka czy Sasankach wynoszącą ok. 29 minut !!!!!!!!!!
jak było dotychczas?
Nocny z Ursusa, całej Ochoty i częsci dzielnicy Włochy jeździł co 30 min pod zajezdnię i w dodatku bez konieczności przesiadki.
zaobserwowalem co nastepuje: N36 (niemalze za kazdym razem, gdy nim jade, a ma to miejscie 1-2 razy w tygodniu) przyjezdza chyba jako ostatni na centralny. Niekiedy jest opozniony, niekiedy na styk, a to juz uniemozliwia przesiadkę. A i kierowca nie ma chwili by odetchnąć. Wg mnie sprawę rozwiązaloby skierowanie na trasę dawnego 606 od skrzyżowania Woronicza/Woloska do Woloska/Domaniewska. Obecnie na tym odcinku traci się 3-4 minuty, a prawda jest taka, ze raczej malo kto w nocy tam wysiada/wsiada. No a 3-4 minuty, co w obie strony daje - jak latwo obliczyc - 6-8 minut, juz bezproblemowo wystarczy na przesiadke i chwile oddechu dla kierowcy. Natomiast dla pracujących w obszarze Racjonalizacji/Konstruktorska moznaby zrobic np dwa ostatnie kursy obecną trasą.
Masz skomunikowanie N01/N85. Zerknąłbys czasem w rozkładydzidek pisze:Pfff jak się patrzy na mapę to może wszystko wygląda pięknieJednak jakbyś pogadał z ludźmi z R11 to byś wiedział, że jest inaczej.
1. nocny z Ursusa i części Ochoty raz na godzinę pod zajezdnią?
Skróci się. Będzie ze 20min, gdyż inaczej rypnie sie przesiadka N85->N01 z Ursusa. A N32 nie można opóźnić nawet o minutę. Przyczyny znasz.2. połączenie części Włoch i Ochoty z przesiadką na Hynka czy Sasankach wynoszącą ok. 29 minut !!!!!!!!!!
Przepełniony i niepunktualny o czym dobrze wieszjak było dotychczas?
tego nie wiedziałemSzamot pisze:Skróci się. Będzie ze 20min,2. połączenie części Włoch i Ochoty z przesiadką na Hynka czy Sasankach wynoszącą ok. 29 minut !!!!!!!!!!
Wiem ale mimo wszystko czas przejazdu zajmował znacznie mniej czasu a że Colony nie widział problemu w nocnej komunikacji przy ZEA Kleszczowa to mu napisałem prawdę.Szamot pisze:Przepełniony i niepunktualny o czym dobrze wieszjak było dotychczas?
po dzisiejszej przejazdzce N11 nadal odnosze wrazenie, ze puszczenie busa od Naczelnikowskiej w prawo nie jest dobrym pomyslem. Od przystanku Grodzienska do Jorskiego nie wsiadla/wysiadla ani jedna osoba. Bus co prawda nie byl nabity, ale na wczesniejszych odcinkach ludzie wsiadali i wysiadali. Odnosze wrazenie, ze puszczenie przynajmniej jednego z pary N11/N61 tak jak dawne 607 z przejazdem przez tory do Piotra Skargi byloby zdecydowanie lepsze. Przystanek PS w dawnym 607 cieszyl sie duza popularnoscia, z tego co pamietam, teraz tam jedynie zatrzymuje sie z nocnych nie odwiedzajace centralnego N02.