A z twojego 101 nie? Bo jeśli nie, to jest to dodatkowy argument za kasacją tego przystanku dla 509. Albo kasacją 101Flash8222 pisze:Mając 101 to widziałem, że tłumy wysiadają z 509.
Niepotrzebne przystanki
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bo 101 to takie klasyczne zetteemowe oszustewko wyszło, podobnie jak 192+174 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
zapewne zrobione pod 21, które miałoby skręcać z al. Zielenieckiej w Waszyngtona w kierunku Wiatracznej. Poza tym - dogodniejsza przesiadka i bliżej stadionutramp pisze:A co sądzicie o zdublowanym Rondzie Waszyngtona dla tramwajów jadących Zieleniecką ???
Może ja czegoś nie rozumiem w tym rozwiązaniu ale mi na chwile obecną to wygląda na zupełny bezsens (chyba że to część jakiegoś głębszego planu)
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
to samo co przy zawiszy przeciez. i w sumie jak robili teraz Aleje to mogli wyrzucic przystanek 8,22 i 24 przed Placem i pozniej zrobic porządne przystanki juz na Towarowej.tramp pisze:A co sądzicie o zdublowanym Rondzie Waszyngtona dla tramwajów jadących Zieleniecką ???
Może ja czegoś nie rozumiem w tym rozwiązaniu ale mi na chwile obecną to wygląda na zupełny bezsens (chyba że to część jakiegoś głębszego planu )
PURA VIDA!
Po to że jak ktoś chce wysiąść przed placem to wysiada i idzie na inną linie, bo może jechał 24 i chce w 9 sie przesiąść?
Dziesiątki razy korzystałem z tego rozwiązania. A jak by wnerwiało ze tramwaj stoi i czeka aż przejedzie na rondo i z ronda na przystanek, a w miedzy czasie 9 lub 7 sobie popędzi na ochotę.
Dziesiątki razy korzystałem z tego rozwiązania. A jak by wnerwiało ze tramwaj stoi i czeka aż przejedzie na rondo i z ronda na przystanek, a w miedzy czasie 9 lub 7 sobie popędzi na ochotę.

- Solaris U10
bo zawsze mi przyświeca idea "byle do przodu". ale np jak by jechało 22 to jadę 22 jeśli nie ma nic na horyzoncie.geograf pisze:zemu na Zawiszy się przesiadałeś, a nie - dajmy na to - przystanek wcześniej?
Wiadomo przecież ze podobnie jest z 25 czy 35. Wysiadam na Pl. Narutowicza. Dalej nie chcę bo.. nie lubię. Podobnie reszta jest jak jade 512 to nie pcham sie do Bitwy warszawskiej tylko też na Narutowicz. Ot "wygodne przesiadki".
I czemu sie na Zawiszy przesiadam bo na Zawiszy jest znacznie luźniej.

- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
No patrz - a jeszcze nie dawno chciałeś tam 408 i 523Premo pisze:Wg. mnie przystanek Szczęśliwicka dla linii 187 powinien być "na żądanie". Często jak jeżdżę to autobus zatrzymuje się na przystaku lecz nikt do niego nie wsiada ani nie wysiada. Al. Wielkopolski większy ruch ma tylko przed i po zajęciach w szkole. Wg. mnie też powinien być na żądanie
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- R-9 Chełmska
- MeWa
- Cukiereczek
ja bym powiedział, że na Zaiwszy tramwaj się dopełnia, a na Starynkiewicza mało kto wsiada... Im wcześniej się wsiądzie do tej linii, którą kontynuujemy podróż, tym większa szansa na siedzące.Ryoga pisze:I czemu sie na Zawiszy przesiadam bo na Zawiszy jest znacznie luźniej.
Dojazd do Zawiszy akurat wiele nie zmienia...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
według tego argumentu wszystkie przystanki powinny byc przed skrzyzowaniem zeby maksymalnie daleko dojechac , a to bez sensu. mozesz sie przesiasc na Starynkiewicza a jezeli mnie pamiec nie myli to "polityka przystankowa" zmierza ku temu żeby je przenosic za skrzywozowania coby tramy i busy jadace w danym kiedunku odjezdzały z danego przystanku. i tego sie trzymajac, kase na remont przystanku na Zawiszy dla 8,22 i 24 wydano niepotrzebnie.Ryoga pisze:bo zawsze mi przyświeca idea "byle do przodu". ale np jak by jechało 22 to jadę 22 jeśli nie ma nic na horyzoncie.
Wiadomo przecież ze podobnie jest z 25 czy 35. Wysiadam na Pl. Narutowicza. Dalej nie chcę bo.. nie lubię. Podobnie reszta jest jak jade 512 to nie pcham sie do Bitwy warszawskiej tylko też na Narutowicz. Ot "wygodne przesiadki".
PURA VIDA!