Komunikacja miejska po otwarciu estakady nad koleją radomską

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 21 lut 2008, 11:01

Lukasz436 pisze:
Dennis pisze:Że niby prosto Rosoła, od Wąwozowej, do Ciszewskiego? :shock: W zamian za to pół Natolina miałoby dostać "ekwiwalent" w postaci tego żywego trupa? :rotfl: I to mówi miłośnik zbiorkomu z Ursynowa??? (-( Ciekawe, czy gdybyś korzystał na codzień z zespołu OS. WYŻYNY, to tak samo byś śpiewał? Albo gdyby 504 zamienili Ci na 304, co 40 minut, na WYCZÓŁKI 8-(
Chyba na poziomie podobnym, jak poprzednia jej inkarnacja: jedynie polityków w guście Matyjasiaka :sick: Zresztą z tego co mówi Bastian, a co nie jest dla mnie żadnym zaskoczeniem wynika, iż niewiele się w mentalności Ursynowskich rajców zmieniło przez te lata #-o
A czy wiesz że te pół Natolina dostanie jeszcze linię dowozową 2xx kursującą co 10/12/12. Dobrze wiesz że 306 będzie dla nich dodatkową linią która nie była w żadnych planach.

I jako miłośnik uwarzam że jest to dobre rozwiązanie. 166 nie jest dobrym rozwiązaniem w obecnym kształcie.
I choć nie uwarzam, tylko uważam, to się z tobą zgadzam.
Jak na razie, to kiedy wracam z Kabat do siebie, wybieram najczęśćiej metro, bo nie mam ochoty na darmową wycieczkę krajoznawczą po Przy Bażantarii, Stryjeńskich, Belgradzkiej i jeszcze do tego Cynamonowej. Bo ogółem wtedy dojazd do ZP Nowoursynowska wynosi koło 15-20 minut, a jak grodziowa scania to już wogóle tragedia...
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

zzz

Post autor: zzz » 21 lut 2008, 11:17

ziomal pisze:Bo ogółem wtedy dojazd do ZP Nowoursynowska wynosi koło 15-20 minut, a jak grodziowa scania to już wogóle tragedia...
15-20 minut to szczesciarz z reguly to jakies 25 minut zajmuje:)

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 lut 2008, 12:00

Lukasz436 pisze:pół Natolina dostanie jeszcze linię dowozową 2xx kursującą co 10/12/12
192! :)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 21 lut 2008, 12:16

dzidek pisze:W których miejscach pojawią się przystanki na 1 Sierpnia?
Jako ż nie widziałem nigdzie odpowiedzi na Twoje pytanie (chyba że jestem ślepy) napiszę.
Jeden za Radarową, drugi przy ZUS-ie/WUS-ie oraz po skrętach.

Dennis

Post autor: Dennis » 21 lut 2008, 13:22

Trochę mniej egozimu, koledzy. Ja nie mówię o Kabatach, tylko o Natolinie, korzystającym ze 166 od zespołu OS. WYŻYNY w kierunku Śródmieścia. Oni dowozówki już mają i kolejnych im nie potrzeba. Natomiast linii na Trakt - owszem. Sam mnie zresztą o tym kiedyś przekonywałeś, Łukaszu. Kabaty wschodnie, owszem, nie mają dużego pożytku z tej linii i nigdy nie twierdziłem inaczej. Ale czym innym jest np. zamiana południowych odcinków tras pomiędzy np. 166 i 505 (np. 166 od Belgradzkiej przez Stryjeńskich i Wąwozową do KABAT, zaś 505 np. od Stryjeńskich przez Przy Bażantarni, Rosoła i Wąwozową do KABAT), a czym innym jest pozbawienie ludzi sensownej linii, dając im w zamian jakiegoś zombie-gniota (-(

