A co tam, banany rozdają?tomkrt pisze:Na dojeżdzie w okolice PKP Rembertów jak cholera zależy Ząbkom.
Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
- R-9 Chełmska
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
OIDP jest tam przy przystanku warzywniak
Więc możliwe
Natomiast nie dziwię sie Ząbkom - kolej oferuje na tej linii znacznie bardziej atrakcyjne połączenia niż sam Wileński. Jednakże od ratusza do stacji kolejowej naprawdę nie jest daleko.
EDIT: o zapomniałem, że 199 nie ma przystanku przy Ratuszu
Natomiast nie dziwię sie Ząbkom - kolej oferuje na tej linii znacznie bardziej atrakcyjne połączenia niż sam Wileński. Jednakże od ratusza do stacji kolejowej naprawdę nie jest daleko.
EDIT: o zapomniałem, że 199 nie ma przystanku przy Ratuszu
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Ja mam do stacji niespełna 5 minut spacerkiem (łącznie z przejściem na peron) i nie narzekamFrencher pisze:6 minut spacerkiem (łącznie z przejściem na peron).R-11 Kleszczowa pisze: Jednakże od ratusza do stacji kolejowej naprawdę nie jest daleko. [/color]
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
A przypadkiem nie było wtedy innej organizacji ruchu, dopuszczającej rozpoczęcie manewru z prawego pasa?PiotrekP pisze:Chwila, jakoś przeguby dawały kiedyś radę na zakręcie przy Eskupalów, (jak było zamknięte rondo na aonie i 143/515 jeździł na mokry Ług) to przy pkp nie dalaby rady solowka?
Polityka złym doradcą w pracy!
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Kierowcy autobusów i ciężarówek zawsze mogą rozpocząć manewr z innego pasa, jeśli to wynika z gabarytów pojazdu OIDP.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Zdaję sobie z tego sprawę. Ale uściślijmy: raczej zależy mieszkańcom, bo że Urzędowi Miasta to nie wierzę. Ja widzę brak zainteresowania jeżeli chodzi o "czasowo zawieszone" przystanki na trasie 199. Ale tą sprawą zajmę się jak wrócę z urlopu.tomkrt pisze:Na dojeżdzie w okolice PKP Rembertów jak cholera zależy Ząbkom.
Jeśli sprawa rozbija się o kase na budowe zawrotki to pewnie zasadne było by podjęcie rozmów z Ząbkami na temat dofinasowania ww. inwestycji.
[ Dodano: 2008-01-02, 21:19 ]
Bardzo dobrze pamiętasz, ale na 199 jeździ MZA OIDP...inż. Glonojad pisze:Kierowcy autobusów i ciężarówek zawsze mogą rozpocząć manewr z innego pasa, jeśli to wynika z gabarytów pojazdu OIDP.
A chyba wszyscy wiemy że MZA np. na Dudziarską by nie pojechało.
Tak czy inaczej zawracanie przy Cyrulików byłoby niebezpieczne i przy obecnej organizacji ruchu linia byłaby bardzo podatna na korki.
[ Dodano: 2008-01-02, 21:23 ]
Marki chyba też miały kiedyś okazję załapać się na strefę miejską. Ale z oferty nie skorzystały.Frencher pisze:Cały szum przy trasie 199 to robi grupa frustratów z Ząbek, którym to już się chyba w ... poprzewracało, i jak im dali strefę miejską, to myślą że Boga za nogi złapali. Taka jest prawda.
[ Dodano: 2008-01-02, 21:27 ]
Ale jeżeli można by było komuś ułatwić przesiadkę to czemu tego nie zrobić?Frencher pisze:Od wielu miesięcy piszę na tym forum, że kwestia dojścia od 199 do PKP Rembertów jest sztucznym robieniem problemu, gdyż on nie istnieje - dojście jest wręcz symboliczne, i pozwolić na nie może sobie każdy.
I żadne podjazdy ani zmiana trasy 199 nie jest potrzebna.
Polityka złym doradcą w pracy!
- R-9 Chełmska