Komunikacja miejska po otwarciu estakady nad koleją radomską

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 lut 2008, 19:34

MZ pisze:Oprócz osób jadących do przychodni nikt w tej sytuacji nie zdecyduje się raczej na okrężną podróż z Okęcia, mając inne, prostsze połączenia.
154 nie tylko zachowa wszystkich obecnych (poza marginalnym potokiem instalatorskim i cargowskim) pasażerów w relacji Okęcie - Ochota, ale też zyska nowych dzięki przejęciu potoków 182 i obsłudze 1 Sierpnia.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 20 lut 2008, 19:34

Myślę, że z Okęcia-Krakowskiej by się przydało coś w rejon południowo-wschodni, ale takie 148 to strasznie na około. Ja na prawdę nie wiem czemu 134 zlikwidowali :-? .
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
MZ
Słońce Radomia
Kontakt:

Post autor: MZ » 20 lut 2008, 19:36

Fikander pisze:154 nie tylko zachowa wszystkich obecnych (poza marginalnym potokiem instalatorskim i cargowskim) pasażerów w relacji Okęcie - Ochota, ale też zyska nowych dzięki przejęciu potoków 182 i obsłudze 1 Sierpnia.
:arrow: Nie mówię, że na proponowanej trasie będzie aż tak złe, tylko zwróciłem uwagę, że w razie czego można byłoby ją uprościć. Ale nic na siłę.

barluk
Kontakt:

Post autor: barluk » 20 lut 2008, 19:51

A co z 504 ? Miało kursować przez Port Lotniczy po oddaniu do użytku wiaduktu.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 lut 2008, 19:56

Po co? Żeby pasażerowie na pierwszym przystanku na lotnisku wysiedli i poszli do kiosku, by za kilka minut wsiąść na ostatnim?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
ZaciszaniN
Kontakt:

Post autor: ZaciszaniN » 20 lut 2008, 20:35

Bastian pisze:
R-9 Chełmska pisze:I plan brygadowy wytrzyma takie zabawy? Coś mi się wydaje, że będzie ostre cięcie rozkładów i/lub tras
Wytrzyma. W jego ramach są przecież agospodarowywane także brygady po 416. Żadne brygady nie są dla celów tego projektu ściągane z innych, kursujących linii.
To jednak 416 ma być kasowane :?: Z tego co się wypowiadałeś kilka dni temu wynikało, że nie będzie kasowane #-o
Bastian pisze:Natomiast ja wciąż walczę o zmiany na 182, jakieś zresztą na pewno będą - prędzej, czy później.
To znaczy cześciowa zamiana trasami z 301 :?:
Bastian pisze:
dzidek pisze:Jest tylko jeden ale jakże istotny problem... Przystanki Wirażowa POD i POD 9 Maja będą obsługiwane wyłącznie przez 306!
Latem to tej ulicy może już całkiem nie być. Przecież tam się będzie budowało nową ulicę oraz rondo przy 17 Stycznia/Cybernetyki.
Tak też przypuszczałem :roll: Ale przynajmniej 306 poleci przez Lotnisko i może trochę się ucywilizuje.
Bastian pisze:
ZaciszaniN pisze:154 na Lotnisko (albo przez Lotnisko na Poleczki)
No własnie tego się nie da (choć zły pomysł to nie jest) - dzielnica kładła znaczny nacisk na połączenie ! Sierpnia (ZUS itp.) także z pętlą Okęcie. Stąd taki, a nie inny kształt 154, jak będzie wprowadzony.
A to szkoda. Ale to może uda się chociaż przerzucić 306 na jakąś równoległą ulicę do 1 Sierpnia :?:
MZ pisze:
Fikander pisze:154 nie tylko zachowa wszystkich obecnych (poza marginalnym potokiem instalatorskim i cargowskim) pasażerów w relacji Okęcie - Ochota, ale też zyska nowych dzięki przejęciu potoków 182 i obsłudze 1 Sierpnia.
Nie mówię, że na proponowanej trasie będzie aż tak złe, tylko zwróciłem uwagę, że w razie czego można byłoby ją uprościć. Ale nic na siłę.
Nową trasę z zawijasem 154 zweryfikują pierwsze miesiące - nie ma się co martwić ;)
Ryoga pisze:myślałem żeby 148 wyciągnąć do okęcia-na krakowskiej.
Ktoś zaraz rzuci ze na Pętli Okęcie już za dużo jeździ, a no bo takie 148 do Okęcia na Krakowskiej zapewniało wygodny i Szybki czas przelotu na SGGW i Okolice.
Szkoda, że nie dalej - do Nadarzyna ](*,)

IMO 148 powinno zostać pocięte, bo tą trasą mało kto będzie podróżował z Pragi na Lotnisko. No i przydałoby się jakieś skomunikowanie trzech części Okęcia z samym Ursynowem.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.

Dennis

Post autor: Dennis » 20 lut 2008, 20:45

Hmmm, z całego projektu, to w zasadzie tylko 148 ma ręce i nogi (ale za to jakie) :term: No, może jeszcze to 165, a niech tam. Ale reszta słabiutko niestety. O kasacji 109 (mówię o działalności na przestrzeni ostatnich miesięcy), szczególnie w świetle tragicznej oferty 20-tki, wypowiadać się nie będę (-( Na temat linii-zombie, powracającej na Ursynów znów i znów, jak najgorszy senny koszmar, czyli 306 - również :sick: Chociaż może i powiem kilka słów: rozumiem socjal na Instalatorów, Wirażowej oraz Poleczki i Sójki. Ok. Ale po co toto ma robić setki meandrów po całym niemal Ursynowie i Natolinie, udając że zapewnia jakkolwiek sensowną podaż, w jakkolwiek sensowych relacjach?! Toż nie lepiej byłoby zakręcić to cudo z powrotem 17 stycznia na OKĘCIE i dać porządną częstotliwość (wszak przychodnie tylko w DP urzędują), a 154 po prostu wydłużyć gdzieś na Ursynów (np. od Roentgena przez Ciszewskiego, KEN i Jastrzębowskiego do URSYNOWA PŁN.), zapewniając tym samym alternatywne i bezkorkowe (przynajmniej przez jakiś czas) połączenie tego wielkiego osiedla z Włochami i Ochotą (notabene przy okazji możnaby pogłówkować, jak przy pomocy tej właśnie linii poprawić ofertę komunikacyjną okolic skrzyżowania Ciszewskiego/Rosoła, szczególnie do zachodnich dzielnic miasta)?

