Komunikacja miejska po otwarciu estakady nad koleją radomską

Moderator: Wiliam

Tm

Post autor: Tm » 20 sty 2008, 16:44

Bastian pisze:ale już spod hotelu na 17 Stycznia trudno będzie zabrać komunikację, choć niby blisko do Żwirek.
A ten hotel nie jest już obecnie obsługiwany przez zespół 17 I?
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 20 sty 2008, 16:59

Moja propozycja:
301 :arrow: 182
182 :arrow: Okęcie - ... - Czerniakowska - Most Łazienkowski - po trasie 182 - Os Ostrobramska

3xx :arrow: Bokserska - ... - Postępu - Konstruktorska - Improwizacji - Woronicza - Al Niepodległości - <M> Wilanowska

141 :arrow: Kasacja trasy wariantowej

177 :arrow: Ursus Ratusz - ... - Al Krakowska - 17 Stycznia - Wirażowa - Poleczki - po trasie Z5 - Natolin Płn

504 :arrow: Os Kabaty - Wąwozowa - Stryjeńskich - Ciszewskiego - Poleczki - Wirażowa - LOTNISKO - ŻiW - ... - Dw Centralny

505 :arrow: 1xx Skrócone do <M> Wilanowska
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 20 sty 2008, 17:26

groov pisze:Moja propozycja:
301 :arrow: 182
182 :arrow: Okęcie - ... - Czerniakowska - Most Łazienkowski - po trasie 182 - Os Ostrobramska

3xx :arrow: Bokserska - ... - Postępu - Konstruktorska - Improwizacji - Woronicza - Al Niepodległości - <M> Wilanowska

141 :arrow: Kasacja trasy wariantowej

177 :arrow: Ursus Ratusz - ... - Al Krakowska - 17 Stycznia - Wirażowa - Poleczki - po trasie Z5 - Natolin Płn

504 :arrow: Os Kabaty - Wąwozowa - Stryjeńskich - Ciszewskiego - Poleczki - Wirażowa - LOTNISKO - ŻiW - ... - Dw Centralny

Jedna estakada tyle zmian....

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 20 sty 2008, 17:42

groov pisze: 504 :arrow: Os Kabaty - Wąwozowa - Stryjeńskich - Ciszewskiego - Poleczki - Wirażowa - LOTNISKO - ŻiW - ... - Dw Centralny
Jestem przeciwko puszczaniu 504 przez Lotnisko! W każdą stronę linia ta musiałaby zrobić dwie rundy po Lotnisku, pasażerowie na pewno nie będą z tego zadowoleni.
groov pisze:505 :arrow: 1xx Skrócone do <M> Wilanowska
A z której strony chcesz skrócić?

Awatar użytkownika
Mihau

Post autor: Mihau » 20 sty 2008, 18:03

groov pisze:3xx :arrow: Bokserska - ... - Postępu - Konstruktorska - Improwizacji - Woronicza - Al Niepodległości - <M> Wilanowska
Chyba chodziło Ci o Racjonalizacji ;)
Jeśli już, to z Wirażowej od razu w Żwirki. Inna sprawa, że Służewiec niedawno walczył o przeguby, a tymczasem linia zniknie i się schowa w Cargo ;)
:shock: #-o (-X

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 sty 2008, 18:21

Flash8222 pisze:A z której strony chcesz skrócić?
No to chyba oczywiste.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
groov

Post autor: groov » 20 sty 2008, 18:53

Mihau pisze:
groov pisze:3xx :arrow: Bokserska - ... - Postępu - Konstruktorska - Improwizacji - Woronicza - Al Niepodległości - <M> Wilanowska
Chyba chodziło Ci o Racjonalizacji ;)
Jeśli już, to z Wirażowej od razu w Żwirki. Inna sprawa, że Służewiec niedawno walczył o przeguby, a tymczasem linia zniknie i się schowa w Cargo ;)
:shock: #-o (-X
@racjonalizacji - oczywisty mój błąd ;)

@504 właściwie można wynaleźć inne połączenie

@505 - oczywista oczywistość że skrócenie od Os Kabaty do <M> Wilanowska. Jednocześnie jeżeli linia byłaby stałą, można by 504 (jeżeli przejeżdżałoby koło G Mokotów) skierować na wiadukt Puławska :arrow: Pileckiego jednokierunkowo.
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.

Awatar użytkownika
Mihau

Post autor: Mihau » 20 sty 2008, 19:06

Nie rozumiem troche tego wątku z 504 i 505 :-k. Po co tak kombinować? 504 bym nie ruszał, a przez Poleczki przerzucił 148 na Lotnisko z jednoczesnym zahaczeniem przez Ursynów Zachodni.

