[Kolej] Pochwały i nagany
Moderator: JacekM
-
kozioł
- R-9 Chełmska
Nagana dla obsługi EN57-1620/ludzi, którzy to wypuścili na trasę za egipskie ciemności podczas przejazdu przez tunel średnicowy. NIC się w środku nie świeciło 
(Pociąg KM 515 Warszawa Zachodnia 14:35 - Otwock 15:28)
(Pociąg KM 515 Warszawa Zachodnia 14:35 - Otwock 15:28)
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Pochwała dla kibla EN-57 z DWZ do Pilawy wczoraj koło 16 za bardzo punktualny odjazd.
[ Komentarz dodany przez: MeWa: 2008-02-23, 16:06 ]
Usunięto część wiadomości nie na temat. MeWa
[ Komentarz dodany przez: MeWa: 2008-02-23, 16:06 ]
Usunięto część wiadomości nie na temat. MeWa
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
- a/p TALENT
Nagana ogólna dla obsługi tunelu średnicowego. Nie wiem, po co są tam te kamery na Powiślu i Śródmieściu, skoro w chwili obecnejj chyba każdy hydrant jest w środku rozpruty i zapewne co było do wyniesienia - zostało wyniesione...
I żeby było śmieszne - oczywiście nikt nic nie widział.
Ogromny minus dla obsługi pociągu 13110/13111 Terespol - Kraków Płaszów.
Miałem okazje obserwować odjazd tego pociągu z przystanku Warszawa Śródmieście.
OPbsługa wyglądała tylko na peron 3 zupełnie zapominając o peronie drugim. Sygnał odjazdu dali rówież z peronu trzeciego. Niestety, w tym czasie na peronie drugim ciągle wsiadali ludzie - była jakaś większa wycieczka i na peronie stało jeszcze sporo pasażerów z dużymi bagażami. Pociąg ruszył i w połowie był już w tunelu, kiedy gwałtownie zahamował. Nie wiem, czy to ktoś pociągnął za hamulec, czy kierownik dał sygnał do maszynisty, ale do nieszczęścia wiele nie brakowało. Przynajmniej jedna osoba zawisła na schodkach i tylko przytomność osoby wśrodku pozwoliła na wciągnięcie jej do jadacego już pociągu.
Stojący na peronie drugim funkcjonariusz SOK wiedział dobrze co może się stać, jak tylko usłyszał gwizdek z drugiej strony. Zaczął biec w kierunku lokomotywy, ale nie zdąrzył, maszynista ruszył bardzo szybko.
Na szczęście skończyło się na strachu, powinno się skończyć na naganie dla obsługi.
Do tego cała sytuacja pogłębiła opóźnienie pociągu do Krakowa i opóźniła kilka następnych osobówek....
Miałem okazje obserwować odjazd tego pociągu z przystanku Warszawa Śródmieście.
OPbsługa wyglądała tylko na peron 3 zupełnie zapominając o peronie drugim. Sygnał odjazdu dali rówież z peronu trzeciego. Niestety, w tym czasie na peronie drugim ciągle wsiadali ludzie - była jakaś większa wycieczka i na peronie stało jeszcze sporo pasażerów z dużymi bagażami. Pociąg ruszył i w połowie był już w tunelu, kiedy gwałtownie zahamował. Nie wiem, czy to ktoś pociągnął za hamulec, czy kierownik dał sygnał do maszynisty, ale do nieszczęścia wiele nie brakowało. Przynajmniej jedna osoba zawisła na schodkach i tylko przytomność osoby wśrodku pozwoliła na wciągnięcie jej do jadacego już pociągu.
Stojący na peronie drugim funkcjonariusz SOK wiedział dobrze co może się stać, jak tylko usłyszał gwizdek z drugiej strony. Zaczął biec w kierunku lokomotywy, ale nie zdąrzył, maszynista ruszył bardzo szybko.
Na szczęście skończyło się na strachu, powinno się skończyć na naganie dla obsługi.
Do tego cała sytuacja pogłębiła opóźnienie pociągu do Krakowa i opóźniła kilka następnych osobówek....
ech, też właśnie niedawno zwróciłem uwagę na ten faktprzewoz pisze:Nagana ogólna dla obsługi tunelu średnicowego. Nie wiem, po co są tam te kamery na Powiślu i Śródmieściu, skoro w chwili obecnejj chyba każdy hydrant jest w środku rozpruty i zapewne co było do wyniesienia - zostało wyniesione...
już pomijając oczywisty fakt pozwolenia na kradzież(?), wspomnę o bezpieczeństwie! czy na fakt braku sprzętu przeciwpożarowego w tunelu nie powinny zwrócić uwagę służby techniczne?
Pochwała dla konduktora pociągu 22511 Warszawa - Łódź(Kurpiński) o 16.18 z Warszawy Wsch. za fachowe i miłym tonem wyjaśnienie mi zawiłości taryfy przewozowej(byłem bardzo zdziwiony, iż tak mało zapłaciłem za bilet
Jechałem sobie dziś do pracy i podzielę się z Wami moimi obserwacjami
)
Pochwały:
-dla kierownika pociągu do Mińska ok. 15.45 ze Śródmieścia na poczekanie na dobiegających pasażerów
-dla pani kasjerki z okienka nr 3(KM) na Zachodnim, stacjonującej tam ok. godziny 16tej, za miłą obsługę oraz sprawną i bezproblemową wymianę biletu
Nagana:
-dla kierownika dzisiejszego pociągu Fredro do Wrocka za spóźnienie się do pracy
Kierowniczka kończąca służbę na Zachodnim(a wraz z nią cały pociąg) musiała czekać na zmiennika na ww dworcu
Pochwały:
-dla kierownika pociągu do Mińska ok. 15.45 ze Śródmieścia na poczekanie na dobiegających pasażerów
-dla pani kasjerki z okienka nr 3(KM) na Zachodnim, stacjonującej tam ok. godziny 16tej, za miłą obsługę oraz sprawną i bezproblemową wymianę biletu
Nagana:
-dla kierownika dzisiejszego pociągu Fredro do Wrocka za spóźnienie się do pracy
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Pochwała dla Kierownika Pociągu do Skierniewic (odjazd ok. 18:05 z Włoch) za bardzo pozytywny stosunek do pasażerów
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel