Solaris bÄdzie produkowaĹ tramwaje
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Gdyby Solaris wyprodukował trzyczłonowy, czterowózkowy tramwaj w pełni niskopodłogowy o długości 32 metrów, to byłby pierwszą firmą na świecie, której się to udało.
Oczywiście, można zrobić trzywózkowy (a właściwie "wózkowy"), ale przy długości 32 metrów mógłby mieć problemy ze skrajnią - a do tego, małe są szanse na dużą liczbę wspólnych części z wersją Classic.
Dlatego sądzę, że gazeciarz się po prostu pieprznął.
Oczywiście, można zrobić trzywózkowy (a właściwie "wózkowy"), ale przy długości 32 metrów mógłby mieć problemy ze skrajnią - a do tego, małe są szanse na dużą liczbę wspólnych części z wersją Classic.
Dlatego sądzę, że gazeciarz się po prostu pieprznął.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
I 100% niskiej podłogi?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
mówisz tak, jakbyś góry wiedział jak będzie się prezentował (w jakości i jeździe) tramwaj solarisa. na razie jest na papierze, a ty już wiesz że daleko mu do zachodniej konkurencji?JacekM pisze:jeszcze dużo wody w Wiśle i Warcie upłynie, zanim tramwajowe produkty Solarisa będą dorównywać tym z zachodu i południa...
To samo mówiło się, gdy zaczęto produkować aotobusy.JacekM pisze:jeszcze dużo wody w Wiśle i Warcie upłynie, zanim tramwajowe produkty Solarisa będą dorównywać tym z zachodu i południa...
Proboszcz powinien iść liczyć swoje owieczki.
Liczą się tylko marzenia i wysiłek, jaki się włoży by je zrealizować.
Liczą się tylko marzenia i wysiłek, jaki się włoży by je zrealizować.
Wszystko jest zgodnie z wizualizacją, ja tu nic wymyślać nie będę.
Jest też drugi:
http://www.imagic.pl/files//6049/./322.jpg
Jest też drugi:
http://www.imagic.pl/files//6049/./322.jpg
15/12/2005-12/7/2019
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale nie tym modelem