Może i nie ma sensu ale i bez sensu jest jej krańcowanie na cm.wolski. Te pielgrzymki, które wysiadają przy ciepłowni wola i chca jechac dalej wzdłuż ul.Powstańców śląskich wręcz wybitnie o tym świadczą - prosze tylko nie pisać o tramach albo o pożal się boże autobusach. Wiele osób już o tym pisało, 189 powinno krańcować na OSG - koniec i kropka. Wtedy od Ryżowej linia ta nie będzie świeciła pustkami.mariow pisze:189 nie ma sensu wzmacniac tak bo na odcinku przez Włochy jezdzi duzo pusciejszeLipa pisze:Albo wzmocnić 189 (tak jeszcze wzmocnić: skoro E-4 jeździ co 3 minuty to 189 rano nie może?)
401 - dzielić, czy nie?
Moderator: Wiliam
KS Unibax Toruń - mój klub
503 - moja linia
208 - linia z przymusu
503 - moja linia
208 - linia z przymusu
Ale to nie jest problem tylko 189. Przecież dobrze wiesz, że teraz modne jest przesiadanie się w tramwaj. Dlaczego 504 jeździ tylko do Centralnego? Po to by ludzie na Zawiszy wsiadali w tramwaje. To samo z 307 czy 390 zamiast dojazdu do Centrum Warszawy liniami 512 czy 190. Co do wykorzystania 189 to zgadzam się, że najwięcej ludzi jeździ na wspólnym odcinku z 401.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Moim zdaniem 189 spokojnie by mogło wrócić na Os. Górczewska. Tyle, że oczywiście przez Człuchowską. Ale co wtedy ze 149? W tej chwili nie da się tam namieszać w zbyt wielu liniach naraz...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Jak już majstrować to kompleksowo.Colony pisze:149 wymaga podzielenia na 2 linie. Jedna w formie powrotu do starego 113, a druga z Wolskiego do Ursusa... Chyba że reformujemy ostro 194.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
albo jeszcze jedno rozwiązanie na zasadzie niewinnego żartu, wzorem ostatniej nowinki na linii 501:
zrobić na 401 kursy "f" z Ursusa na Stegny (nie wiem tylko, czy tutaj da się zakrańcować linię z drugiej strony) albo na Goclaw i po sprawie
A z Marysina 401 w co drugim kursie, czyli co 20 minut...
A reszty linii nie ruszamy.
zrobić na 401 kursy "f" z Ursusa na Stegny (nie wiem tylko, czy tutaj da się zakrańcować linię z drugiej strony) albo na Goclaw i po sprawie
A z Marysina 401 w co drugim kursie, czyli co 20 minut...
A reszty linii nie ruszamy.
- Colony
- Kontakt:
Oczywiście, ale Ursus to nie moja działka, więc przyłączam się do petycji o przywrócenie 149 na trasie dawnego 113.
Ewentualnie można by zakombinowac: OSG - Blizne - Dobrzańskiego - Bolimowska - Spychowska - Dobrzańskiego - Bolimowska - Kocjana - Kaliskiego - Radiowa - nowa pętla na Starym Bemowie (powrót: np na Starym Bemowie - Radiowa - Kaliskiego - Kocjana - Bolimowska - Spychowska - Dobrzańskiego - Blizne - OSG)
Ewentualnie można by zakombinowac: OSG - Blizne - Dobrzańskiego - Bolimowska - Spychowska - Dobrzańskiego - Bolimowska - Kocjana - Kaliskiego - Radiowa - nowa pętla na Starym Bemowie (powrót: np na Starym Bemowie - Radiowa - Kaliskiego - Kocjana - Bolimowska - Spychowska - Dobrzańskiego - Blizne - OSG)
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- fik
- Naczelne Chamidło
W sensie Fort Babice?Colony pisze:nowa pętla na Starym Bemowie
[luźno] Ja bym tych dwóch linii nie łączył, 113 niech sobie zostanie na Grotach, 2xx Fort Babice - Radiowa - Wrocławska - Piastów Śląskich - Nowe Bemowo, co może dać nam możliwość uwolnienia 122 i kombinacyj ze świętą trójcą (a nawet czwórcą, licząc nieodległe wszak 180) w ramach dojazdów Bielany - Trakt.
edit: w ten sposób definitywnie rozwiążemy problem 401 na prawym brzegu Wisły
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Na Gocław się nie da bo od strony TS nie ma wjazdu na pętlę, nie da się też zawrócić, nikt nie pomyślal że w przyszłości jakis autobus np z Wawra może tu krańcować.kangoo2 pisze:albo jeszcze jedno rozwiązanie na zasadzie niewinnego żartu, wzorem ostatniej nowinki na linii 501:
zrobić na 401 kursy "f" z Ursusa na Stegny (nie wiem tylko, czy tutaj da się zakrańcować linię z drugiej strony) albo na Goclaw i po sprawie![]()
- fik
- Naczelne Chamidło
No nie wiem, wydaje mi się, że naturalniejszym kierunkiem ciążenia jest jednak Nowe Bemowo, a nie Jelonki - jakby z Radiowej wydaje mi się bliżej do Centrum niż z Górczewskiej, to raz. Dwa, Kalafior ma ciekawsze promocje od Teska.Colony pisze:Hmm, ale z drugiej strony czy dzielnica nie chciała linii do OSG.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
To brzmi bardzo zachęcająco, z tym że inaczej rozłożyłbym akcenty, a także uwzględnił niewymienione przez Ciebie linie. Co się tyczy tych z Wiatracznej, przeniesienie 173 do Nowego Rembertowa ma raczej średni sens, gdyż 183 a 173 to zgoła inne poziomy zapełnienia i nie widzę raczej takiej podmiany (Wesoła wygeneruje więcej w tym wypadku niż Rembertów, paradoksalnie). Dojazd do PKP powinien być poprawiony przede wszystkim w Zielonej - niech 196 trafi na Brata Alberta i znika z Marysina.pawcio pisze:148 Lotnisko-...-TS-Marsa-Cyrulików-Rembertów-Kolonia
168 Rakowiecka-Kościół-...-Ostrobramska-Marysin-Wola Grzybowska
173 przeniesienie do Nowego Rembertowa (połączenie Wesołej ze stacją w Rembertowie)
183 Wiatraczna-Marysin (zastępstwo po 173)
513 Wiatraczna-Bora-Komorowskiego-TS-...-Ursus-Niedźwiadek
514 kasacja (zastąpienie przez 168 i częstsze 173 oraz zrobienie miejsca pod częstsze E-x/405 na Ostrobramskiej)
173 oczywiście trzeba bezwarunkowo wzmocnić
115
173
125
Równocześnie pozbywamy się 168 z Płowieckiej, odzyskując brygady, i wywalamy do Witolina/na Olszynkę. Pomysł z zamianą 148 i 401 (5xx) uważam za dobry, chociaż tasowanie końcówkami za Płowiecką wydaje mi się być równie skazane na powodzenie jak np. podgrzewanie wrzątku czy kolorowanie trupa
Obawiam się ponadto, że z punktu widzenia zabranego połączenia Witolina z DWW oraz całościowego układu linii na Pradze, wymyślić jakiś bezprzesiadkowy ekwiwalent, zamiast np. częstego połączenie Os. Ostrobramska - KIJOWSKA oraz Łukowska - DWW (141+123) może być dość trudno.
Poza tym witam znów jako regularny użytkownik