Po co w DS na Instalatorów??Piotrek pisze:Po pierwsze primo to do Instalatorów
Komunikacja miejska po otwarciu estakady nad kolejÄ radomskÄ
Moderator: Wiliam
- R-9 Chełmska
Myślę, że mimo wszystko to już jest przerost formy nad treścią.ITS A 218 pisze:20917 STYCZNIA- 17 Stycznia- Al. Krakowska- 1 Sierpnia- Żwirki i Wigury- 17 Stycznia- 17 STYCZNIA.
Ja się w ogóle zastanawiam, czy tak naprawdę to 306 jest potrzebne na 1 sierpnia? Ja wiem, że trochę ludzi jeździ, ale myślę że 154 może starczyć (szczególnie, że może przeguby niedługo ujrzymy). Można by to 306 vel 128 puścić po prostu 17 stycznia jak dawne 154...
[ Dodano: 2008-04-14, 19:34 ]
sorry nie doczytałem dsPo co w DS na Instalatorów??
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Zapewniam Cię, że będzie. Nie mogłoby kursować w weekend rzadziej niż co 30 minut. Przypomnieć Ci częstotliwość 154 z przed zmianITS A 218 pisze:R-11 Kleszczowa pisze:Zastanawiałem się nad jakimś 128 gdzieś z Ursynowa przez 17 Stycznia na Szczęśliwice (z likwidacją 306 rzecz jasna).ITS A 218 pisze: Po co taki muchowóz (...) bo przy takiej częstotliwości kursowania żadna babcia nie będzie czekała na autobus tyle czasu żeby przejechać 2-3 przystanki do kościoła.
ITS A218 pisze: 20917 STYCZNIA- 17 Stycznia- Al. Krakowska- 1 Sierpnia- Żwirki i Wigury- 17 Stycznia- 17 STYCZNIA.
Taka linia lokalna zapewniająca połączenie ul. Żwirki i Wigury oraz 17 Stycznia z UD Włochy oraz z Kościołem Św. Franciszka z Asyżu. I wtedy po kłopocie. Dużo brygad nie potrzeba bo trasa krótka. Co o takim czymś sądzicie ??
I kółko się zamyka, bo takie 209 to przerost formy nad treścią i w życiu nie osiągnie takowej częstotliwości.ITS A218 pisze: pod warunkiem że będzie on kursował w niedzielę co 10 minut
Nadal bym się zastanawiał nad sensowną trasą tranzytową, która przy okazji mogłaby obsłużyć marginalny potok na Okęciu.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
- Bastian
- Sułtan Maroka
Też się nad tym zastanawiałem, ale do kościoła się jeździ w DS, a na Instalatorów wtedy nie ma po co...Piotrek pisze:Można by to 306 vel 128 puścić po prostu 17 stycznia jak dawne 154...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
No to najpierw jako 306 w DP... zawsze część relacji będzie odnowionej, a potem jakby się dało no to 1xx... Oczywiście do PKP Rakowca no i skrócić to na UrsynowieBastian pisze:Też się nad tym zastanawiałem, ale do kościoła się jeździ w DS, a na Instalatorów wtedy nie ma po co...
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.
Pozdrawiam, Szafran.
- Colony
- Kontakt:
Z kolei w ten sposób nigdy nie usuniemy stamtąd 182 ani nie rozwiążemy kościelnego problemu staruszków. Ja jestem za 1xx do Rakowca przez 17 Stycznia, a 154 na 1 Sierpnia wystarczy samo.Dennis pisze:DO przychodni też w DP. Dlaczego zatem - co proponowałem - 306 nie pojechało z INSTALATORÓW przez 1 Sierpnia na OKĘCIE, a 154 na URSYNÓW (lecz nie KABATY
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
Nie wiem nic o relacjach kościelnych, ale w ten sposób zadowolilibyśmy staruszków działkowych
To raz. A dwa, że usuwanie 182 akurat z 17 stycznia chyba jakimś dogmatem objawionym nie jest. IMHO raczej chodzi o zrobienie porządku z tą linią w ogóle. Np. wysyłając ją przez Racławicką na Torwar (z kasacją 301 i wzmocnieniem 118) albo... wprowadzając w życie Bastianowo-Dennisowy projekt mokotowski 
Dzisiaj jakoś wcześniej wyszedłem do pracy. Miałem 90 minut żeby dojechać na Zawiszy. Postanowiłem skomplikować sobie dojazd do pracy.
