Chyba nie, bo na KASPRZAKA przystanek jest już za wiaduktem kolejowym (on jest tam bliżej Prymasa, niż na wysokości Wolskiej), a - co ważniejsze - przy samej Wolskiej jest wysoka skarpa.mariow pisze:analogicznie jak PKP Kasprzaka sie nie da?
515 - co dalej z tÄ liniÄ ?
Moderator: Wiliam
zerknij Dennis jakbys przejezdzał bo ja to co najwyzej 178 przez Kasprzaka i Prymasa wiec nie sięgam wzrokiemDennis pisze:Chyba nie, bo na KASPRZAKA przystanek jest już za wiaduktem kolejowym (on jest tam bliżej Prymasa, niż na wysokości Wolskiej), a - co ważniejsze - przy samej Wolskiej jest wysoka skarpa.
PURA VIDA!
dlatego ze do BC mozna dojsc z Beresteckiej a potwór objezdzający Rondo Zesłańców jak proponowane 157 bedzie jechał naprawde długo bo BW 1920 jest popołudniami zapchana jak nie wiem i Rondo tez sie długo objezdza.marts pisze:Ale czemu całkiem rezygnować z linii do BC ? Akurat Alejami ta linia tylko wraca zabierając sporo osób spod Reduty. Poza tym sporo osób dojeżdzało 136 do przychodni na Bohaterów Września (nie wiem dokładnie co to za placówka).
PURA VIDA!
Proponuję 141 na OLSZYNKĘ, 135 przez Rodziewiczówny na OS. OSTROBRAMSKĄ, 168 na MARYSIN, 301 bez zmian, a 182 przez WIATRAK*Bastian pisze:Andrzej napisał/a:
168 - czemu nie na Marysin za 141? to co najlepsze nie przeszło:/
Po prostu wychodzi tylko jedna z dwóch linii, które miały się krzyżować na Gocławiu. Będzie linia Grochów - Gocław - TS - Ursynów (nasze 166, projektowe 168), nie będzie linii Marysin - Ostrobramska - Gocław - TS - Dolna - Racławicka - Rakowiec - Ochota (nasze 168; notabene to ona by mogła pojechać do Blue City, zamiast 157). Tej drugiej linii w tym projekcie bardzo brakuje. Zamiast tego zostają kulawe 166 i 301
No i gdzieś zniknęło z projektu ZTM 141 na Witolin - podobno jeszcze tydzień temu było
* - co jednocześnie zastąpiłoby 515 w relacji Grochów - Polibuda oraz umożliwiłoby wyprostowanie 115 na Grochowskiej.
[ Dodano: 2007-08-01, 12:12 ]
Zerknąć, to zerknę, ale i tak bym zostawił 136 na DwZ, 505 kierując na MŁYNÓWmariow pisze:zerknij Dennis jakbys przejezdzał bo ja to co najwyzej 178 przez Kasprzaka i Prymasa wiec nie sięgam wzrokiem
Ok, zgadzam się co do potworkowatości 157 i popieram.mariow pisze:Dlatego ze do BC mozna dojsc z Beresteckiej a potwór objezdzający Rondo Zesłańców jak proponowane 157 bedzie jechał naprawde długo bo BW 1920 jest popołudniami zapchana jak nie wiem i Rondo tez sie długo objezdza.
Odnoszę sie natomiast do propozycji zakrańcowania 172 przy reducie i 130 przy BC, które to są wg mnie rozwiązaniem optymalnym.
Różnica trwania kursu przy 130 na zachodnim (i tak trzeba objechać RZS) a BC jest minimalna, a wg mnie korzyści przewyższają wady.
Dennis pisze:ale i tak bym zostawił 136 na DwZ, 505 kierując na MŁYNÓW
Widzę że nie jestem osamotniony...marts pisze:zgadzam się co do potworkowatości 157 i popieram.
