515 - co dalej z tą linią?

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 16 lis 2007, 20:03

Można też się zastanowić nad zatrudnieniem "upychaczy" w metrze :P .
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 16 lis 2007, 20:24

TGM pisze:Można też się zastanowić nad zatrudnieniem "upychaczy" w metrze :P .
bez przesady, nie widziałeś chyba zapchanego metra :>
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Pan Piotr
(XXXX)

Post autor: Pan Piotr » 16 lis 2007, 20:56

TGM pisze:501? Bo sztywniaki jeżdżą. A trzeba patrzyć przyszłościowo. Wilanów się rozbudowuje.
A tramwaje w 2010-2011 r.?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 16 lis 2007, 21:32

Dęboszczak pisze:E-1 jest dobrą dowozówką do metra
-> D-1? :> ;)
Dęboszczak pisze:ja mam swoje zdanie o 416, osobiście skierowałbym ją na trasę M. Wilanowska - Stegny - trasa 501- do pętli przy Metrze Politechnika co 10 -12 minut. Z obu stron często jeżdżąca linia do stacji metra wzmacniająca 501 i 519 w godzinach szczytu.
I zamiast dwóch linii bedziesz koordynował trzy, z których jedna nadjedzie z Jelonek, druga wystartuje spod DWC i przepchnie się tylko przez połowę Śródmieścia, zaś trzecia dołączy w strefie bezkorkowej. Co o takich pomysłach sądzę, pisałem już nie raz, i nie będę powtarzał, bo potem musiałbym się sam zbanować :/
Dęboszczak pisze:Obecnie 501 jest przepełnione a nie 519. szkoda topić wozy w Powsin A wykorzystanie 416 na trakcie....ekkhm..
1) Skąd jedzie na Dolny Mokotów 501, a skąd 519? Skąd jechałoby 416? Podpowiedź - już w tym poście o tym było.
2) Czy przepełnione 501 może liczyć na wzmocnienie, skoro jest przepełnione? A może trzeba je zamienić na południu? A może posłać do Powsina coś, czego nie trzeba koordynować z połową miasta - na przykład 130?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 16 lis 2007, 22:16

Dęboszczak pisze: O to dziwne, to czemu ja widuje rano pełne przeguby na E-1?,
Wiesz, ja mam swoje zdanie o 416, osobiście skierowałbym ją na trasę M. Wilanowska - Stegny - trasa 501- do pętli przy Metrze Politechnika co 10 -12 minut. Z obu stron często jeżdżąca linia do stacji metra wzmacniająca 501 i 519 w godzinach szczytu.
Kiedyś E-1 jeździło pełne na każdym kursie, w każdą stronę. Teraz w szczycie B bywa różnie, ale masz rację, oglądu w szczycie A dobrego nie mam. Zresztą po coś reaktywowaliście 416, prawda? A i zgodzę się z Fikandrem, że Bródno i Ursus są za mocno drenowano. Z tej perspektywy obecna trasa tej linii jawi mi się bardzo dobrą. Tylko jeszcze jakby zakaz był... na puszczanie Lwiątek. :-k
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 16 lis 2007, 22:23

Colony pisze:oglądu w szczycie A dobrego nie mam.
Wiesz, o 7 rano to nie ma autobusu z Chomiczówki (jak i chyba z każdego miejsca w Warszawie) pustego lub częściowo zapełnionego, więc to nie jest dobry wyznacznik - że full ludzi rano.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 16 lis 2007, 23:18

Bastian pisze: I zamiast dwóch linii bedziesz koordynował trzy, z których jedna nadjedzie z Jelonek, druga wystartuje spod DWC i przepchnie się tylko przez połowę Śródmieścia, zaś trzecia dołączy w strefie bezkorkowej.
W miarę to można zgrać o ile nic się nie potnie przy okazji. 519 z 501 jak jest, a 519 z 419. 419 z 501 nie trzeba by było koordynować, bo takie 419 nie musiałoby się zatrzymywać przy Czarnomorskiej i Mangalii. Ale jak mówię - tylko jeśli się nie potnie 519 i 501 przy okazji.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 16 lis 2007, 23:59

