Najpierw trzeba zapytać, czy ten obwód musi jechać na szeroką rozumianą Pragępawcio pisze:Życzy sobie od dawna i w końcu ma realne szanse. Tylko jeśli nie Marysin, to dokąd?
Gdyby 5xx było co 15 to można by zacząć się bawić w jakąś szczątkową koordynację na początkowych odcinkach, a i odciążenie 189 powinno być na tyle duże, że 15 minut dla niej mogłoby już być znośne.
515 - co dalej z tÄ liniÄ ?
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Ursynów jest dobry. Tylko nie jakoś naokoło przez SGGW, ale tak, aby normalnym mieszkańcom Ursynowa się przydało. Można też i na północ... Górny Mokotów.pawcio pisze:Życzy sobie od dawna i w końcu ma realne szanse. Tylko jeśli nie Marysin, to dokąd?
Gdyby 5xx było co 15 to można by zacząć się bawić w jakąś szczątkową koordynację na początkowych odcinkach, a i odciążenie 189 powinno być na tyle duże, że 15 minut dla niej mogłoby już być znośne.
Ostatecznie można te 189 dać co 20, ale 141 koniecznie wtedy też co 20 i koordynacja. Natomiast koordynacja 189 i 5xx bardziej po zachodnie stronie...
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
- R-9 Chełmska
Do Wesołej!!
Byłoby to naturalne zastępstwo za skasowane 137 (jeżeli 137+514 będzie jeździć przez Nowy Rembertów), a także szansa na znalezienie frekwencji dla tej linii (kraniec na Marysinie nie gwarantuje wybitnie dużych potoków - zbyt mało przystanków do początku TS, Gocław również nie rzuci się na tę linię wybitnie)...
Byłoby to naturalne zastępstwo za skasowane 137 (jeżeli 137+514 będzie jeździć przez Nowy Rembertów), a także szansa na znalezienie frekwencji dla tej linii (kraniec na Marysinie nie gwarantuje wybitnie dużych potoków - zbyt mało przystanków do początku TS, Gocław również nie rzuci się na tę linię wybitnie)...
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- R-9 Chełmska
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Głodnemu chleb na myśliR-9 Chełmska pisze:Do Wesołej!!
I jeszcze koordynacja ze 106. Co za dużo to nie zdrowo. 189 jako obwód powinno dostać dobrą własną częstotliwość nie uzależnianą od innych linii (6/12/8//12/15).TGM pisze:Ostatecznie można te 189 dać co 20, ale 141 koniecznie wtedy też co 20 i koordynacja. Natomiast koordynacja 189 i 5xx bardziej po zachodnie stronie...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Wyniki Visuma były powalające. Choć je dość mocno redukuję w swojej ocenie, to i tak powinno być warto.R-11 Kleszczowa pisze:Najpierw trzeba zapytać, czy ten obwód musi jechać na szeroką rozumianą PragęPomijając fakt, że ktoś u góry chce stworzyć czerwony obwód przez Siekierezadę.
Tylko jak? Metro Służew to minimum. A dalej na Ursynów można tylko przez SGGW.TGM pisze:Ursynów jest dobry. Tylko nie jakoś naokoło przez SGGW, ale tak, aby normalnym mieszkańcom Ursynowa się przydało.
Słuszna koncepcja, choć znów może brygad nie starczyć. No i wówczas skrócić 141 do Os. Ostrobramska, bo przecież dalej i tak będzie 5xx.TGM pisze:Ostatecznie można te 189 dać co 20, ale 141 koniecznie wtedy też co 20 i koordynacja. Natomiast koordynacja 189 i 5xx bardziej po zachodnie stronie...
Za daleko. 10 minut w szczycie to podstawa. Wiesz ile by takie wydłużenie zżarło brygad?R-9 Chełmska pisze:Do Wesołej!!