A co do tego zwykłego 505 do Wilanowskiej. Wydaje mi się, że jedyną linią tego typu na Ursynowie może być 179 i to raczej ją powinno się pociągnąć na Wilanowską, a nie dłubać pod tym kątem przy 505.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 sty 2008, 19:52

Bastian pisze:
154 trasą napisaną przez Fikandra jest związane m.in. z postulowanym przez dzielnicę połączeniem Okęcie - Urząd Skarbowy. Czy tam Statystyczny, nevermind.
Skarbowym - jest obok Hali Kopińskiej.

Przez wiadukt 148, 154 na Lotnisko byłoby naprawdę sensownym rozwiązaniem. Pozostaje niestety problem 17 Stycznia i Wirażowej - w tym momencie jest jednak wcale nie taki łatwy do rozwiązania. 177 wydłużone z Okęcia na Ursynów (do metra na Stokłosy :?: ) brzmi apetycznie jednakże aby być atrakcyjne musiałoby jechać częściej, ale na obecnej trasie w Ursusie jest to nie do przełknięcia. Fakt - wtedy można zmienić trasę tak by Skorosze zyskały dojazd do WKD - ale wtedy wcale nie słaba linia będzie zbyt mocna na północny odcinek trasy po Ursusie. Bida.

505 to bym się zastanowił czy nie skierować na Bokserską (ale to tylko luźne gdybanie) :-k
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 sty 2008, 19:56

R-11 Kleszczowa pisze:Skarbowym - jest obok Hali Kopińskiej.
Mam poważne podejrzenia, że z US na Białobrzeskiej pętlę Okęcie łączy tramwaj. 8-( Chodzi raczej o ZUS na 1 sierpnia.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 20 sty 2008, 20:16

R-11 Kleszczowa pisze:177 wydłużone z Okęcia na Ursynów (do metra na Stokłosy ) brzmi apetycznie
I tym samym korki na al. Krakowskiej zlikwidują wszystkie uzgodnienai linii 177 z WKD na stacji Opacz. Już teraz nie zawsze wychodzą, po wydłużeniu trasy moglibyśmy o skomunikowaniach zapomnieć. A przecież, gdyby 177 pojechało Składkowskiego, takie połaczenie mogłoby być bardzo popularne.
Fikander pisze:Mam poważne podejrzenia, że z US na Białobrzeskiej pętlę Okęcie łączy tramwaj. Chodzi raczej o ZUS na 1 sierpnia.
Mnie tez się tak wydaje.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 sty 2008, 20:18

Jarek pisze:
R-11 Kleszczowa pisze:177 wydłużone z Okęcia na Ursynów (do metra na Stokłosy ) brzmi apetycznie
I tym samym korki na al. Krakowskiej zlikwidują wszystkie uzgodnienai linii 177 z WKD na stacji Opacz. Już teraz nie zawsze wychodzą, po wydłużeniu trasy moglibyśmy o skomunikowaniach zapomnieć. A przecież, gdyby 177 pojechało Składkowskiego, takie połaczenie mogłoby być bardzo popularne.
Dzieci Warszawy, nie Składkowskiego. Albo za parę lat i tą i tą ;)

Natomiast masz rację co do korków :-k Szkoda, bo taki prowincjonalny obwód byłby naprawdę fajny.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 20 sty 2008, 21:41

Co do samych zmian.

Sam zaczynam mieć watpliwości czy 504 przez Lotnisko jest dobrym rozwiązaniem. Rzeczywiście traciłoby by tam dużo minut robiąc niezbędne kółeczka. Obecna trasa jest chyba optymalna.

Na Lotnisko powinno pojechać 148.

177 na Ursynów - tak jak Jarek powiedział nie ma sensu. Korki zabiłyby koordynację z WKD.

Za to można pomyśleć żeby wydłużyć na Ursynów 154.

Co do samego 165 - wtedy raczej do likwidacji.

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 20 sty 2008, 21:44

Albo to 154 połączyć z 165 na Ursynowie, a to drugie zostawić silne na skróconej trasie Wilanowska-Wyczółki. Wówczas 148 na tranzycie nie musi zahaczać o Ursynów Zach. oraz Wyczółki, a 138 nie musi koniecznie wracać na Kłobucką.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 sty 2008, 21:46

148 i tak nie zahacza o Ursynów Zachodni. Natomiast mam pytanie: jak bardzo potrzebne jest połączenie Wyczółki - Puławska - Ursynów Zachodni, że w drodze do metra obecnie Z-5, a dawniej 165 robi taki wygibas :?:
Albert Camus-"Dżuma"

ODPOWIEDZ