Nowe nazwy przystanków
Widać, nazwa "Metro Marymont" dla śp. Potockiej nie tyle nie przyjęła się wśród pasażerów, co nawet w ZTMie, tudzież w TW. Na odisplejowanych tramach 15 i 17 próżno szukać kierunku "M Marymont trasa zmieniona". Jest "Potocka" i tyle. Aż miło było przejechać się choćby dziś i usłyszeć "Nastepny przystanek - Potocka".
214 (w wersji 2012) - był to pożyteczny muchowóz; choć nieekonomiczny, dowoził do eSKaeMki.
P+R Połczyńska nie może być? Zainteresowani wiedzą o co chodzi, więc słowo "parking" jest zbędne.
Następne propozycje:
Góralska i Białowiejska → CH Wola Park. Obydwa przystanki powinny być również w rozkładach linii przyśpieszonych.
Centrum → Metro Centrum.
Dw.Centralny → Centrum. Przystanek Dw.Centralny, a wykorzystywany przez ludzi jadących również na ZT, do PKiN, etc.
Te dwa powyższe są nie do zrealizowania, ale idąc za "standaryzacją" nazw ztm chyba tak powinno być...
Następne propozycje:
Góralska i Białowiejska → CH Wola Park. Obydwa przystanki powinny być również w rozkładach linii przyśpieszonych.
Centrum → Metro Centrum.
Dw.Centralny → Centrum. Przystanek Dw.Centralny, a wykorzystywany przez ludzi jadących również na ZT, do PKiN, etc.
Te dwa powyższe są nie do zrealizowania, ale idąc za "standaryzacją" nazw ztm chyba tak powinno być...
Były użytkownik zbiorkomu. Rowerzysta.
Sezonowy użytkownik zestawu linii E2+M1+709 / 189+709.
Sezonowy użytkownik zestawu linii E2+M1+709 / 189+709.
...idąc tym torem myślenia (poniekąd słusznym) :
RZYMOWSKIEGO
CH GALERIA MOKOTóW
RZYMOWSKIEGO
Linia 155: 1966-2011
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
155 STRĄKOWA Górczewska-Świętokrzyska TORWAR
166 OBOZOWA Marszałkowska-Książęca TORWAR
182 OS.OSTROBRAMSKA Trasa Łazienkowska-Wałbrzyska URSYNÓW PŁD. (OS.OSTROBRAMSKA-OKĘCIE)
WAA 894 C,WAB 655 C,WAB 972 C,WAB 097 P, WAB 186 P, WAB 055 P, WXC 512M,WX 69712.
Myślę że raczej ,,GALERIA MOKOTÓW'', bo z ,,CH" trochę za długie, a jak galeria, to wiadomo- centrum handlowe.mobil one pisze:...idąc tym torem myślenia (poniekąd słusznym) :
RZYMOWSKIEGOCH GALERIA MOKOTóW
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
W sumie masz racje, może być w końcu Galeria Malarska Mokotów...Fikander pisze:Mieciesz po całościziomal pisze:a jak galeria, to wiadomo- centrum handlowe.
[ Dodano: 2007-10-18, 14:45 ]
ciman pisze:Centrum → Metro Centrum.
Centrum to centralny punkt Warszawy i Polski ( nie za bardzo geograficznie, ale to inna historia...ciman pisze:Dw.Centralny → Centrum. Przystanek Dw.Centralny, a wykorzystywany przez ludzi jadących również na ZT, do PKiN, etc.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
- MeWa
- Cukiereczek
Metro nic nie ma do przystanków komunikacji naziemnej.ciman pisze:W planach drugiej linii metra jest stacja Powstańców Śląskich, przy bemowskim ratuszu. Bemowo-Ratusz zmienią na Metro Powstańców Śląskich? - kolejny bezsens w wykonaniu Metra
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
METRO MŁOCINY
...
Dla mnie tam stacja metra powinna mieć nazwę HUTA. W końcu Młociny są o wiele dalej a tam to, zdaje się, jest Wrzeciono.
Dla mnie tam stacja metra powinna mieć nazwę HUTA. W końcu Młociny są o wiele dalej a tam to, zdaje się, jest Wrzeciono.
Gocławska linia mikrobusowa:
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego
211 Gocław, Bora - Komorowskiego, Jugosłowiańska, Fieldorfa, Umińskiego, Rechniewskiego, Nowaka - Jeziorańskiego, Żymirskiego, Motorowa, Poligonowa, Grenadierów, Grochowska, Praga Płd. - Ratusz
Bo fantazja jest od tego