P.S. Dodam jeszcze że autobus w Karczewie pojawi się jutro po 13 (Ik260 z R-7).N75 może ruszyć w połowie września
Nowa linia nocna będzie się nazywała N75 i pojedzie od Dworca Centralnego w Warszawie, przez Wawer, Józefów i Otwock aż do Karczewa. W ciągu nocy autobus ma kursować cztery razy. Udało się nam ustalić przebieg trasy autobusu, który jest nieco zaskakujący.
Autobus od Falenicy będzie jeździł wzdłuż torów, jednak w samej stolicy wygląda dosyć niespodziewanie. Według naszych ustaleń trasa nocnego będzie przebiegała następująco: Dw. Centralny, Emilii Plater, Al. Jerozolimskie, Marszałkowska, pl. Konstytucji, Waryńskiego, Rondo Jazdy Polskiej, Trasa Łazienkowska, al. Stanów Zjednoczonych, Ostrobramska, Fieldorfa, Wał Miedzeszyński, Bysławska, Patriotów, (Józefów) Piłsudskiego, (Otwock) Kołłątaja, Świderska, Orla, Powstańców Warszawy, Andliollego, Hoża, (Karczew) Karczewska, Mickiewicza, Stare Miasto i ostatni przystanek przy kościele w Karczewie. Z powrotem trasa wjedzie ulicami: Kościuszki, Warszawską, Stare Miasto i dalej już tak samo jak w kierunku Karczewa.
Wiadomo, że inauguracja nowej linii nastąpi w ciągu kilku tygodni.
– Realnym terminem jest przełom września i października – przewiduje Igor Krajnow z stołecznego Zarządu Transportu Miejskiego. Trzy miasta: Józefów, Otwock i Karczew dopłacić będą musiały ok. 15 tys zł za miesiąc.
arw, mw
Linie nocne po reformie
Moderator: Wiliam
www.otwock.org
Polityka złym doradcą w pracy!
Wydawało mi się że jesteś przeciwny puszczaniu SU12 na nocki. Jak na początku jeździły takowe na N32 z R7 to sporo osób (Ty również) to skrytykowało.dzidek pisze:Oj tamPrzecież wystarczy zamienić obsługę linii. N34 albo N14 mogłaby wziąć R7 i wówczas przynajmniej na jednej brygadzie na N32 zamiast gniota albo ledwo dyszącego lewara jeździłby SU12.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Co jest niespodziewanego w trasie N75
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Zaraz zaraz, R-7 przecież też ma SU12dzidek pisze:N32 wóz 6373 przed chwilą na przystanek Rakowiec w str. Lotniska zajechał -5 min a chciałbym zauważyć, że:
1.wóz jeździł bez blokady
2. jest środek tygodnia
3. niewielu pasażerów jechało autobusem
4. nikt nie kupował biletów
Może więc warto zmienić czas przejazdu albo obsługę tej linii ??
Poza tym podczas gdy na N32 jeździ okropny gniot to na N14 do Brzezin SU12 z R11Kto wymyślał takie rozdysponowanie wozów
Za to brawo za parę N64/N95, rozkład idealny, postoje też!
noidea
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
No wiesz, coś trzeba było napisaćR-11 Kleszczowa pisze:Co jest niespodziewanego w trasie N75
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
Do czasu gdy Ikarusy jeździły szybko to byłem ich zwolennikiem jednak w momencie gdy czas przejazdu Ikarusem wynosi tyle samo co Solarisem to wolę jechać Solarką. Tym bardziej, że byłem zwolennikiem całkowitego wycofania SU12 a skoro część jeździ to dlaczego np. na liniach na Błota, Brzeziny a nie Lotnisko ?!ITS A 218 pisze:Wydawało mi się że jesteś przeciwny puszczaniu SU12 na nocki. Jak na początku jeździły takowe na N32 z R7 to sporo osób (Ty również) to skrytykowało.
No właśnie a w ostatnim czasie na N32 wysyła głównie ledwo jeżdżące lewarki i gnioty a czasem automaty.Adam G. pisze:Zaraz zaraz, R-7 przecież też ma SU12
[ Dodano: 2007-08-22, 16:57 ]
O ile zwiększy się liczba brygad na N75?
-
Krzysiek_S
- Colony
- Kontakt:
Mnie jedno martwi. Skoro do Otwocka mają iść 4 kursy w nocy, a nie tworzymy nowej linii to z pewnością 2 lub 1 z nich zostaną ucięte. Teraz N75 jeździ 6 razy na noc. A po zmianach tylko 4.
Choć w sumie możemy przyjąć, że 5 kurs będzie się przebierał w coś w Falenicy nad ranem.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
-
Krzysiek_S
Może w 142, będzie dodatkowy kurs . Chociaż w to wątpie.Colony pisze:Mnie jedno martwi. Skoro do Otwocka mają iść 4 kursy w nocy, a nie tworzymy nowej linii to z pewnością 2 lub 1 z nich zostaną ucięte. Teraz N75 jeździ 6 razy na noc. A po zmianach tylko 4.Choć w sumie możemy przyjąć, że 5 kurs będzie się przebierał w coś w Falenicy nad ranem.
- Petroniusz