Komunikacja miejska w Wilanowie i Powsinie

Moderator: Wiliam

klagshamn

Post autor: klagshamn » 31 paź 2007, 14:39

ta linia ma konczyc na wilanowie, a nie na miasteczku, o ile sie nie myle

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 31 paź 2007, 14:41

No to się mylisz.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

klagshamn

Post autor: klagshamn » 31 paź 2007, 14:46

tym razem ciesze sie, ze sie myle

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 31 paź 2007, 14:53

Wolfchen pisze:to mogliby te pieniądze na co innego przeznaczyć
Inna historia, znając początki budowy ,,świątyńki diabełkowej'' ;-) :-$

[ Dodano: 2007-10-31, 14:54 ]
Wolfchen pisze:
klagshamn pisze:wysylanie do miasteczka wiecej niz dwoch linii, byloby glupota
Zobaczymy co dalej. W końcu w kierunku Powsina będzie się to wszystko budowało, więc i popyt będzie rósł... :-k A w przyszłości można zdjąć coś z Przyczółkowej i tamtędy skierować...
139 wprost idealnie pasuje, ale co dasz w zamian na ogród?

[ Dodano: 2007-10-31, 14:56 ]
klagshamn pisze:ta linia ma konczyc na wilanowie, a nie na miasteczku, o ile sie nie myle
Bastian pisze:No to się mylisz.
Oboje się mylicie, bo linia ma kończyć przy Przyczółkowej, czyli owszem dzielnica Wilanów, ale dokładniej- Powsinek. :P
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 paź 2007, 14:58

ziomal pisze:[
[ Dodano: 2007-10-31, 14:56 ]
klagshamn pisze:ta linia ma konczyc na wilanowie, a nie na miasteczku, o ile sie nie myle
Bastian pisze:No to się mylisz.
Oboje się mylicie, bo linia ma kończyć przy Przyczółkowej, czyli owszem dzielnica Wilanów, ale dokładniej- Powsinek. :P
Guzik prawda, trasa ma biec Al. Rzeczypospolitej do skrzyżowania z ul. Pałacową. :P
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 31 paź 2007, 15:00

Przede wszystkim jednak powtarzam, że Miasteczko Wilanów wbrew zapowiedziom, nie różni się na razie niczym od infrastruktury nowych warszawskich osiedelek i tych większych ( np. przy Obrońców Tobruku ). ](*,) Jest bardzo dużo porgów zwalniających, malutkie uliczki i nic nie jest prawie dostosowane do poruszania się komunikacji w miasteczku. #-o Ale Klimczaka coś może polecieć. Jedynie Klimczaka. Bo głównym założeniem miasteczka jest Al. RP, bez której miasteczko będzie tragedią drogową... :-"

[ Dodano: 2007-10-31, 15:01 ]
inż. Glonojad pisze:
ziomal pisze:[
[ Dodano: 2007-10-31, 14:56 ] Oboje się mylicie, bo linia ma kończyć przy Przyczółkowej, czyli owszem dzielnica Wilanów, ale dokładniej- Powsinek. :P
Guzik prawda, trasa ma biec Al. Rzeczypospolitej do skrzyżowania z ul. Pałacową. :P
Of corse, nazwy ulic mi się pomyliły... :D ;-) :P Mimo, że Pałacowa chciałem napisać i Pałacowa jest mi bardzo dobrze znana, jak i cała reszta tej okolicy. ;-)
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 31 paź 2007, 15:41

ziomal pisze:139 wprost idealnie pasuje, ale co dasz w zamian na ogród?
139 by jeździło przez Miasteczko do Ogrodu Botanicznego.
ziomal pisze:Bo głównym założeniem miasteczka jest Al. RP, bez której miasteczko będzie tragedią drogową...
Póki co, to tej drogi nie ma. ;)
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 paź 2007, 15:47

Wolfchen pisze:
ziomal pisze:Bo głównym założeniem miasteczka jest Al. RP, bez której miasteczko będzie tragedią drogową...
Póki co, to tej drogi nie ma. ;)
Ale jest dość blisko realizacji, o ile się nie mylę projekt budowlany (a może i wykonawczy) już jest, środki w WPI na budowę (bez torów niestety) też są.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 31 paź 2007, 15:48

Wolfchen pisze:ziomal napisał/a:
139 wprost idealnie pasuje, ale co dasz w zamian na ogród?
139 by jeździło przez Miasteczko do Ogrodu Botanicznego.
W takim razie trzeba poczekać na dostoswanie miasteczka do warunków transportowych i zbudowanie Al. RP, bo inaczej się po prostu... NIE DA! :D

[ Dodano: 2007-10-31, 15:48 ]
Wolfchen pisze: Póki co, to tej drogi nie ma.
I dłuuuuuuuuuugo nie będzie... Znająca nasze polskie realia... 8-[ :-"
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 31 paź 2007, 15:49

ziomal pisze:Of corse, nazwy ulic mi się pomyliły...
Nazwy ulic, nazwy osiedli, wszystko ci się pomyliło. Może trzeba się wyspać? :P
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Wolfchen
(Busmann)

Post autor: Wolfchen » 31 paź 2007, 15:51

ziomal pisze:W takim razie trzeba poczekać na dostoswanie miasteczka do warunków transportowych i zbudowanie Al. RP, bo inaczej się po prostu... NIE DA!
Przecież ja o tym napisałem wcześniej...
inż. Glonojad pisze:Ale jest dość blisko realizacji, o ile się nie mylę projekt budowlany (a może i wykonawczy) już jest, środki w WPI na budowę (bez torów niestety) też są.
Hm, więc jednak coś się ruszyło. To w 2009 zapewne będzie skończona budowa...
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 31 paź 2007, 16:59

Wolfchen pisze:
ziomal pisze:W takim razie trzeba poczekać na dostoswanie miasteczka do warunków transportowych i zbudowanie Al. RP, bo inaczej się po prostu... NIE DA!
Przecież ja o tym napisałem wcześniej...
inż. Glonojad pisze:Ale jest dość blisko realizacji, o ile się nie mylę projekt budowlany (a może i wykonawczy) już jest, środki w WPI na budowę (bez torów niestety) też są.
Hm, więc jednak coś się ruszyło. To w 2009 zapewne będzie skończona budowa...
Buhaha, torów nie uwzględnili i w 2009 roku ma być wsjo od Rakowieckiej do Wilanowa gotowe? 8-[ :D

[ Dodano: 2007-10-31, 16:59 ]
Bastian pisze:
ziomal pisze:Of corse, nazwy ulic mi się pomyliły...
Nazwy ulic, nazwy osiedli, wszystko ci się pomyliło. Może trzeba się wyspać? :P
Czepiadło. :>
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 31 paź 2007, 17:02

ziomal pisze:
Wolfchen pisze:Przecież ja o tym napisałem wcześniej...Hm, więc jednak coś się ruszyło. To w 2009 zapewne będzie skończona budowa...
Buhaha, torów nie uwzględnili i w 2009 roku ma być wsjo od Rakowieckiej do Wilanowa gotowe? 8-[ :D
Ziomal, idź ty się naprawdę wyspać. Nie zauważyłeś, że Glon pisał o Al. Rzeczypospolitej, czy też ubrdało ci się, że ona ma dochodzic do Rakowieckiej? :>

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 31 paź 2007, 22:22

To jak tam tramwaj będzie zawracał, skoro pętla ma być w Powsinie :-k Tramwaje dwukierunkowe kupią na tą okazję 8-[
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 31 paź 2007, 22:23

Jakim Powsinie, gdzie Pałacowa, gdzie Powsin?

A dwukierunkowe to mają być swoją drogą...

ODPOWIEDZ