Niestety...Zadowolony na pewno będzie rejon Domaniewskiej, w przeciwieństwie do Ursynowa. I wcale im się nie dziwię, że nie będą uradowanipawcio pisze:Natomiast zastąpi 524 w relacji Modzelewskiego-Puławska, która to była dość popularna. Natomiast rozwali faktycznie totalnie układ Ursynów-Puławska.Fikander pisze:Pytanie: w jakich relacjach ta linia jest atrakcyjna dla pasażera? Bo chyba tylko Dworkowa/Ursynowska - Ursynów poza szczytem, co właśnie koncertowo popsuto kręcąc przez Modzelewskiego. Fantastyczne uzasadnienie dla istnienia linii przyspieszonej o niezłej częstotliwości.
515 - co dalej z tÄ liniÄ ?
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Na Marsa wszystkie linie będą jechać albo na Wiatraczną (115, 145, 173,183, 315, 515) albo na Ostrobramską (143, 408, 514, 520). A jak bylo jedno jedyne niepowtarzalne calotygodniowe polączenie z Trasą Siekierkowską, to je likwidują, dając w zamian 401 tylko w dni powszednie.
[ Dodano: 2007-09-13, 19:28 ]
Jeżeli jest już taki dramat z kierowcami, że trzeba zawieszać linie w weekendy, to może zawieście 141, ale nie 401, bo to będzie super linia!!!
[ Dodano: 2007-09-13, 19:28 ]
Jeżeli jest już taki dramat z kierowcami, że trzeba zawieszać linie w weekendy, to może zawieście 141, ale nie 401, bo to będzie super linia!!!
Bo prawda jest też taka, że połączenia obwodowe w weekendy tracą nieco na znaczeniu wobec rozkorkowania Centrum.
Zresztą zmiana 401 w 516 to tylko kwestia czasu. Myślę, że najdalej będą to następne wakacje.
Zresztą zmiana 401 w 516 to tylko kwestia czasu. Myślę, że najdalej będą to następne wakacje.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- fik
- Naczelne Chamidło
Dzisiaj koło 14 jechałem M SłużewITS A 218 pisze: Teraz w 189 przecież panuje taki tłok że szok, także w DS.
[ Dodano: 2007-09-13, 19:54 ]
Jakieś 95% mieszkańców Ursynowa nie zauważy nawet tej zmiany.R-11 Kleszczowa pisze:w przeciwieństwie do Ursynowa. I wcale im się nie dziwię, że nie będą uradowani
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
FajnieFikander pisze:Dzisiaj koło 14 jechałem M SłużewITS A 218 pisze: Teraz w 189 przecież panuje taki tłok że szok, także w DS.Sasanki, mijałem 189 co dwie minuty jakoś, wtyczki obijające się o rozkładowe przeguby, w żadnym z ~10 autobusów nie było tłoku.
Skoro tak twierdzisz...Fikander pisze:Jakieś 95% mieszkańców Ursynowa nie zauważy nawet tej zmiany.R-11 Kleszczowa pisze:w przeciwieństwie do Ursynowa. I wcale im się nie dziwię, że nie będą uradowani
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Buhahahahaha, dobry dowcipkangoo2 pisze: Jeżeli jest już taki dramat z kierowcami, że trzeba zawieszać linie w weekendy, to może zawieście 141, ale nie 401, bo to będzie super linia!!!
Uściślij może jaką przeszłość dokładnie masz na myśli.Fikander pisze:505 nie jest i nie było dobrą linią.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
Ty naprawdę masz urojoną fantazję... Rozumiem że przegub może być za dużo. Wczoraj np. w wieczornym 505 (ostatni kurs z Dworca) wszystkie miejsca zajęte po sam Ursynów. W Poniedziałek kurs o 20:20 - około 40 osób stało. Dzisiaj kurs o godz. 20:40 - około 15 osób stało. Wczoraj kurs około 17:15 - wszystkie miesca zajęte w SU18 (rozumiem za mało, powinna być solówka - ludzie by stali). Linii nie bronię, ale podawaj chociaż konkretne pomiary...Fikander pisze:Korzystam ostatnio regularnie z przystanku Centrum Onkologii i linii wszelakich. Wymiany na 505 są minimalne, autobusy świecą pustkami, a połowę pasażerów i tak stanowią pacjenci dojeżdżający do dworca.