A ten hotel nie jest już obecnie obsługiwany przez zespół 17 I?Bastian pisze:ale już spod hotelu na 17 Stycznia trudno będzie zabrać komunikację, choć niby blisko do Żwirek.
Komunikacja miejska po otwarciu estakady nad kolejÄ radomskÄ
Moderator: Wiliam
Moja propozycja:
301
182
182
Okęcie - ... - Czerniakowska - Most Łazienkowski - po trasie 182 - Os Ostrobramska
3xx
Bokserska - ... - Postępu - Konstruktorska - Improwizacji - Woronicza - Al Niepodległości - <M> Wilanowska
141
Kasacja trasy wariantowej
177
Ursus Ratusz - ... - Al Krakowska - 17 Stycznia - Wirażowa - Poleczki - po trasie Z5 - Natolin Płn
504
Os Kabaty - Wąwozowa - Stryjeńskich - Ciszewskiego - Poleczki - Wirażowa - LOTNISKO - ŻiW - ... - Dw Centralny
505
1xx Skrócone do <M> Wilanowska
301
182
3xx
141
177
504
505
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
Jedna estakada tyle zmian....groov pisze:Moja propozycja:
301182
182Okęcie - ... - Czerniakowska - Most Łazienkowski - po trasie 182 - Os Ostrobramska
3xxBokserska - ... - Postępu - Konstruktorska - Improwizacji - Woronicza - Al Niepodległości - <M> Wilanowska
141Kasacja trasy wariantowej
177Ursus Ratusz - ... - Al Krakowska - 17 Stycznia - Wirażowa - Poleczki - po trasie Z5 - Natolin Płn
504Os Kabaty - Wąwozowa - Stryjeńskich - Ciszewskiego - Poleczki - Wirażowa - LOTNISKO - ŻiW - ... - Dw Centralny
5051xx Skrócone do <M> Wilanowska
Jestem przeciwko puszczaniu 504 przez Lotnisko! W każdą stronę linia ta musiałaby zrobić dwie rundy po Lotnisku, pasażerowie na pewno nie będą z tego zadowoleni.groov pisze: 504Os Kabaty - Wąwozowa - Stryjeńskich - Ciszewskiego - Poleczki - Wirażowa - LOTNISKO - ŻiW - ... - Dw Centralny
A z której strony chcesz skrócić?groov pisze:5051xx Skrócone do <M> Wilanowska
Chyba chodziło Ci o Racjonalizacjigroov pisze:3xxBokserska - ... - Postępu - Konstruktorska - Improwizacji - Woronicza - Al Niepodległości - <M> Wilanowska
Jeśli już, to z Wirażowej od razu w Żwirki. Inna sprawa, że Służewiec niedawno walczył o przeguby, a tymczasem linia zniknie i się schowa w Cargo504Os Kabaty - Wąwozowa - Stryjeńskich - Ciszewskiego - Poleczki - Wirażowa - LOTNISKO - ŻiW - ... - Dw Centralny
@racjonalizacji - oczywisty mój błądMihau pisze:Chyba chodziło Ci o Racjonalizacjigroov pisze:3xxBokserska - ... - Postępu - Konstruktorska - Improwizacji - Woronicza - Al Niepodległości - <M> Wilanowska
Jeśli już, to z Wirażowej od razu w Żwirki. Inna sprawa, że Służewiec niedawno walczył o przeguby, a tymczasem linia zniknie i się schowa w Cargo504Os Kabaty - Wąwozowa - Stryjeńskich - Ciszewskiego - Poleczki - Wirażowa - LOTNISKO - ŻiW - ... - Dw Centralny
![]()
![]()
@504 właściwie można wynaleźć inne połączenie
@505 - oczywista oczywistość że skrócenie od Os Kabaty do <M> Wilanowska. Jednocześnie jeżeli linia byłaby stałą, można by 504 (jeżeli przejeżdżałoby koło G Mokotów) skierować na wiadukt Puławska
The fire, baby. It'll burn us both. There's no place in this world for our kind of fire. My warrior woman. My Valkyrie. You'll always be mine.
Always
...and never.
Always
...and never.
Nie rozumiem troche tego wątku z 504 i 505
. Po co tak kombinować? 504 bym nie ruszał, a przez Poleczki przerzucił 148 na Lotnisko z jednoczesnym zahaczeniem przez Ursynów Zachodni.