Dojechałem do metra Imielin tam ledwo zmieściłem do 306 jadącego w kierunku Centrum. Tłok panował aż do Wyczółek (niemiłosierny tłok). W kierunku Piaseczna widział 319 zapchane do Granic możliwości. W przeciwnym kierunku widziałem dwa 306 - jedno przy Wyczółkach (wszystkie miejsca zajęte) oraz drugie przy Novotelu (tutaj stało około 20 osób) - za tym 306 jechał także 154 (w całej solówce stali ludzie). 306 wyprzedziło 182 (SU18) na żwirkach (około 10 osób w autobusie).
W 306 można było usłyszeć narzekania dwóch babci które nie mogą dojechać do swoich działek w Soboty i Święta.
Ostatnim autobusem był 512 (w MAN-ie było dosłownie kilkanaście osób).
I tak przesiadając się wielokrotnie dojechałem na 9 do pracy:)
Dojechałem do metra Imielin tam ledwo zmieściłem do 306 jadącego w kierunku Centrum. Tłok panował aż do Wyczółek (niemiłosierny tłok). W kierunku Piaseczna widział 319 zapchane do Granic możliwości. W przeciwnym kierunku widziałem dwa 306 - jedno przy Wyczółkach (wszystkie miejsca zajęte) oraz drugie przy Novotelu (tutaj stało około 20 osób) - za tym 306 jechał także 154 (w całej solówce stali ludzie). 306 wyprzedziło 182 (SU18) na żwirkach (około 10 osób w autobusie).
W 306 można było usłyszeć narzekania dwóch babci które nie mogą dojechać do swoich działek w Soboty i Święta.
Ostatnim autobusem był 512 (w MAN-ie było dosłownie kilkanaście osób).
I tak przesiadając się wielokrotnie dojechałem na 9 do pracy:)
- R-9 Chełmska
Cały ten post w Twoim wykonaniu zalatuje prywatą na kilometr, zwłaszcza analiza zapełnienia poszczególnych ludzi. I dziwnym trafem babcie narzekały na to samo, co ty
I ciekawie rozwiązane zdanie:
I ciekawie rozwiązane zdanie:
Lukasz436 pisze:W kierunku Piaseczna widział 319 zapchane do Granic możliwości
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
No cóż - co ja mogę powiedzieć, nastepnym razem nic już nie bedę pisał.R-9 Chełmska pisze:Cały ten post w Twoim wykonaniu zalatuje prywatą na kilometr, zwłaszcza analiza zapełnienia poszczególnych ludzi. I dziwnym trafem babcie narzekały na to samo, co ty![]()
I ciekawie rozwiązane zdanie:Lukasz436 pisze:W kierunku Piaseczna widział 319 zapchane do Granic możliwości
Kobitki jechały sobie na działeczki swoje - to widziałem napewno i słyszałem co mówią.
Napewno ledwo dostałem się do 306 - to też wiem napewno.
Napewno widziałem dwa 306.
Napewno widziałem 182 oraz 154.
Napewno jechałem pustym MAN-em.
I napewno dotarłem na godz. 9 do pracy.
Co do 319 - bardzo zadziwiło mnie jak jest wykorzystane.
I dlaczego miałbym oszukiwać?? Nie rozumiem Ciebie.
-
Jožin z bažin
- Kontakt:
- Bastian
- Sułtan Maroka
Mnie nie, ono zostało uruchomione właśnie dlatego, że się ludzie do podmiejskich w stronę południową nie zabierali.Lukasz436 pisze:Co do 319 - bardzo zadziwiło mnie jak jest wykorzystane.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow