dokładnie! Tak to ZTM w ogóle mógłby zrezygnować z MZA i by były same korzyści wg niektórychR-9 Chełmska pisze:To wszystko tylko na papierze wydaje się takie proste.
Zmiany obsługowe - luty 2008
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
ITS za przeguby bierze więcej niż MZA, więc na reazie to ty próbujesz cwaniakowac.Kozik pisze:Kompletnie nie rozumiem w takim razie gadania typu "ZTM nie ogłosi przetargu bo nie ma na to pieniędzy". Moim zdaniem to jest bzdura co już udowodniłem, więc osoba, która tak mówi najwyraźniej nie zna się na temacie, albo cwaniakuje i kręci.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
-
Dęboszczak
A skąd! ITS 6,36 MZA 6,54 ('08)pawcio pisze:ITS za przeguby bierze więcej niż MZA, więc na reazie to ty próbujesz cwaniakowac.Kozik pisze:Kompletnie nie rozumiem w takim razie gadania typu "ZTM nie ogłosi przetargu bo nie ma na to pieniędzy". Moim zdaniem to jest bzdura co już udowodniłem, więc osoba, która tak mówi najwyraźniej nie zna się na temacie, albo cwaniakuje i kręci.
Już wyprzedzili! To nie wiedziałem, bo nie byłem pewien o jaką kwotę zwaloryzowano cenę wozokilomtra ITS-u.
I pytanie. Ile by wyszło w przetargu w chwili obecnej?
I pytanie. Ile by wyszło w przetargu w chwili obecnej?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
-
Dęboszczak
- Solaris
Gwoli ścisłości, to nie rosjanie, tylko ukraińcy.R-9 Chełmska pisze:A i z bezpieczeństwem bym polemizował. Wolę jechać z kierowcą MZA, który ma max.10 h pracy za sobą, niż z rosjaninem z PKSu, który jeździ tych godzin kilkanaście w ramach oszczędności!
Wiem, ze to nie w temacie, ale może ktoś mnie uświadomi, czy ZTM składa co roku bilans lub sprawozdanie finansowe
jeździłeś w ten weekend 171Rumcajs pisze:A nie. Zmienił się rozkład i to dość istotnie - Woronicza ma brygady 6 i 8, a niektóre przerwy na Nowym Bemowie mają po ... 2 minuty.Santos pisze:od dziś 6/171 DS made by Woroniczawięc w DS SU18 na 6,9 i 11 i może jeszcze coś
-
Krzysiek_S
Wiadomo było że tak będzie, 504 nie ląduje na Lotnisku, to trzeba ukrócić za dużą podaż na Marynarskiej.Lukasz436 pisze:Są rozkłady ważne od 11 lutego. Warto zobaczyć że 136 nie ma podpisane że jest to rozkład tylko na ferie. Dlatego przyjmuje że od 11 lutego 136 powraca do swojego słynnego taktu 15/20/20.
- R-9 Chełmska
Szkoda, że wycofując 157 i 186 ze wspólnego odcinka z 136 uzasadniono zmiany lepszym rozkładem 136 a co za tym idzie częstszym kursowaniem autobusów. Teraz tylko nabito pasażerów w butelki gdyż rozkład 136 wrócił do poprzedniej wersji a 186 jakoś na ŻiW i Marynarską nie wróciło. Na całe szczęście mnie już ten problem nie dotyczy bo komunikacją miejską muszę jeździć tylko gdy nie mam innego wyjścia. Obawiam się, że jak 136 jeszcze dwa - trzy miesiące będzie jeździć Płocką na Młynów to dostanie jeszcze gorszy rozkład. Tak niewiele było potrzeba aby 136 stało się dobrą linią
Wystarczyło skierować ją w lewo z Prymasa w Górczewską i puścić do OS.Górczewska lub chociaż do przystanku Obozowa i gdzieś na Bielanach zakrańcować.
Ale żeby nie było że widzę tylko złe strony zmian jakie ZTM przerowadza
Trzeba pochwalić kolegów z ZTM za koordynację z 504! Piękna jest! Czy może rozkład był układany przez Dęboszczaka?
Ale żeby nie było że widzę tylko złe strony zmian jakie ZTM przerowadza