A co do tego zwykłego 505 do Wilanowskiej. Wydaje mi się, że jedyną linią tego typu na Ursynowie może być 179 i to raczej ją powinno się pociągnąć na Wilanowską, a nie dłubać pod tym kątem przy 505.
A co do tego zwykłego 505 do Wilanowskiej. Wydaje mi się, że jedyną linią tego typu na Ursynowie może być 179 i to raczej ją powinno się pociągnąć na Wilanowską, a nie dłubać pod tym kątem przy 505.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Skarbowym - jest obok Hali Kopińskiej.Bastian pisze:
154 trasą napisaną przez Fikandra jest związane m.in. z postulowanym przez dzielnicę połączeniem Okęcie - Urząd Skarbowy. Czy tam Statystyczny, nevermind.
Przez wiadukt 148, 154 na Lotnisko byłoby naprawdę sensownym rozwiązaniem. Pozostaje niestety problem 17 Stycznia i Wirażowej - w tym momencie jest jednak wcale nie taki łatwy do rozwiązania. 177 wydłużone z Okęcia na Ursynów (do metra na Stokłosy
505 to bym się zastanowił czy nie skierować na Bokserską (ale to tylko luźne gdybanie)
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
I tym samym korki na al. Krakowskiej zlikwidują wszystkie uzgodnienai linii 177 z WKD na stacji Opacz. Już teraz nie zawsze wychodzą, po wydłużeniu trasy moglibyśmy o skomunikowaniach zapomnieć. A przecież, gdyby 177 pojechało Składkowskiego, takie połaczenie mogłoby być bardzo popularne.R-11 Kleszczowa pisze:177 wydłużone z Okęcia na Ursynów (do metra na Stokłosy ) brzmi apetycznie
Mnie tez się tak wydaje.Fikander pisze:Mam poważne podejrzenia, że z US na Białobrzeskiej pętlę Okęcie łączy tramwaj. Chodzi raczej o ZUS na 1 sierpnia.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Dzieci Warszawy, nie Składkowskiego. Albo za parę lat i tą i tąJarek pisze:I tym samym korki na al. Krakowskiej zlikwidują wszystkie uzgodnienai linii 177 z WKD na stacji Opacz. Już teraz nie zawsze wychodzą, po wydłużeniu trasy moglibyśmy o skomunikowaniach zapomnieć. A przecież, gdyby 177 pojechało Składkowskiego, takie połaczenie mogłoby być bardzo popularne.R-11 Kleszczowa pisze:177 wydłużone z Okęcia na Ursynów (do metra na Stokłosy ) brzmi apetycznie
Natomiast masz rację co do korków
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
Co do samych zmian.
Sam zaczynam mieć watpliwości czy 504 przez Lotnisko jest dobrym rozwiązaniem. Rzeczywiście traciłoby by tam dużo minut robiąc niezbędne kółeczka. Obecna trasa jest chyba optymalna.
Na Lotnisko powinno pojechać 148.
177 na Ursynów - tak jak Jarek powiedział nie ma sensu. Korki zabiłyby koordynację z WKD.
Za to można pomyśleć żeby wydłużyć na Ursynów 154.
Co do samego 165 - wtedy raczej do likwidacji.
Sam zaczynam mieć watpliwości czy 504 przez Lotnisko jest dobrym rozwiązaniem. Rzeczywiście traciłoby by tam dużo minut robiąc niezbędne kółeczka. Obecna trasa jest chyba optymalna.
Na Lotnisko powinno pojechać 148.
177 na Ursynów - tak jak Jarek powiedział nie ma sensu. Korki zabiłyby koordynację z WKD.
Za to można pomyśleć żeby wydłużyć na Ursynów 154.
Co do samego 165 - wtedy raczej do likwidacji.
Albo to 154 połączyć z 165 na Ursynowie, a to drugie zostawić silne na skróconej trasie Wilanowska-Wyczółki. Wówczas 148 na tranzycie nie musi zahaczać o Ursynów Zach. oraz Wyczółki, a 138 nie musi koniecznie wracać na Kłobucką.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
148 i tak nie zahacza o Ursynów Zachodni. Natomiast mam pytanie: jak bardzo potrzebne jest połączenie Wyczółki - Puławska - Ursynów Zachodni, że w drodze do metra obecnie Z-5, a dawniej 165 robi taki wygibas
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"