136, 504, 505 i im podobne
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Czemu?Fikander pisze:osobiście wycofanie 136 z Marynarskiej przywitałbym ze sporą ulgą
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Zastanawiam się nad jedną rzeczą. Obecnie fizycznie ludzię się nie mieszczą do 504. Poranny szczyt jest jednym wielkim dramatem. Dzisiaj Neoplan o 7:22 z mojego przystanku był Fizycznie nie zabieralny. W Piątek solówka o 7:52 niezabieralna. Już wiele razy o tym pisałem że można dokonać małego kroku co do poprawy komfortu podrózy:
504 - 10/20/15/20
505 - 20/20/15/20
Obecnie 505 jest wykorzystywane bardzo kiepsko. Pogorszenie częstotliwości nie wpłynie na tą linię w zbytnim stopniu. Za to napewno bardzo pomoże 504.
Nie zabieram z innych linii brygad - zmiany są mieszane we własnym kotle.
W dodatku juz od Listopada o tym piszę, mówie a także zgłaszałem do ZTM-u.
Szkoda że nie ma odzewu w tym kierunku.
504 - 10/20/15/20
505 - 20/20/15/20
Obecnie 505 jest wykorzystywane bardzo kiepsko. Pogorszenie częstotliwości nie wpłynie na tą linię w zbytnim stopniu. Za to napewno bardzo pomoże 504.
Lukasz436 pisze:Zastanawiam się nad jedną rzeczą. Obecnie fizycznie ludzię się nie mieszczą do 504. Poranny szczyt jest jednym wielkim dramatem. Dzisiaj Neoplan o 7:22 z mojego przystanku był Fizycznie nie zabieralny. W Piątek solówka o 7:52 niezabieralna. Już wiele razy o tym pisałem że można dokonać małego kroku co do poprawy komfortu podrózy:
504 - 10/20/15/20
505 - 20/20/15/20
Wtedy nie trzeba zabierać nikomu przegubów. Już dawno tak mówiłem żeby zrobić. Ale cóż....Lipa pisze:Lukasz436 pisze:Zastanawiam się nad jedną rzeczą. Obecnie fizycznie ludzię się nie mieszczą do 504. Poranny szczyt jest jednym wielkim dramatem. Dzisiaj Neoplan o 7:22 z mojego przystanku był Fizycznie nie zabieralny. W Piątek solówka o 7:52 niezabieralna. Już wiele razy o tym pisałem że można dokonać małego kroku co do poprawy komfortu podrózy:
504 - 10/20/15/20
505 - 20/20/15/20
Szkoda że nie ma odzewu w tym kierunku.![]()
![]()
Jestem za! Bardzo dobry pomysł. A nawet możnaby tak zrobić również po południu i mielibyśmy na 505 przez cały tydzień jednakowy takt 20-minutowy, co pewnie nawet nie byłoby na tej linii zauważone, gdyż przepełniona to ona nie jeździ. Wtedy 504 byłoby luźniejsze także w popołudniowym szczycie. I byłaby możliwość skoordynowania ze 136, aby nie jeździły tak jak teraz: czasami obydwa na raz. Mielibyśmy autobus co 5 minut na Marynarskiej i Rzymowskiego.
Na ogół wygląda to tak, że parę osób wysiada na Gotarda, trochę na Rzymowskiego i Taśmowej, ale sporo jedzie do Novotelu, gdzie autobus się znacznie rozluźnia. Jednak na przystanku Rakowiec (zwłaszcza jeśli nie było dawno 512) potrafi ponownie się wypełnić, a na odcinku Banacha - Plac Zawiszy frekwencja zawsze jest dobra.Dennis pisze:A co z frekwencją na 504 na ŻiW? Do którego miejsca 504 jest tak bardzo, jak twierdzicie, zapchane?
Myślę, że 504 i 505 tworzą dobry duet, ale jednak sytuacja waży na rozkładzie i korkach. Kwestia Żwirek, ale nie tylko. Nie potrzeba żadnych zmian z 186 na Ochocie- tak mi się przynajmniej wydaje. Coraz bardziej odnoszę wrażenie, że 504 spełnia swą rolę nawet na Ursynowie. I tu plus. Ale chyba poprawi się z chwilą otworzenia wiaduktu do Wirażowej i dalszego do lotniska...chruscik pisze:dzisiaj rano na rakowcudwc full w 504. 512 ktore bylo opoznione i bylo ok 2 min pozniej na pruszkowskiej przestalo przyjmowac pasazerow. Tak wiec brygada 8/512 powinna albo byc wysoka albo powinien ja obslugiwac prawdziwy przegub a nie neos.
[ Dodano: 2008-03-10, 19:56 ]
Lukasz436 pisze:Zastanawiam się nad jedną rzeczą. Obecnie fizycznie ludzię się nie mieszczą do 504. Poranny szczyt jest jednym wielkim dramatem. Dzisiaj Neoplan o 7:22 z mojego przystanku był Fizycznie nie zabieralny. W Piątek solówka o 7:52 niezabieralna. Już wiele razy o tym pisałem że można dokonać małego kroku co do poprawy komfortu podrózy:
504 - 10/20/15/20
505 - 20/20/15/20
Very Good Idea!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
[ Dodano: 2008-03-10, 19:59 ]
Mam pewne wątpliwości- pasażerowie z GM nieco niepotrzebnie JUŻ zapychają mediolan i 141 do M. Służew, więc 186 do M. Służew czy ew. Wilanowa ( z zaznaczeniem, żeby nie pogarszać kursowania 117 !) jest dobrym pomysłem, ale nie może być głównym transportem z galerii do metra. Przecież istnieje również Metro Wierzbno! Podobnóż przecież ZTM ułatwia życie mieszkańcom Służewca linią 14...Sindbad pisze:Colony pisze:Niedługo pojawi się nowe wzmocnione 165. Nie sądzę, aby wówczas 186 potrzebne było na Al. Wilanowskiej. Wręcz przeciwnie powinno wrócic na Al.Lotników i jechać aż do Rolnej dowożąc do metra Służew. W ten sposób ludzie na stałe wybiorą sobie już te stację, jako punkt przesiadkowy do GM.![]()
![]()
Popieram
![]()
![]()
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Co ty wogóle wypisujesz o zmianie rozkładuLukasz436 pisze:Wtedy nie trzeba zabierać nikomu przegubów. Już dawno tak mówiłem żeby zrobić. Ale cóż....Lipa pisze:![]()
![]()
Jestem za! Bardzo dobry pomysł. A nawet możnaby tak zrobić również po południu i mielibyśmy na 505 przez cały tydzień jednakowy takt 20-minutowy, co pewnie nawet nie byłoby na tej linii zauważone, gdyż przepełniona to ona nie jeździ. Wtedy 504 byłoby luźniejsze także w popołudniowym szczycie. I byłaby możliwość skoordynowania ze 136, aby nie jeździły tak jak teraz: czasami obydwa na raz. Mielibyśmy autobus co 5 minut na Marynarskiej i Rzymowskiego.
ps.Na 504 przeguby są rzeczywiście bardzo potrzebne