Mi to mówisz?Piotrek pisze:Ludzie nie jeżdżą tylko do Centrum.solaris8315 pisze:Macie państwo dogodny dojazd do centrum: 198 + S2/KM gdzie w centrum jest dogodna przesiadka.
Komunikacja w Starej Miłośnie
Moderator: Wiliam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Płowiecka jest tragicznym węzłem. To raz. Dwa: Stara Miłosna ma linię na obwód - 502 (fakt mogłoby jeździć co 15/30/20//20). Po trzecie: nie porównuj Ursynowa czy Jelonek do Starej Miłosnejziomal pisze:Z jednej strony rzecyzwiście, niby ,,po co'', ale przecież wiele osiedli ma bezpośrednie połączneia ,,obwody'' i nie tylko obwody z innymi dzielnicami. Ursynów z Nowodworami, Sadyba i Stegny z Jelonkami itp. Jeśli wachlarz przesiadek jest dobty, to co innego. Jeśi nie to co innego. Choć śmiem wątpić, czy Płowiecka jest złym węzłem.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
A więc:R-11 Kleszczowa pisze:Płowiecka jest tragicznym węzłem. To raz. Dwa: Stara Miłosna ma linię na obwód - 502 (fakt mogłoby jeździć co 15/30/20//20). Po trzecie: nie porównuj Ursynowa czy Jelonek do Starej Miłosnejziomal pisze:Z jednej strony rzecyzwiście, niby ,,po co'', ale przecież wiele osiedli ma bezpośrednie połączneia ,,obwody'' i nie tylko obwody z innymi dzielnicami. Ursynów z Nowodworami, Sadyba i Stegny z Jelonkami itp. Jeśli wachlarz przesiadek jest dobty, to co innego. Jeśi nie to co innego. Choć śmiem wątpić, czy Płowiecka jest złym węzłem.![]()
Nic chyba się więcej nei da zrobić, oprócz rozkładów, koordynacji, SKMki. Chyba, że nową linię na północny obwód...
[ Dodano: 2007-12-21, 13:49 ]
Wpadł mi do głowy jeszcze inny pomysł.
315 do Woli Grzybowskiej
415 nowa linia do Wiatracznej lub gdzie indziej...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
-
Krzysiek_S
tu się zgadzam.ziomal pisze:502 15/30/20/20 (choć lepiej 15/30/15/20)
na to chyba nie ma szansziomal pisze: 315 1xx
Już teraz są 2 przeguby i 3 scanie , więc co masz na myśli pojemniejszy?ziomal pisze: 173 Pojemniejszy tabor, ale to chyba mało realne...
W godzinach szczytu już jest teraz 6 kursów/h.ziomal pisze: 198- zamiast 2-3 powinno być 5 kursów/h!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jak znajdziesz tabor na 315 to czemu nieziomal pisze: A więc:
502 15/30/20/20 (choć lepiej 15/30/15/20)
315
1xx
173 Pojemniejszy tabor, ale to chyba mało realne...
198- zamiast 2-3 powinno być 5 kursów/h!
ziomal pisze: 415 nowa linia do Wiatracznej lub gdzie indziej...
113 Stara Miłosna - Jana Pawła II po obwodzie - Czecha - Wiatrak (10-12/20/15/20). Z dedykacja dla Colonego
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
No rzeczywiście, nie popatrzyłem...Krzysiek pisze:tu się zgadzam.ziomal pisze:502 15/30/20/20 (choć lepiej 15/30/15/20)na to chyba nie ma szansziomal pisze: 315 1xxJuż teraz są 2 przeguby i 3 scanie , więc co masz na myśli pojemniejszy?ziomal pisze: 173 Pojemniejszy tabor, ale to chyba mało realne...W godzinach szczytu już jest teraz 6 kursów/h.ziomal pisze: 198- zamiast 2-3 powinno być 5 kursów/h!
[ Dodano: 2007-12-21, 13:56 ]
Okej.R-11 Kleszczowa pisze:Jak znajdziesz tabor na 315 to czemu nieziomal pisze: A więc:
502 15/30/20/20 (choć lepiej 15/30/15/20)
315
1xx
173 Pojemniejszy tabor, ale to chyba mało realne...
198- zamiast 2-3 powinno być 5 kursów/h!
To samo z 502, chociaż tutaj wystarczy wpisać wtyczki w rozkład. Przy okazji spójrz na rozkład 198 w A i B. 173 natomiast zdecydowanie powinno być obsługiwane większym taborem.
ziomal pisze: 415 nowa linia do Wiatracznej lub gdzie indziej...![]()
113 Stara Miłosna - Jana Pawła II po obwodzie - Czecha - Wiatrak (10-12/20/15/20). Z dedykacja dla Colonego![]()
[ Dodano: 2007-12-21, 13:58 ]
198R-11 Kleszczowa pisze:Do tego coś do PKP w Międzylesiu
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Szczerze wątpię aby udało Ci się to zgrać z koleją w Międzylesiu i w Wesołejziomal pisze:198R-11 Kleszczowa pisze:Do tego coś do PKP w Międzylesiu
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
-
Krzysiek_S
Po pierwsze połączenie Wawra z Wesołą powstanie dopiero po zbudowaniu tunelu w Międzylesiu, co nastąpi najszybciej w 2010 roku, inaczej Międzylesie będzie wielkim korkiem. Po drugie musi powstać Kadetów - Wąbrzeska co nastąpi już w przyszłym roku, najpóźniej 2009. Więc wszelkie projekty można sobie odłożyć na lepsze czasy. 
502 juz od Centrum nie jest równo z planem, 401 od Słuzewia -trochę nadrabia na moście, ale później przed Płowiecką klops....... Więc raczej nie jest to duża różnica, a łączyłby rejony, do których Stara Miłosna nie ma za bardzo dojazdu...Paweł D. pisze:Jasne. Ani dla kierowcy, ani dla utrzymania rozkładu te 5 km to zaden problem...Miłosna pisze:401 ma i tak długa trasę, więc chyba jest bez znaczenia 5 km w tą czy w drugą stronę.
Miłosna 
Będzie się u was poprawiać. Macie Wojciechowicza i kilku energicznych radnych, którym nie jest wszystko jedno..Miłosna pisze:Konieczna jest zmiana komunikacji w Starej Miłosnej. Mamy się zadowolić tylko 502 do Centrum? A reszta oprócz tego że krąży to tylko do Wschodniego i Wiatracznej.
Co myślicie o połączeniu Starej Miłosnej z Mokotowem, Ochotą, Wolą? W końcu jest Trasa Siekierkowska którą się szybko jedzie. Może 401 puścić zamiast na Marysin (od Płowieckiej są pustki w stronę Marysina) i do Miłosnej przez całe osiedle. Może też by go zamienić na jakąś 500 (np. wolne jest 513)?
198 przestaje być sztywno dopasowane do konkretnych kursów spóźniającej i nieregularnej kolei, a staje się bardzo dobrą dowozówką (już co 10 minut w szczycie! tylko wam pozazdrościć). Oby poprawiono też w pozostałych porach.
Poza tym przydałoby się podbić 502, lub wpisać wreszcie wtyczki w rozkład..
Więcej zmieni się po wybudowaniu łącznika z Międzylesiem i pętli z prawdziwego zdarzenia w SM.