Obsługa linii pojazdami niskopodłogowymi - rozkład, a potrzeby - 2006/2007
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
A to jakieś sprawdzone dane, czy tylko rzut oka przez bramę zajezdni? Bo jeżeli to drugie, to raczej nie brałbym tego na poważnie. Może widziane wozy nie były dopuszczone do ruchu? Może właśnie czekały na wyjazd? A może w ogóle ta liczba 40 stojących wozów została wzięta z księżyca?Piotrek pisze:No dobra, ale ktoś pisał, że ok.30-40 SU18 zazwyczaj stoi sobie na Ostrobramskiej. Za dużo. Chyba że liczą, że każda sztuka musi mieć swoją podmianę
Jeżeli eksploatacja ikarusa jest tańsza (chociaż nie wiem czy tak jest), to po co mają puszczać solarisy?Piotrek pisze:Może, nie wiem, ale i tak nie powiesz, że puszczają tyle niskopodłogowców ile by mogli. A mogliby z pewnością więcej. Nawet wystarczy rzucić właśnie okiem przechodząc koło zajezdni, ile ich zawsze stoi.
Świetne rozumowanie... Czyli skoro na Ostrobramskiej stoją niskopodłogowe przegubowe autobusy to należy wysyłać je gdzie się da... Czyli np. powinny w weekendy zastąpić Kleszczową na 521, 517, 506 czy pojawić się na 171. Wtedy plan świąteczny R10 będzie taki jak w DP podczas gdy inne zajezdnie w DS będą wysyłać ledwo kilkanaście procent tego co w DP ... Ciekawe skąd ściągną w weekendy kierowców na R10 żeby miał kto wyjechać tymi SU18. I jeszcze lepiej będą wyglądać wyjazdy i zjazdy z odległych linii na R10 tylko po to aby jedna czy dwie brygady np. na osiem jeżdżących (na danej linii) nie były wysokiePiotrek pisze:No dobra, ale ktoś pisał, że ok.30-40 SU18 zazwyczaj stoi sobie na Ostrobramskiej. Za dużo. Chyba że liczą, że każda sztuka musi mieć swoją podmianę
Wyjechanie swoim wozem jest często warunkiem zapisania się kierowcy z wolnego. Chyba lepiej, żeby wyjechał swoim ikarusem, niż wcale.inż. Glonojad pisze:Nie rozumiem, czemu o tym decyduje akurat kierowca.solaris8315 pisze:Ja bym prędzej stawiał na kierowców. Jak jest właścicielem jakiegoś Ikarusa to jasne, że woli wyjechać na tą brygadę wysoką swoim woziłem a nie niskaczem.
Jeśli mówimy o wyjechaniu Ikarusem zamast niskim na wysoką brygadę to nie ma tu nic dziwnego i złego. Gorzej gdyby ktoś powiedział, że na niską wyjedzie Ikarusem podczas gdy niskie stoją na zajezdni ...Jamnik pisze:Wyjechanie swoim wozem jest często warunkiem zapisania się kierowcy z wolnego. Chyba lepiej, żeby wyjechał swoim ikarusem, niż wcale.inż. Glonojad pisze: Nie rozumiem, czemu o tym decyduje akurat kierowca.
To jest przecież oczywiste.dzidek pisze:Jeśli mówimy o wyjechaniu Ikarusem zamast niskim na wysoką brygadę to nie ma tu nic dziwnego i złego. Gorzej gdyby ktoś powiedział, że na niską wyjedzie Ikarusem podczas gdy niskie stoją na zajezdni ...
A to już kwestia źle rozdysponowanego taborudzidek pisze:Świetne rozumowanie... Czyli skoro na Ostrobramskiej stoją niskopodłogowe przegubowe autobusy to należy wysyłać je gdzie się da... Czyli np. powinny w weekendy zastąpić Kleszczową na 521, 517, 506 czy pojawić się na 171.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
Nie jestem tego taki pewien po ostatnich ekscesach taborowych. Plan brygad niskich wzrósł ostatnio z uwagi na Krakowskie Przedmieście, dlatego część niskopodłogowców oczekuje poza szczytem w zajezdni, by wyjechać na dodatki.Piotrek pisze:Może, nie wiem, ale i tak nie powiesz, że puszczają tyle niskopodłogowców ile by mogli. A mogliby z pewnością więcej.