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 20 lut 2008, 20:48

Na Okęcie będzie podróżował przede wszystkim Ursynów. Wydaje mi się, że pielgrzymki do 136 i 504 do linii lotniskowych z czegoś się biorą. Poza tym linia odzyska wreszcie częstotliwosc dawnego 143, na które zasługiwały.

Trasy jak najbardziej na plus, a szczególnie ta 154. Chociaż nie mogę się pozbyc wrażenia, że linia 306 znów ma konotacje bardziej polityczne niż użytkowe. SU10 to chyba max dla niej będzie. Oczywiście koordynacja z 166 chociaż w nikłym stopniu podniosłaby jej atrakcyjność. Trzymam też kciuki za reformę 182 Bastianie.

Wyjdą z tego jak widzę logiczne i sensowne pod względem rozkładowym linie.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 20 lut 2008, 20:51

Colony pisze:06 znów ma konotacje bardziej polityczne niż użytkowe. SU10 to chyba max dla niej będzie
Na 1 stycznia miały się pojawić chyba wyłącznie minibusy :-k

[ Dodano: 2008-02-20, 20:52 ]
Colony pisze:Poza tym linia odzyska wreszcie częstotliwosc dawnego 143, na które zasługiwały.
Linia zatrzyma obecne 15/20/15//20, 143 było 15/15/15//20
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Teokryt

Post autor: Teokryt » 20 lut 2008, 20:54

ZaciszaniN pisze:Szkoda, że nie dalej - do Nadarzyna
przejedź się o 8 rano z Hynka, Do GM i dalej. Jeden wielki korek. Nawet nie musiało by do Okęcia jechać tylko coś z Łopuszańskiej mogło by skręcić w Krakowską potem w 17 stycznia.
Jest to problem iście poranny bo w innych godzinach nie jest źle.
Ja tam na Pragę jeżdżę z Okęcia ;)
Ogólnie oferta do takich przejazdów jest średnia. Albo mam 9 bez priorytetów w centrum albo mam 401 utykające w kilku miejscach.
No ale to subiektywne. Obiektywne jest to że Sporo ludzi chce się przetransportować z Okęcia w rejon GM.
Obrazek

Awatar użytkownika
R-9 Chełmska

Post autor: R-9 Chełmska » 20 lut 2008, 20:56

Ryoga pisze:Obiektywne jest to że Sporo ludzi chce się przetransportować z Okęcia w rejon GM.
Tysiąc tramwajów z Okęcia + bardzo silne 189/401 z Sasanki. Nie wciskaj kitu, że to za mało #-o
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 lut 2008, 20:56

Ryoga pisze:No ale to subiektywne. Obiektywne jest to że Sporo ludzi chce się przetransportować z Okęcia w rejon GM.
Frekwencja w 182 na Marynarskiej dobitnie o tym świadczy.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 20 lut 2008, 20:59

solaris8315 pisze:przekształcenie linii Z-5 w nową linię 306 kursującą tylko w dni powszednie na trasie:
INSTALATORÓW - Instalatorów - 1 Sierpnia - Żwirki i Wigury - 17 Stycznia - Wirażowa - Poleczki - Osmańska - Poleczki - Łączyny - Poleczki - Puławska - Płaskowickiej - Roentgena - Ciszewskiego - Dereniowa - Indiry Gandhi - Cynamonowa - Płaskowickiej - Rosoła - Belgradzka - Stryjeńskich - Przy Bażantarni - Rosoła - Wąwozowa - OS. KABATY
częstotliwość kursowania: 30 min. w szczycie / 40 min. poza szczytem
Kiedys zaproponowalem 165 na podobnej trasie, a tu nagle 306, dobre i to,moze kiedyś zostanie przeksztalcona ta linia :-k

Teokryt

Post autor: Teokryt » 20 lut 2008, 21:01

R-9 Chełmska pisze:Nie wciskaj kitu, że to za mało
Nie chodzi ze mało tylko że stoi w korku.
Pisałem wcześniej ze nici z częstotliwości jeślii cos sie ślimaczy. Bo jadące 3 x 189 średnio zapakowane to jednak coś jest.
Dlatego może... któraś linie po prostu przeciągnąć przez nowy wiadukt by nie stała w Korku a zatopiła sie przez Ursynów i gdzieś zakrańcowała.
Obrazek

marian

Post autor: marian » 20 lut 2008, 21:05

Ryoga pisze:
R-9 Chełmska pisze:Nie wciskaj kitu, że to za mało
Nie chodzi ze mało tylko że stoi w korku.
Pisałem wcześniej ze nici z częstotliwości jeślii cos sie ślimaczy. Bo jadące 3 x 189 średnio zapakowane to jednak coś jest.
Dlatego może... któraś linie po prostu przeciągnąć przez nowy wiadukt by nie stała w Korku a zatopiła sie przez Ursynów i gdzieś zakrańcowała.
A gdzie tu połączenie z GM?

ODPOWIEDZ