Korki i zatory
Moderatorzy: Poc Vocem, Dantte
Totalny paraliż Centrum. Zaczęło się od patelni (około 14:30), na której (przez kierowców idiotów) został zablokowany ruch we wszystkich kierunkach. Stanęły również tramwaje, głownie w Alejach, gdzie składy stały w pewnym momencie co najmniej do Starynkiewicza oraz do palmy. 5570 na 171 potrzebował na przejechanie długości wzdłuż przystanku tramwajowego 15 minut.
Drogówka oraz NR TW zjawiły się po 25 minutach i minimalne udało się opanować bajzel. Jednak opóźnienia są raczej nie do nadrobienia. Tym bardziej że powstał efekt domina i kolejne ulice zaczęły szybko się blokować.
Byłem tam wtedy. Odcinek od E. Plater do Marszałkowskiej jechałem jakieś 10 minut. Wcześniej tyleż pełzałem przez tą pierwszą ulicę. Drogówka jednak szybko i sprawnie udrożniła samo rondo, więc ostatni fragment korka jechało mi się znacznie lepiej niż w normalny dzień.Plesim pisze:Totalny paraliż Centrum. Zaczęło się od patelni (około 14:30), na której (przez kierowców idiotów) został zablokowany ruch we wszystkich kierunkach. Stanęły również tramwaje, głownie w Alejach, gdzie składy stały w pewnym momencie co najmniej do Starynkiewicza oraz do palmy. 5570 na 171 potrzebował na przejechanie długości wzdłuż przystanku tramwajowego 15 minut.Drogówka oraz NR TW zjawiły się po 25 minutach i minimalne udało się opanować bajzel. Jednak opóźnienia są raczej nie do nadrobienia. Tym bardziej że powstał efekt domina i kolejne ulice zaczęły szybko się blokować.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
- slawek4876
- Kontakt:
Tak w centrum, z tymi korkami to cuda sie dzieją. Władze naszego miasta coś powinny zrobic , aby udrożnic ruch przynajmniej komunikacji miejskiej. Na ul. Emilii Plater , na wysokości Sali Kongresowej do Al. Jerozolimskich przeważnie jest korek.Mam tam często linie 160. Straszny bałagan robią tam taksówki m. innymi na przystanku Emilli Plater 05 ( w kier. dworca centralnego)
Również około 15:30 stanęły tramwaje w kierunku Pragi. Na wysokości ul. Pankiewicza zasłabł pasażer w tramwaju - korek sięgał przynajmniej do Centralnego (dalej nie widziałem).Plesim pisze:Stanęły również tramwaje, głownie w Alejach, gdzie składy stały w pewnym momencie co najmniej do Starynkiewicza oraz do palmy.
Dzis ok 7.30, ktos pomajstrowal chyba przy swiatlach na skrzyzowaniu Swietokrzyska/Marszal , fazy koszmarnie dlugie, Swietokrzyska zatkala sie momentalnie. Doszlo do tego, ze w ktoryms momencie nie wytrzymali kierowcy na Swietokrzyskiej i wjechali na czerwonym , ruszajacy (na ciagle jeszcze zielonym) tram z trudem uniknal zderzenia.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
R-9 Chełmska via SMS o 09:28:20 pisze:OBLED na Czerniakowskiej z okazji nowzch swiatel. Korek po horyzont, na piechote do Chelmskiej wyprzedzilem czasami po kilka brygad kazdej linii :-/
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel