Niech będzie i chodnik, tylko wtedy go trzeba będzie z obydwu stron ogrodzić, a na to może być zbyt wąskoinż. Glonojad pisze:nie peron, tylko chodnik jeśli już...
Niepotrzebne przystanki
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To teraz tylko znaleźć kogoś, kto napisze i wyśle pismo 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Pismo pismem, ja pomęczę, kogo trzeba, jak już poznam...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- MeWa
- Cukiereczek
te światła są dziwne, np. robią się czerwone tylko na kilka sekundBastian pisze:No i te kretyńskie światła
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
Mają być.
Zamiast ten ruch stamtąd wyeliminować (choćby przez odwrócenie kierunku między placami Zbawiciela i Konstytucji), to go spowolniono razem z tramwajami. Mieszkam w chorym mieście.
Zamiast ten ruch stamtąd wyeliminować (choćby przez odwrócenie kierunku między placami Zbawiciela i Konstytucji), to go spowolniono razem z tramwajami. Mieszkam w chorym mieście.
- Solaris
I bardzo dobrze. 31.12.2007 miałem 525. Jest jedno małe ale. ZTM wypuścił znów bubel elektroniczny. W/w przystanek pojawił się w karcie drogowej i na wyświetlaczu. Jutro sobie sprawdzę, czy nadal się pojawia.CKPL pisze:w końcu go zlikwidowali2007-12-28 16:00:00 | Korekta trasy linii 502 i 525 | Od dnia 29.12.2007 r. (sobota) od początku kursowania autobusy linii 502 i 525 jadące w kierunku Starej Miłosnej i Międzylesia nie będą obsługiwać przystanku PŁOWIECKA 02.
A to nie czasem robota dyspozytora? Kart drogowych kierowców nie wydaje ZTM...Solaris pisze:31.12.2007 miałem 525. Jest jedno małe ale. ZTM wypuścił znów bubel elektroniczny. W/w przystanek pojawił się w karcie drogowej i na wyświetlaczu. Jutro sobie sprawdzę, czy nadal się pojawia.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
-
Pan Piotr
- (XXXX)
Przystanek METRO RATUSZ ARSENAŁ dla linii 520 powinien zniknąć. Z przystanku PL. BANKOWY można łatwo się dostać do tramwaju na Trasie W-Z ( z PL. BANKOWEGO 01 nieco dalej ). Nie ma sensu utrzymywanie tego przystanku na odcinku, gdzie pod ziemią jedzie metro. Linię 520 trzeba znacznie "przyspieszyć". Dlatego proponuję zlikwidować następujące przystanki:
KS. POPIEŁUSZKI ( z placu Wilsona są już 103, 121, 122 i 132 )
PL. WILSONA ( przed placem w stronę Chomiczówki z jednoczesnym
utrzymaniem przystanku na Krasińskiego )
DW. GDAŃSKI - niewygodne przesiadki do pociągu i tramwajów na dole. Do linii
6, 15, 36, 116, 122, 157, 195 można się przesiąść na Placu Wilsona. Do linii 1, 2, 6,
16, 28, 170, 500, 527 i E-3 łatwiej przesiąść z metra.
METRO RATUSZ ARSENAŁ - ewentualnie można pozostawić jedynie przystanek w stronę Marysina
MARSZAŁKOWSKA - bardzo blisko przystanków METRO POLITECHNIKA i PL. NA ROZDROŻU
ROZBRAT - niskie zapotrzebowanie, żadna inna linia przyspieszona nie zatrzymuje się na tym przystanku
KS. POPIEŁUSZKI ( z placu Wilsona są już 103, 121, 122 i 132 )
PL. WILSONA ( przed placem w stronę Chomiczówki z jednoczesnym
utrzymaniem przystanku na Krasińskiego )
DW. GDAŃSKI - niewygodne przesiadki do pociągu i tramwajów na dole. Do linii
6, 15, 36, 116, 122, 157, 195 można się przesiąść na Placu Wilsona. Do linii 1, 2, 6,
16, 28, 170, 500, 527 i E-3 łatwiej przesiąść z metra.
METRO RATUSZ ARSENAŁ - ewentualnie można pozostawić jedynie przystanek w stronę Marysina
MARSZAŁKOWSKA - bardzo blisko przystanków METRO POLITECHNIKA i PL. NA ROZDROŻU
ROZBRAT - niskie zapotrzebowanie, żadna inna linia przyspieszona nie zatrzymuje się na tym przystanku
Można się zastanowić, czy te przystanki nie powinny być obsługiwane wyłącznie liniami zwykłymi. Oczywiście silniejszymi niż teraz. Na trasie Ł. liczba linii czerwonych nie przekłada się na jakość, niestety.MARSZAŁKOWSKA - bardzo blisko przystanków METRO POLITECHNIKA i PL. NA ROZDROŻU
- R-9 Chełmska
Tworzenie 'na podstawie' bywa ciekawym zjawiskiem. Potem na przykład taki stalowy dodatek na 144 nie podjeżdża na Czajkę i jest awantura w wozie, bo orły z R-13 nie uwzględniły tego w karcie drogowej dla kierowcy.Solaris pisze:Karty drogowe i pliki do sterowników są tworzone na podstawie zip-ów przesyłanych z ZTM-u. Zresztą to nie pierwsza taka wpadka ZTM-u, przy okazji wprowadzanych zmian.
Skąd wiesz, że w twoim przypadku nie było tak samo.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -