515 - co dalej z tÄ liniÄ ?
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Dęboszczak pisze:E-1 jest dobrą dowozówką do metra
I zamiast dwóch linii bedziesz koordynował trzy, z których jedna nadjedzie z Jelonek, druga wystartuje spod DWC i przepchnie się tylko przez połowę Śródmieścia, zaś trzecia dołączy w strefie bezkorkowej. Co o takich pomysłach sądzę, pisałem już nie raz, i nie będę powtarzał, bo potem musiałbym się sam zbanowaćDęboszczak pisze:ja mam swoje zdanie o 416, osobiście skierowałbym ją na trasę M. Wilanowska - Stegny - trasa 501- do pętli przy Metrze Politechnika co 10 -12 minut. Z obu stron często jeżdżąca linia do stacji metra wzmacniająca 501 i 519 w godzinach szczytu.
1) Skąd jedzie na Dolny Mokotów 501, a skąd 519? Skąd jechałoby 416? Podpowiedź - już w tym poście o tym było.Dęboszczak pisze:Obecnie 501 jest przepełnione a nie 519. szkoda topić wozy w Powsin A wykorzystanie 416 na trakcie....ekkhm..
2) Czy przepełnione 501 może liczyć na wzmocnienie, skoro jest przepełnione? A może trzeba je zamienić na południu? A może posłać do Powsina coś, czego nie trzeba koordynować z połową miasta - na przykład 130?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Colony
- Kontakt:
Kiedyś E-1 jeździło pełne na każdym kursie, w każdą stronę. Teraz w szczycie B bywa różnie, ale masz rację, oglądu w szczycie A dobrego nie mam. Zresztą po coś reaktywowaliście 416, prawda? A i zgodzę się z Fikandrem, że Bródno i Ursus są za mocno drenowano. Z tej perspektywy obecna trasa tej linii jawi mi się bardzo dobrą. Tylko jeszcze jakby zakaz był... na puszczanie Lwiątek.Dęboszczak pisze: O to dziwne, to czemu ja widuje rano pełne przeguby na E-1?,
Wiesz, ja mam swoje zdanie o 416, osobiście skierowałbym ją na trasę M. Wilanowska - Stegny - trasa 501- do pętli przy Metrze Politechnika co 10 -12 minut. Z obu stron często jeżdżąca linia do stacji metra wzmacniająca 501 i 519 w godzinach szczytu.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
W miarę to można zgrać o ile nic się nie potnie przy okazji. 519 z 501 jak jest, a 519 z 419. 419 z 501 nie trzeba by było koordynować, bo takie 419 nie musiałoby się zatrzymywać przy Czarnomorskiej i Mangalii. Ale jak mówię - tylko jeśli się nie potnie 519 i 501 przy okazji.Bastian pisze: I zamiast dwóch linii bedziesz koordynował trzy, z których jedna nadjedzie z Jelonek, druga wystartuje spod DWC i przepchnie się tylko przez połowę Śródmieścia, zaś trzecia dołączy w strefie bezkorkowej.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.
-
Dęboszczak
Akurat o koordynację bym się nie martwił, i tak przez korki w Alejach Jerozolimskich i Towarowej byłoby to na papierze. 416 jako szczytówka zwiększałaby podaż w relacji Metro - Sobieskiego-Stegny. Lepiej uruchomić krótką i w miarę punktualną linię niż topić wozy w 501 na długiej trasie.Bastian pisze:Dęboszczak pisze:E-1 jest dobrą dowozówką do metraD-1?
![]()
I zamiast dwóch linii bedziesz koordynował trzy, z których jedna nadjedzie z Jelonek, druga wystartuje spod DWC i przepchnie się tylko przez połowę Śródmieścia, zaś trzecia dołączy w strefie bezkorkowej. Co o takich pomysłach sądzę, pisałem już nie raz, i nie będę powtarzał, bo potem musiałbym się sam zbanowaćDęboszczak pisze:ja mam swoje zdanie o 416, osobiście skierowałbym ją na trasę M. Wilanowska - Stegny - trasa 501- do pętli przy Metrze Politechnika co 10 -12 minut. Z obu stron często jeżdżąca linia do stacji metra wzmacniająca 501 i 519 w godzinach szczytu.
1) Skąd jedzie na Dolny Mokotów 501, a skąd 519? Skąd jechałoby 416? Podpowiedź - już w tym poście o tym było.Dęboszczak pisze:Obecnie 501 jest przepełnione a nie 519. szkoda topić wozy w Powsin A wykorzystanie 416 na trakcie....ekkhm..
2) Czy przepełnione 501 może liczyć na wzmocnienie, skoro jest przepełnione? A może trzeba je zamienić na południu? A może posłać do Powsina coś, czego nie trzeba koordynować z połową miasta - na przykład 130?
Czyli uważasz że 501 niepotrzebnie dociera na Jelonki ? Czy też że należy podzielić na dwie linie Os Górczewska - Dw Centralny i Stegny - <M> Politechnika?Akurat o koordynację bym się nie martwił, i tak przez korki w Alejach Jerozolimskich i Towarowej byłoby to na papierze. 416 jako szczytówka zwiększałaby podaż w relacji Metro - Sobieskiego-Stegny. Lepiej uruchomić krótką i w miarę punktualną linię niż topić wozy w 501 na długiej trasie
...
...
...
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
Bastian pisze:I zamiast dwóch linii bedziesz koordynował trzy, z których jedna nadjedzie z Jelonek, druga wystartuje spod DWC i przepchnie się tylko przez połowę Śródmieścia, zaś trzecia dołączy w strefie bezkorkowej. Co o takich pomysłach sądzę, pisałem już nie raz, i nie będę powtarzał, bo potem musiałbym się sam zbanować
Nie, Panowie! Trzeba uzdrowić 501 na Bemowie i wyrównać popyt na całej trasie. Na Górcach powstały wielkie bloki, które są właśnie zasiedlane. Wystarczy tylko wycofać 501 z Człuchowskiej puszczając tam w zamian linie na Bankowy.Dęboszczak pisze:Lepiej uruchomić krótką i w miarę punktualną linię niż topić wozy w 501 na długiej trasie.
-
Dęboszczak
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jarek - możesz wolniejJarek pisze:Bastian pisze:I zamiast dwóch linii bedziesz koordynował trzy, z których jedna nadjedzie z Jelonek, druga wystartuje spod DWC i przepchnie się tylko przez połowę Śródmieścia, zaś trzecia dołączy w strefie bezkorkowej. Co o takich pomysłach sądzę, pisałem już nie raz, i nie będę powtarzał, bo potem musiałbym się sam zbanowaćNie, Panowie! Trzeba uzdrowić 501 na Bemowie i wyrównać popyt na całej trasie. Na Górcach powstały wielkie bloki, które są właśnie zasiedlane. Wystarczy tylko wycofać 501 z Człuchowskiej puszczając tam w zamian linie na Bankowy.Dęboszczak pisze:Lepiej uruchomić krótką i w miarę punktualną linię niż topić wozy w 501 na długiej trasie.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
solaris8315 pisze:A czy do tego 190 wlizie więcej pasażerów ?Bo trochę w to powątpiewam...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"