Największą szansą był Rembertów, ale skoro nie chcą. Przede wszystkim będą przesiadki przy Okularowej i Płowieckiej, na ogół dość dogodne. Myślę, że chętni się znajdą. Gocław? 1/4 chętnie skorzysta, bo będzie miała bliżej niż do 143. A przecież Gocław obecnie to minimum 60% pasażerów tej linii na moście.R-9 Chełmska pisze:szansa na znalezienie frekwencji dla tej linii (kraniec na Marysinie nie gwarantuje wybitnie dużych potoków - zbyt mało przystanków do początku TS, Gocław również nie rzuci się na tę linię wybitnie)...
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Tak, napisz do ZTMu że chcesz 5xx w Ursusie, ale nie kosztem 189 to Ci odpiszą, że tak to tylko w Erze dopasować mogąR-11 Kleszczowa pisze:Co za dużo to nie zdrowo. 189 jako obwód powinno dostać dobrą własną częstotliwość nie uzależnianą od innych linii (6/12/8//12/15).
Marzenia ściętej głowy.R-11 Kleszczowa pisze:189 jako obwód powinno dostać dobrą własną częstotliwość nie uzależnianą od innych linii (6/12/8//12/15).
- R-9 Chełmska
Wiem, niestety. Marysin jednak jest zbyt bliski jak dla mnie.pawcio pisze:Za daleko. 10 minut w szczycie to podstawa. Wiesz ile by takie wydłużenie zżarło brygad?
pawcio pisze:Największą szansą był Rembertów, ale skoro nie chcą. Przede wszystkim będą przesiadki przy Okularowej i Płowieckiej, na ogół dość dogodne. Myślę, że chętni się znajdą
Owszem, jednak IMHO nie wypełnią przeguba co 10 minut
To ma jedną bardzo ważną zaletę. Niczym 520 na Ostrobramksiej. Krótka trasa daje największe możliwości wzmacniania.R-9 Chełmska pisze:Wiem, niestety. Marysin jednak jest zbyt bliski jak dla mnie.pawcio pisze:Za daleko. 10 minut w szczycie to podstawa. Wiesz ile by takie wydłużenie zżarło brygad?
Moim zdaniem też nie. I dobrze. W końcu dla Gocławia trochę miejsca też powinno zostać. Razem powinien już wyjść pełen przegub.R-9 Chełmska pisze:Owszem, jednak IMHO nie wypełnią przeguba co 10 minutpawcio pisze:Największą szansą był Rembertów, ale skoro nie chcą. Przede wszystkim będą przesiadki przy Okularowej i Płowieckiej, na ogół dość dogodne. Myślę, że chętni się znajdą
Iiii... Przecież M. Służew to też część Ursynowa dojeżdżająca właśnie metrem do 189. Jak będą mieć "własne 189" to i tam część luda odpadnie.pawcio pisze:Tylko jak? Metro Służew to minimum. A dalej na Ursynów można tylko przez SGGW.TGM pisze:Ursynów jest dobry. Tylko nie jakoś naokoło przez SGGW, ale tak, aby normalnym mieszkańcom Ursynowa się przydało.
[ Dodano: 2007-09-04, 21:23 ]
Można zakładać, że w g. szczytu to się sprawdzi. Ale na pewno nie w DSpawcio pisze: Moim zdaniem też nie. I dobrze. W końcu dla Gocławia trochę miejsca też powinno zostać. Razem powinien już wyjść pełen przegub.
- Solaris
Od jakiegoś czasu śledzę ten wątek, ale jak dotąd są to tylko same gdybania. Mam wrażenie, że w ZTM-ie nikt nie wie co z tą linią zrobić. Dlatego cały czas jeżdżą stare naklejki na Hutę. Mimo zaklejania i przekreślania, i żółtych "firanek" ludzie są ciężko zdziwieni, że kończy trasę na <M> Politechnika. Jeszcze trochę, a zaczną dostawiać duuuużo listów ze skargami na tą linię.
- R-9 Chełmska
O ile gocławianom będzie się chciało masowo chodzić na oddalony od osiedla przystanek na TS, w co wątpię... Ogólnie pomysł na linię bardzo dobry, tylko ta Praga za krótka jestpawcio pisze: Moim zdaniem też nie. I dobrze. W końcu dla Gocławia trochę miejsca też powinno zostać. Razem powinien już wyjść pełen przegub.