181 można by puścić Gdańską albo ewentualnie Potocką, skierowanie jej tamtędy z Włościańskiej nawet nie będzie wymagało przebudowy skrzyżowania z Słowackiego.Piotrek pisze:Nie ma szans. Niby Krasińskiego zostanie bez komunikacji? ZP Suzina? Tylko 122? A 181 będzie robił kółko przez Słowackiego żeby muchy wozić? E-4 żeby ludzi tylko denerwować?
PÄtla przy WĹoĹciaĹskiej
Moderator: Wiliam
No jest to rozwiązanie, ale wtedy 157 musi zostać na Mickiewicza. Potocką nie przejdzie - za wąsko - samochody parkują po obu stronach jezdni.Adam West pisze:181 można by puścić Gdańską albo ewentualnie Potocką,
[ Dodano: 2007-11-12, 20:44 ]
Musi być na Gwiaździstej...fraktal pisze:181 może pojechać dawną trasą przez Marymoncką.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Może zrobią wyjątek dla E-4Flash8222 pisze:No to się nie zdziw jak to się stanie, bo właśnie pętla na Włościańskiej ma zostać wybudowana by wszystko z Wilsona zakrańcować tam...Piotrek pisze:Do też nie, a z to już w ogóle. Nie zlikwidują na pewno krańcówek 103,110,121,181,E-4. Tak uważam.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- R-9 Chełmska
To po wuj taka wielka pętla jedynie dla 508,511,708,726?? Kolejne Stegny się szykują?Piotrek pisze:Ja uważam, że niczym dlatego moim zdaniem 103,110,121,181 i E-4 zostaną.R-11 Kleszczowa pisze:Może zrobią wyjątek dla E-4Notabene nie wiem czym ludziom zawiniła ta pętla
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Wiesz, władze Żoliborza właśnie są za zlikwidowaniem pętli na Wilsona... Więc naprawdeę nie liczyłbym na pozostawienie tych linii na Wilsona...Piotrek pisze:Ja uważam, że niczym dlatego moim zdaniem 103,110,121,181 i E-4 zostaną.R-11 Kleszczowa pisze:Może zrobią wyjątek dla E-4Notabene nie wiem czym ludziom zawiniła ta pętla
- Colony
- Kontakt:
Smrodem i hałasem od ilości autobusów. A i tak nawet przy drastycznym zmniejszeniu linii przez plac nadal będzie się przetaczać ich wielkie grono, więc nie rozumiem o co lato.R-11 Kleszczowa pisze:Może zrobią wyjątek dla E-4Notabene nie wiem czym ludziom zawiniła ta pętla
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
No tak - Żoliborz chce likwidacji i pewnie dostanie czego chce, a Bielany (w sensie ciągu Broniewskiego) i Nowodwory dostaną po dupieFlash8222 pisze:Wiesz, władze Żoliborza właśnie są za zlikwidowaniem pętli na Wilsona... Więc naprawdeę nie liczyłbym na pozostawienie tych linii na Wilsona...Piotrek pisze: Ja uważam, że niczym dlatego moim zdaniem 103,110,121,181 i E-4 zostaną.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Otóż to. Likwidacja pętli niewiele zmieni. Dodatkowo likwidacja krańca albo poskutkuje wyginaniem linii tudzież wpakowywaniem ich w korki, co sprawi, że nie będą atrakcyjneColony pisze:Smrodem i hałasem od ilości autobusów. A i tak nawet przy drastycznym zmniejszeniu linii przez plac nadal będzie się przetaczać ich wielkie grono, więc nie rozumiem o co lato.R-11 Kleszczowa pisze:Może zrobią wyjątek dla E-4Notabene nie wiem czym ludziom zawiniła ta pętla
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Z tego co wiem to w Radzie Dzielnicy jest bardzo silna opcja skierowania linii zza Wisły na Włościańską i znacznego odciążenia przez to Słowackiego i przede wszystkim Pl.Wilsona z busów (a likwidacja pętli dla E-4, 508 i 511 doskonale się do tego przyczyni). Linie z Broniewskiego dalej miałyby dojeżdżać na Pl. Wilsona aczkolwiek linia 112 nagle może stać się dowozówką do metra.R-11 Kleszczowa pisze:No tak - Żoliborz chce likwidacji i pewnie dostanie czego chce, a Bielany (w sensie ciągu Broniewskiego) i Nowodwory dostaną po dupieFlash8222 pisze: Wiesz, władze Żoliborza właśnie są za zlikwidowaniem pętli na Wilsona... Więc naprawdeę nie liczyłbym na pozostawienie tych linii na Wilsona...Pięknie...
Co do 708 i 726 rozważane jest pozostawienie ich na Wilsona ze względu na dojazd do zakładu w Laskach. O 110 i 701 oraz E-1 nie wiem (warunek skrócenia przebudowa skrzyżowania z Włościańską). 116 oczywiście bez zmian.
Czegoś tu nie rozumiem. W końcu pętla ta powstaje własnie po to żeby skrócic do niej linie ze strony Pragi i umozliwic przesiadke na metro juz na Marymoncie - po co więc do Wilsona mają dalej kursować?
Zresztą mysle że i tak cos od praskiej strony bedzie przez Plac jechac (np Wybrzezem-Krasinskiego-Broniewskiego).
a co do 181 to dla Marymontu przesiadka na Pl. Wilsona jest naturalna wiec ta linia raczej powinna zostac na swojej trasie
Zresztą mysle że i tak cos od praskiej strony bedzie przez Plac jechac (np Wybrzezem-Krasinskiego-Broniewskiego).
a co do 181 to dla Marymontu przesiadka na Pl. Wilsona jest naturalna wiec ta linia raczej powinna zostac na swojej trasie
PURA VIDA!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dlatego, że na Plac Wilsona jest znacznie szybciej. E-4 omija korek ciągnący się od ~Broniewskiego/Marymontu dzięki czemu prędzej dowozi pasażerów od metra na Tarchomin.mariow pisze:Czegoś tu nie rozumiem. W końcu pętla ta powstaje własnie po to żeby skrócic do niej linie ze strony Pragi i umozliwic przesiadke na metro juz na Marymoncie - po co więc do Wilsona mają dalej kursować?
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"