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
- fik
- Naczelne Chamidło
No jak się może doczytałeś, jestem skłonny to zaakceptować.Dennis pisze:Nie wiem jednak, czy dla Rakowczan lepszy dojazd (dwiema, jadącymi identyczną trasą, liniami) na ZAWISZAKA nie jest czasem ważniejszy![]()
GM?Dennis pisze:Hm, czyżby GM, AL, czy MS zostały skasowane dla 193?
A AL i MS to wspaniałe punkty przesiadkowe w kierunku zachodnim, naprawdę.
A 165 bym zostawił, przecież to nieomal już ma numer 177
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Jak dla mnie, to mogłoby to wyglądać tak:
408>5xx na Mokry Ług
143 - Rembertów Kolonia - Czerwonych Beretów - Frontowa -Republikańska - Al. Chruściela - Strażacka - Żołnierska - Marsa - Grochowska - Wiatraczna
199 Targówek - [...] - Żołnierska - Czwartaków - Paderewskiego - Al. Chruściela - Cyrulików - Rembertów Kolonia. Zwiększona częstotliwość.
305 - Międzylesie - [...] - Strażacka - Al. Chruściela - Rembertów AON
153 Out, 199 zastąpi na odcinku do Szatkowników
5xx zastąpi 153 na dalszej trasie.
408>5xx na Mokry Ług
143 - Rembertów Kolonia - Czerwonych Beretów - Frontowa -Republikańska - Al. Chruściela - Strażacka - Żołnierska - Marsa - Grochowska - Wiatraczna
199 Targówek - [...] - Żołnierska - Czwartaków - Paderewskiego - Al. Chruściela - Cyrulików - Rembertów Kolonia. Zwiększona częstotliwość.
305 - Międzylesie - [...] - Strażacka - Al. Chruściela - Rembertów AON
153 Out, 199 zastąpi na odcinku do Szatkowników
5xx zastąpi 153 na dalszej trasie.
130 już dawno trzeba było skrócić na Zachodni ale na kraniec CHR należy skierować inną linię jadącą z Centrum!! Chyba, że autobus jadący z Centrum puścimy aż do Zajezdni Kleszczowa ale wątpię by ZTM był na to chętny.mariow pisze:predzej skróciłbym 130 do DWZ albo ... alternatywa wymaga przemysleniadzidek pisze:Jak zmieścisz 172 i 130 na krańcu CHR to będziesz genialny, na pewno poki co nie dalej Jerozolimskimi.
- fik
- Naczelne Chamidło
Tak - i jedź sobie PKP Służewiec - Centrum Targowe via Gotarda?Dennis pisze:Ale punkt przesiadkowy na zachód byłby przy GOTARDA (w 136 i 505).
A przecież można zrobić kółko via Cybernetyki i Taśmowa z samymi prawoskrętami - i do tramwaju dowiezie, a ZP Taśmowa to już prawie jak PKP Służewiec.
[ Dodano: 2007-08-01, 13:11 ]
Warto dodać (nie wszyscy muszą wiedzieć) że po otwarciu wiaduktu nad torami kolejki radomskiej linia 165 pojedzie na Okęcie i tam połączy się z linią 177.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
i słusznie bo w tym roku rozkopane jest przy Popularnej ale przwdziwy sajgon to bedzie jak sie wezmą za węzeł Łopuszańska, stad jestem przeciw wydłużaniu czegokolwiek Alejami do Zajezdni Kleszczowadzidek pisze:Chyba, że autobus jadący z Centrum puścimy aż do Zajezdni Kleszczowa ale wątpię by ZTM był na to chętny.
że jak? a po jakiego ... grzyba. 177 to lokalna linia Ursusowska + Opacz i ciag ulicy Szyszkowej i niech tak pozostanie.Lukasz436 pisze:Warto dodać (nie wszyscy muszą wiedzieć) że po otwarciu wiaduktu nad torami kolejki radomskiej linia 165 pojedzie na Okęcie i tam połączy się z linią 177
PURA VIDA!