Bastian pisze:
Dęboszczak pisze:E-1 jest dobrą dowozówką do metra
-> D-1? :> ;)
Dęboszczak pisze:ja mam swoje zdanie o 416, osobiście skierowałbym ją na trasę M. Wilanowska - Stegny - trasa 501- do pętli przy Metrze Politechnika co 10 -12 minut. Z obu stron często jeżdżąca linia do stacji metra wzmacniająca 501 i 519 w godzinach szczytu.
I zamiast dwóch linii bedziesz koordynował trzy, z których jedna nadjedzie z Jelonek, druga wystartuje spod DWC i przepchnie się tylko przez połowę Śródmieścia, zaś trzecia dołączy w strefie bezkorkowej. Co o takich pomysłach sądzę, pisałem już nie raz, i nie będę powtarzał, bo potem musiałbym się sam zbanować :/
Dęboszczak pisze:Obecnie 501 jest przepełnione a nie 519. szkoda topić wozy w Powsin A wykorzystanie 416 na trakcie....ekkhm..
1) Skąd jedzie na Dolny Mokotów 501, a skąd 519? Skąd jechałoby 416? Podpowiedź - już w tym poście o tym było.
2) Czy przepełnione 501 może liczyć na wzmocnienie, skoro jest przepełnione? A może trzeba je zamienić na południu? A może posłać do Powsina coś, czego nie trzeba koordynować z połową miasta - na przykład 130?
Akurat o koordynację bym się nie martwił, i tak przez korki w Alejach Jerozolimskich i Towarowej byłoby to na papierze. 416 jako szczytówka zwiększałaby podaż w relacji Metro - Sobieskiego-Stegny. Lepiej uruchomić krótką i w miarę punktualną linię niż topić wozy w 501 na długiej trasie.

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 17 lis 2007, 0:41

Akurat o koordynację bym się nie martwił, i tak przez korki w Alejach Jerozolimskich i Towarowej byłoby to na papierze. 416 jako szczytówka zwiększałaby podaż w relacji Metro - Sobieskiego-Stegny. Lepiej uruchomić krótką i w miarę punktualną linię niż topić wozy w 501 na długiej trasie
Czyli uważasz że 501 niepotrzebnie dociera na Jelonki ? Czy też że należy podzielić na dwie linie Os Górczewska - Dw Centralny i Stegny - <M> Politechnika?
...
...
...
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.

Awatar użytkownika
PiotrekP

Post autor: PiotrekP » 17 lis 2007, 17:21

Andrzej pisze:
PiotrekP pisze:
No 514 już się 137 nie stanie. Co najwyżej 113, 128 albo 192..
Wiem, to był tylko cytat z gazety, dlatego napisałem mniejszą czcionką.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 17 lis 2007, 18:08

Bastian pisze:I zamiast dwóch linii bedziesz koordynował trzy, z których jedna nadjedzie z Jelonek, druga wystartuje spod DWC i przepchnie się tylko przez połowę Śródmieścia, zaś trzecia dołączy w strefie bezkorkowej. Co o takich pomysłach sądzę, pisałem już nie raz, i nie będę powtarzał, bo potem musiałbym się sam zbanować
Dęboszczak pisze:Lepiej uruchomić krótką i w miarę punktualną linię niż topić wozy w 501 na długiej trasie.
Nie, Panowie! Trzeba uzdrowić 501 na Bemowie i wyrównać popyt na całej trasie. Na Górcach powstały wielkie bloki, które są właśnie zasiedlane. Wystarczy tylko wycofać 501 z Człuchowskiej puszczając tam w zamian linie na Bankowy.

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 17 lis 2007, 19:48

Ja tam wolę uruchomić punktualną szczytówkę niż pchanie wozów w korek na towarowej!

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 17 lis 2007, 22:15

Jarek pisze:
Bastian pisze:I zamiast dwóch linii bedziesz koordynował trzy, z których jedna nadjedzie z Jelonek, druga wystartuje spod DWC i przepchnie się tylko przez połowę Śródmieścia, zaś trzecia dołączy w strefie bezkorkowej. Co o takich pomysłach sądzę, pisałem już nie raz, i nie będę powtarzał, bo potem musiałbym się sam zbanować
Dęboszczak pisze:Lepiej uruchomić krótką i w miarę punktualną linię niż topić wozy w 501 na długiej trasie.
Nie, Panowie! Trzeba uzdrowić 501 na Bemowie i wyrównać popyt na całej trasie. Na Górcach powstały wielkie bloki, które są właśnie zasiedlane. Wystarczy tylko wycofać 501 z Człuchowskiej puszczając tam w zamian linie na Bankowy.
Jarek - możesz wolniej :> Jak rozumiem chcecie 501 skierować prosto Górczewską, a na Człuchowską wykręcić np. 190 :?:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 17 lis 2007, 22:18

A czy do tego 190 wlizie więcej pasażerów ? ;) Bo trochę w to powątpiewam...

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 17 lis 2007, 22:20

solaris8315 pisze:A czy do tego 190 wlizie więcej pasażerów ? ;) Bo trochę w to powątpiewam...
:?:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

ODPOWIEDZ