Cały transport kolejowy na Mazowszu stoi na głowie. Ja bym rozważył taki scenariusz: na szczeblu UW powstaje wydział, który ustala rozkład jazdy, zleca wykonywanie określonych usług przewozowych na zasadzie przetargów. No i ściśle kontroluje wykonywanie umów...metron pisze:Moim skromnym zdaniem winny całej zaistniałej sytuacji jest całkowity brak kontroli nad poczynaniami Kolei Mazowieckich, spółka ta może wprowadzić w życie każdą głupotę, nie musi przestrzegać żadnych warunków bo praktycznie nikt nie kontroluje poczynań tej spółki (...)
O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 | 36 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Sęk w tym, że to nie UW/Km ustalają rozkład jazdy, tylko PLK.Wolfchen pisze:Cały transport kolejowy na Mazowszu stoi na głowie. Ja bym rozważył taki scenariusz: na szczeblu UW powstaje wydział, który ustala rozkład jazdy, zleca wykonywanie określonych usług przewozowych na zasadzie przetargów. No i ściśle kontroluje wykonywanie umów...
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Syf w Kolejach Mazowieckich wynika z tego, że pociągi są stare i brzydkie, i nawet umyte do połysku, będą sprawiać wrażenie brudnych, lub choćby brudniejszych niż zdecydowanie czystsze metro, a także autobusy, tramwaje i SKM.Premo pisze:Jeśli w ogóle ktoś je myjejasiu pisze:Mycie full-plastiku jest prostsze niż tapicerowanych siedzeń.
Ponarzekajcie lepiej na SKM. Tam też nikt nie czyści siedzeń
R1+R2
R3+R7
R8+R9
R3+R7
R8+R9
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A jak masz w Kujpomie?pawcio pisze:A ma do tego prawo? Organ zlecający (czy chyba raczej składający zamówienie) nie musi być przewoźnikiem kolejowym?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie wiem. Ja sie na kolei nie znam. Nie wiem więc, jakie mamy na chwilę obecną ograniczenia prawne.inż. Glonojad pisze:A jak masz w Kujpomie?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Temperatury na plusie, nic nie zamarznie.Premo pisze:Cytat:
Może to moje subiektywne odczucie, ale wydaje mi się, że ostatnio nawet zaczęto myć je od zewnątrz?
Mimo że mamy środek zimy
Pamiętam, jak rok temu trafiłemw środku zimy na jednostkę po myciu... cała w lodzie była. Okna to pewnie by się nie otworzyły, drzwi - na szczęście tak.