Trasa Łazienkowska i nie tylko

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 23 kwie 2008, 21:45

Ekhm.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
jasiu

Post autor: jasiu » 24 kwie 2008, 9:39

JacekM pisze:tak, taką. niech sor spyta mieszkańców Księżycowej albo do niedawna Dudziarskiej.
litości... Jest też wiele rejonów z lepszą komunikacją

Awatar użytkownika
rhemek

Post autor: rhemek » 24 kwie 2008, 13:23

JacekM pisze:
rhemek pisze:To znaczy jaką? Jeden autobus pośpieszny do centrum, + linia jeżdząca bez rozkładu, często z centrum raz na godzine na raz 3 wozy? (125) + pociągi co 40 minut o szybkości 20 km/h? A może robiące kilka pętli na raz 115? Czy 119 raz na 30 minut też pętlące?
tak, taką. niech sor spyta mieszkańców Księżycowej albo do niedawna Dudziarskiej.
I poza wycieczkami osobistymi może napiszesz coś więcej?
coś więcej
To niech szanowny gimnazjalista spyta mieszkańców Alpejskiej, Zorzy, Lucerny, Klimontowskiej, Cylichowskiej itp jakie u nich linie kursują :)

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 20 maja 2008, 22:49

Jarek w dyskusji nad 510 pisze:Z tym że linia na TŁ służa nie tylko rejonom peryferyjnym, ale także - a może głównie - osiedlom na Pradze Pd. Oddalonym od szyny. No i generalnie korki w tej relacji są mniejsze, a może uda się uzyskać buspasy. Co promowałoby komunikację autobusową.
A z drugiej strony serdecznie tępicie linie wykonujące skręt S-W na patelni. A to już się zaczyna nie trzymać kupy. I dobrze, bo pokazuje, że ta druga idea nie ma jakiegolkolwiek sensu.
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 20 maja 2008, 22:51

pawcio pisze:A to już się zaczyna nie trzymać kupy. I dobrze, bo pokazuje, że ta druga idea nie ma jakiegolkolwiek sensu.
O co Ci chodzi?

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 maja 2008, 22:51

One się same tępią, wystarczy zobaczyć frekwencję na Marszałkowskiej...
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 20 maja 2008, 22:54

Chodzi mi o ideę wyrzucenia wszystkich linii z TŁ jadących na DWC z Marszałkowskiej. Fakt, że jest tam linii dużo i zdecydowanie za dużo na samą relację, ale że wszystkich tych linii stamtąd wyrzucić się nie da, to nie ma sensu wyrzucać czegokolwiek.

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 20 maja 2008, 22:58

Bastian pisze:wystarczy zobaczyć frekwencję na Marszałkowskiej...
Spoko_oko, frekwencja na Patelni w 520 i 525 jest wystarczająca, zeby utrzymać z nią połączenie, jakkolwiek jestem świadomy, że z Ostrobramskiej nie musi do samego Centrum jeździć aż 6 linii, jak jeszcze było do niedawna i że mogłoby być to wszystko bardziej elastyczne (od dojazdu na TK począwszy :P).
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 maja 2008, 23:00

A trzymać na siłę jest sens? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 20 maja 2008, 23:00

pawcio pisze:Fakt, że jest tam linii dużo i zdecydowanie za dużo na samą relację, ale że wszystkich tych linii stamtąd wyrzucić się nie da, to nie ma sensu wyrzucać czegokolwiek.
Znowu nie rozumiem. Implikacja wydaje mi się dosyć zawiła i mętna. Chyba się położę spać.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 maja 2008, 23:02

Bastian pisze:One się same tępią, wystarczy zobaczyć frekwencję na Marszałkowskiej...
A gdzie je wyrzucisz :?: Nie ma gdzie - niestety (a może i stety :-k )
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 20 maja 2008, 23:03

OK. Wiem, gdzie się wyraziłem niejasno.
Nie ma sensu na siłę przerzucać części z tych linii z Marszałkowskiej, bo stworzy się tylko bałagan przy Politechnice. Natomiast można pomyśleć nad konsolidacją tych linii.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 20 maja 2008, 23:05

R-11 Kleszczowa pisze:
Bastian pisze:One się same tępią, wystarczy zobaczyć frekwencję na Marszałkowskiej...
A gdzie je wyrzucisz :?: Nie ma gdzie - niestety (a może i stety :-k )
Nie jestem przekonany co do tego, że nie znajdą się dobre trasy na zachód. Być może - zgodzę się z Pawciem - drogą konsolidacji.

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 20 maja 2008, 23:08

Bastian pisze:
R-11 Kleszczowa pisze: A gdzie je wyrzucisz :?: Nie ma gdzie - niestety (a może i stety :-k )
Nie jestem przekonany co do tego, że nie znajdą się dobre trasy na zachód. Być może - zgodzę się z Pawciem - drogą konsolidacji.
Konsolidacja - zdecydowanie. Pchanie większej ilości obwodów na zachód (no może poza ucałotygodniowieniem 408 ;) ) nie ma sensu, bo w pewnej chwili będzie ich tam po prostu za dużo... Znów będziemy mieć rozdrabnianie itp.
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Emdegger
Kontakt:

Post autor: Emdegger » 20 maja 2008, 23:09

Bastian pisze:A trzymać na siłę jest sens?
Nie na siłę, 525 jest bardzo dobrze zapełnione, bo jeżdzilem nim do niedawna spod Cepelii dość często i wiem. Ponadto ma silny patelniowy przeciwpotok rano (co też sprawdziłem, zerknij no na pomiary w wolnej chwili, a zobaczysz, jak wiele osób wsiada :) ). Połączenie z Centrum dla 2 najsilniejszych linii na TŁ i tak się broni, również czasem przejazdu. "Elastyczność" to słowo klucz dla reszty linii na TŁ, pierwszą z brzegu 514.
"Coś ci powiem chłopcze! Gdy będziesz wracał do domu dziś wieczór, a jakiś psychopata rzuci się na ciebie z garścią malin, nie przyłaź mi tutaj skomleć." - John Cleese

ODPOWIEDZ