Moje pytanie dotyczyło stricte trasy 20, a akurat o tym nic nie napisałeśinż. Glonojad pisze:Co się zmieniło obecnie?
Ale pozostałe informacje podałeś cenne, choć niezbyt optymistyczne...
Moderator: Wiliam
Moje pytanie dotyczyło stricte trasy 20, a akurat o tym nic nie napisałeśinż. Glonojad pisze:Co się zmieniło obecnie?
Napisałem o tym, co ma jakieś szanse realizacji. Więc odpowiedź, chociaż nie wprost, padła.Bastian pisze:Moje pytanie dotyczyło stricte trasy 20, a akurat o tym nic nie napisałeśinż. Glonojad pisze:Co się zmieniło obecnie?![]()
No jakże? Przecież powstanie II linia metra, miasto odhaczy "równowagę inwestycyjną między TZ i TI", będzie super.Ale pozostałe informacje podałeś cenne, choć niezbyt optymistyczne...
Myślałem, że to nie kwestia "lepszości", tylko kolizji z S-8...inż. Glonojad pisze:Nawiasem mówiąc, chociaż obecna trasa jest mało szczęśliwa, mam wątpliwości, czy nowa byłaby dużo lepsza.
Nie wmawiaj mi poglądów, których nie podzielam. Cieszę się, że miasto buduje metro, ale także bym się cieszył z rozbudowy tramwajów. Skandalem dla mnie jest to, że blisko dwumilionowe miasto nie ma funduszy i na to, i na to...inż. Glonojad pisze:No jakże? Przecież powstanie II linia metra, miasto odhaczy "równowagę inwestycyjną między TZ i TI", będzie super.
Akurat tutaj kolizji nie ma.Bastian pisze:Myślałem, że to nie kwestia "lepszości", tylko kolizji z S-8...inż. Glonojad pisze:Nawiasem mówiąc, chociaż obecna trasa jest mało szczęśliwa, mam wątpliwości, czy nowa byłaby dużo lepsza.
Cieszę się, że przez te dwa lata zmieniłeś zdanie[ Dodano: 2007-11-04, 18:00 ]Nie wmawiaj mi poglądów, których nie podzielam. Cieszę się, że miasto buduje metro, ale także bym się cieszył z rozbudowy tramwajów. Skandalem dla mnie jest to, że blisko dwumilionowe miasto nie ma funduszy i na to, i na to...inż. Glonojad pisze:No jakże? Przecież powstanie II linia metra, miasto odhaczy "równowagę inwestycyjną między TZ i TI", będzie super.
Czyli co, 20 w miejscu jak gdyby jezdni lokalnej S-8, po jej północnej stronie? I bez skrzyżowania z Powstańców Śląskich?inż. Glonojad pisze:Akurat tutaj kolizji nie ma.Bastian pisze: Myślałem, że to nie kwestia "lepszości", tylko kolizji z S-8...
Oj, chyba mnie mylisz z kimś innym, bo ja zdania na ten nie zmieniałeminż. Glonojad pisze:Cieszę się, że przez te dwa lata zmieniłeś zdanieBastian pisze: Nie wmawiaj mi poglądów, których nie podzielam. Cieszę się, że miasto buduje metro, ale także bym się cieszył z rozbudowy tramwajów. Skandalem dla mnie jest to, że blisko dwumilionowe miasto nie ma funduszy i na to, i na to....
Ha. Co z Powstańców, to nie wiem. Tj. nie pamiętam. O ile jednak pamiętam, zasadą projektu było, żeby zachowywać istniejace torowisko tam gdzie się da, więc po przejściu przez jezdnie Dywizjonu 303 wróci do starego śladu. Jak to się ma na Powstańców Śląskich - nie wiem. Odwołanie przetargu oznacza, że plany drogi jeszcze się nie pojawią przez chwilę, a nie mam pojęcia, co TW w zakresie istniejących linii tramwajowych uzgodniło.Bastian pisze:Czyli co, 20 w miejscu jak gdyby jezdni lokalnej S-8, po jej północnej stronie? I bez skrzyżowania z Powstańców Śląskich?inż. Glonojad pisze: Akurat tutaj kolizji nie ma.
Gdyby nie to, że mam chałturkę pilną, to bym się pobawił w googleaOj, chyba mnie mylisz z kimś innym, bo ja zdania na ten nie zmieniałeminż. Glonojad pisze: Cieszę się, że przez te dwa lata zmieniłeś zdanie.
Zawsze, jeszcze na fZTM byłem zwolennikiem tramwajów, zawsze interesowałem się rozbudową ich sieci (czego sam miałeś okazję ze dwa razy doświadczyć przy różnych prezentacjach, choćby i tej tu mapki na Polu Mokotowskim), zawsze też twierdziłem, że nie przepadam za jeżdżeniem metrem, jakkolwiek uważam je za potrzebne (prócz linii na Gocław
).
Nie, argumentów do użycia w dyskusji - haki się chowa na później, o czym co nieco możesz pewnie powiedziećMeWa pisze:innymi słowy, w szukanie hakówinż. Glonojad pisze:Gdyby nie to, że mam chałturkę pilną, to bym się pobawił w googlea
przeceniasz mnie, jeśli sądzisz, że na bieżąco prowadzę kartoteki różnych osóbinż. Glonojad pisze:Nie, argumentów do użycia w dyskusji - haki się chowa na później, o czym co nieco możesz pewnie powiedziećMeWa pisze:innymi słowy, w szukanie haków