(z tematu o wiadukcie na Andersa)Rosa pisze:Pozwolę sobie z tym nie zgodzić.
Po tym jak to napisałes postanowiłem że dzisiaj przejadę się tym 168.
Wsiadłem o 14:15 na przystanku Umińskiego. Z autobusu wysiadło 5 osob, wsiadło 12 łącznie jechały 42 osoby i po minimalnych wymianach te ponad 40 osób dojechało do Promenady gdzie ponad polowa wysiadła i w autobusie pozostało 26 osób. Na Płowiecką zajechaliśmy tuz za 515 która zgarneła cały potok z Rembertowa i pozostało 14 osob które stopniowo się wykruszaly tak że za torami pozostało tylko 5 osob.
Z powrotem wracałem kursem ktory rusza z Rembertowa tuż po 16. W Rembertowie spora frekwencja oraz wymiany. O dziwo sporo osób jechało tym 168 z Rembertowa aż na Okularową (mimo że za minutę powinno być 515) Cały czas w busie było około 20 osób. Na Okularowej duuuże wymiany po których do Plowieckiej dojechały 24 osoby. Przy Centrum Optyki znowu wymiana i z Ostrobramskiej w Fieldorfa skręcało aż 28 pasażerów.
Dziś jadąc do Promenady, skorzystałem ze 168. Ze Starego Rembertowa wyjechaliśmy ze wszystkimi miejscami zajętymi i trzema osobami stojącymi. Na Wygodzie dosiadło się 7 osób. Na Okularowej wysiadły 3 osoby, a dołączyło 5. Przy Centrum Optyki wysiadła 1/4 pasażerów, wsiadło kilka osób.
W drodze powrotnej już stałem. Na Płowieckiej troche ludu wysiadło, wsiadło około 15. Po kolei na Wygodzie wysiadło najpierw: 3, 5, 0, 1 osób, a wsiadło: 2, 1, 0, 2.