Tm

Post autor: Tm » 21 lut 2008, 20:32

Czy jest szansa, że przy wprowadzaniu zmian 809 zostanie skierowana na Ursynów? to zmiana dająca poprawę komunikacji w zasadzie za darmo, więc nawet UD powinien być zadowolony.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 21 lut 2008, 20:38

Tych zmian na pewno nie. Zaś UD był przeciw.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Dęboszczak

Post autor: Dęboszczak » 21 lut 2008, 20:44

Bastian pisze:Tych zmian na pewno nie. Zaś UD był przeciw.
Na Jeziorki miała pojechać całotygodniowa linia kursująca co 15/20/20, ale po co, skoro lepsza co 60 min, tak przynajmniej wymyślił sobie Ursynów.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 21 lut 2008, 21:05

Z której zawrotki będzie korzystało 306 w drodze na Instalatorów :?: Przy Korotyńskiego, czy w rejonie stacji benzynowej :?:

"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Dennis

Post autor: Dennis » 21 lut 2008, 21:06

Z mapek załączonych do projektu na stronie ZTM wynika, że z żadnej :P

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 21 lut 2008, 21:08

Dennis pisze:Z mapek załączonych do projektu na stronie ZTM wynika, że z żadnej :P
Właśnie dlatego pytam :D - notabene zapytałbym jeszcze o sens linii co 40 minut zwiedzającej ¾ Ursynowa ale sobie daruję 8-(
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Dennis

Post autor: Dennis » 21 lut 2008, 21:10

Ale fajny ułamek :D
A ja pytałem, ale okazało się, że większość tu piszących taki sens widzi, więc może nie będę się już wychylał ;P
Apropos mapek: dużo czytelniejsze byłyby, gdyby trasa była zaznaczona kolorem na czarno-białej mapce. I to najlepiej bez zaznaczania pozostałych linii komunikacji zbiorowej, bo trochę dziwne jest, jak na części mapek dotyczących projektu 154 nadal krańcuje na MDL CARGO :term:

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 21 lut 2008, 21:18

Dennis pisze:Trochę mniej egozimu, koledzy. Ja nie mówię o Kabatach, tylko o Natolinie, korzystającym ze 166 od zespołu OS. WYŻYNY w kierunku Śródmieścia. Oni dowozówki już mają i kolejnych im nie potrzeba. Natomiast linii na Trakt - owszem. Sam mnie zresztą o tym kiedyś przekonywałeś, Łukaszu. Kabaty wschodnie, owszem, nie mają dużego pożytku z tej linii i nigdy nie twierdziłem inaczej. Ale czym innym jest np. zamiana południowych odcinków tras pomiędzy np. 166 i 505 (np. 166 od Belgradzkiej przez Stryjeńskich i Wąwozową do KABAT, zaś 505 np. od Stryjeńskich przez Przy Bażantarni, Rosoła i Wąwozową do KABAT), a czym innym jest pozbawienie ludzi sensownej linii, dając im w zamian jakiegoś zombie-gniota (-(
Zgadza się - można i tak zrobić jak piszesz. Czyli 166 od Belgradzkiej - Stryjeńskich - Wąwozowa. A 505 może pojechać np. pileckiego - ciszewskiego - rosoła - wąwozowa - OS. KABATY. Oczywiście może być też inna trasa to jest propozycja.

Ale uważam że takie 306 naprawdę może się sprawdzić.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 21 lut 2008, 21:20

Lukasz436 pisze:uwarzam
rrrrrrrrrr! A linia na pewno będzie miała dobrą frekwencję. ;-)

Awatar użytkownika
Lukasz436
Kontakt:

Post autor: Lukasz436 » 21 lut 2008, 21:23

Jarek pisze:
Lukasz436 pisze:uwarzam
rrrrrrrrrr! A linia na pewno będzie miała dobrą frekwencję. ;-)
Też tak uważam. Jestem dobrej myśli. Napewno nie raz sam z niej skorzystam.

ODPOWIEDZ