Quo vadis, MZA?

Moderatorzy: JacekM, Dantte

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 01 sie 2007, 21:41

Nie, bo zatrzymanie w korku wynika z warunków drogowych, a kiedy autobus stoi na pętli powyżej jednej minuty to, jest to postój pojazdu, jak zauważył Glonojad.
A może jak się wyłączy autobus to się go później nie włączy? I co - szanowni pasażerowie dojadą do domu np 15 minut później...

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 sie 2007, 21:41

Hieronim pisze:
fraktal pisze:a kiedy autobus stoi na pętli powyżej jednej minuty to, jest to postój pojazdu
A ja zauważę, że aby czasem ruszyć autobusem trzeba uruchomić silnik na więcej niż minutę. I co ma kierowca wtedy zrobić? Powiedzieć, że nie może jechać, bo musiałby uruchomić silnik na więcej niż minutę w obszarze zabudowanym? ;)
Powiedzieć dokładnie to - że musi rozgrzać silnik, bo inaczej nie ruszy. Większość pasażerów widząc stan techniczny pojazdów MZA uwierzy. ;)

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 01 sie 2007, 21:42

fraktal pisze:Owszem intersuje, bo jeśli zostawisz na przykład swój samochód pod blokiem z włączonym silnikiem powyżej jednej minuty, to Straż Miejska może cię ukarać mandatem za zanieczyszczanie środowiska. Podejrzewam, że z autobusami jest podobnie.
Dobra, to następnym razem będziesz w zimę marznął na pętli, bo kierowca zgodnie z przepisami zgasi silnik więc ogrzewanie pójdzie się je...

fraktal

Post autor: fraktal » 01 sie 2007, 21:43

Hieronim pisze:A ja zauważę, że aby czasem ruszyć autobusem trzeba uruchomić silnik na więcej niż minutę. I co ma kierowca wtedy zrobić? Powiedzieć, że nie może jechać, bo musiałby uruchomić silnik na więcej niż minutę w obszarze zabudowanym? ;)
Hieronimie, to nie ja sprowokowałem tę dyskusję, bo na samym początku napisałem, że nie popieram takich skarg. Oczywiście niektórym userom wygodniej jest tego nie zauważyć...

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 01 sie 2007, 21:43

Powiedzieć dokładnie to - że musi rozgrzać silnik, bo inaczej nie ruszy. Większość pasażerów widząc stan techniczny pojazdów MZA uwierzy. ;)
Nie musi rozgrzewać silnika tylko napompować powietrze - i to nie tylko w Ikarusach i nie tylko w MZA

fraktal

Post autor: fraktal » 01 sie 2007, 21:44

Proboszcz pisze:Dobra, to następnym razem będziesz w zimę marznął na pętli, bo kierowca zgodnie z przepisami zgasi silnik więc ogrzewanie pójdzie się je...
Jak wyżej.

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 01 sie 2007, 21:45

fraktal pisze:Hieronimie, to nie ja sprowokowałem tę dyskusję, bo na samym początku napisałem, że nie popieram takich skarg. Oczywiście niektórym userom wygodniej jest tego nie zauważyć...
Przecież nie odnoszę się do ciebie tylko do tych, którym się to nie podoba, że kierowca nie gasi silnika...

Jožin z bažin
Kontakt:

Post autor: Jožin z bažin » 01 sie 2007, 21:48

fraktal pisze:Hieronimie, to nie ja sprowokowałem tę dyskusję
To nie do Ciebie, to tak ogólnie, do wszystkich. Zresztą emotikona na końcu chyba pokazuje mój stosunek do tematu. Choć swoją drogą chciałbym zobaczyć autobus pompujący się w niecałą minutę...
xxx

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 sie 2007, 21:52

Proboszcz pisze:
Nie musi rozgrzewać silnika tylko napompować powietrze - i to nie tylko w Ikarusach i nie tylko w MZA
Wszystko jedno - niech powie prawdę, a nie odburknie. 90% pasażerów zrozumie, 10% nie pomoże nic.

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 01 sie 2007, 21:54

inż. Glonojad pisze:Wszystko jedno - niech powie prawdę, a nie odburknie
Za każdym razem ma mówić, że pompuje autobus? Przecież znając życie osoba, która napisała tamtą skargę nawet się w autobusie nie odezwała. Zresztą kierowca w ogóle nie powiniem się odzywać, bo nie za gadanie mu płacą

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 sie 2007, 21:54

@Santos: Za dobrych, starych czasów, sprzed php, za nic nie wnoszące posty tego typu dostawało się warna.

@Proboszcz: Ile tych przypadków (tj. pytań) jest, skoro piszesz "za każdym razem"? Cóż, za gadanie mu nie płacą, ale jak woli latać do kierownika wyjaśniać głupie skargi...
Nawiasem mówiąc, Kleszcze z Piastowa odjeżdżają zwykle tuż po starcie - jak często to pompowanie jest potrzebne?

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 01 sie 2007, 21:54

Proboszcz pisze:Za każdym razem ma mówić, że pompuje autobus? Przecież znając życie osoba, która napisała tamtą skargę nawet się w autobusie nie odezwała. Zresztą kierowca w ogóle nie powiniem się odzywać, bo nie za gadanie mu płacą
To potem niech się nie dziwi, że są na niego skargi wynikające z niedoinformowania pasażerów.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Jožin z bažin
Kontakt:

Post autor: Jožin z bažin » 01 sie 2007, 21:58

inż. Glonojad pisze:jak często to pompowanie jest potrzebne?
Zależnie od wozu.
xxx

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 sie 2007, 22:01

A możesz chociaz min. i max. em rzucić?

Awatar użytkownika
Proboszcz

Post autor: Proboszcz » 01 sie 2007, 22:02

inż. Glonojad pisze:Ile tych przypadków (tj. pytań) jest, skoro piszesz "za każdym razem"?
Pytań nie ma - tylko potem takie skargi przychodzą
inż. Glonojad pisze:jak często to pompowanie jest potrzebne?
Zależy jak szybko po wyłączeniu spuszczane jest powietrze przez autobus

ODPOWIEDZ