Linie mikrobusowe
Moderator: Wiliam
Macie chociaż zielone pojęcie jak wygląda pętla Nowodwory w czasie szczytu? Przejedźcie się tam i zobaczcie, że mało brakuje, żeby autobusy stały wzdłuż Światowida.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Dawid_2248
Dla mnie w ogóle ta linia jest kretyńska. Z frekwencją nie wiem jak jest w szczycie, ale przebieg tej linii potwierdza moją tezę o szczególnym "dopieszczaniu" mieszkańców osiedli na Nowodworach. Jadąc z metra 511 na Dąbrówce Wiślanej po zawrotce przez Buków byłoby się może 3-5 min później niż w przykładowej relacji metro - E-4 - 211. Cudują i cudują, a minibusy potrzebne są w wielu innych miejscach, a nie tam, gdzie można sobie spokojnie dojść piechotą (przy okazji trzeba zauważyć, że 211 nie obsługuje żadnych nowych obszarów, wspólne przystanki ma z 511 i 516, a nieoficjalnie planowany przystanek w okolicach ronda przy Aluzyjnej nie wypalił). Miały być linie choćby wzdłuż ul.Szeligowskiej na Bemowie czy też Borków w Wawrze, i co? Wszystkie minibusy w komplecie, a tu lipa. O bezsensownym rozłożeniu postojów nie wspomnę, bo powtarzać się nie chcę.
P.S. witam wszystkich na forum
P.S. witam wszystkich na forum
Lewarek
piękna rzecz 
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ale dowozi z Dąbrówki do szkół na Tarchominie.Dawid_2248 pisze:211 nie obsługuje żadnych nowych obszarów
Jak dzielnica Bemowo oraz gmina Ożarów wykona przystanki, to i linia będzie. Uzgodnienia w tokuDawid_2248 pisze:Miały być linie choćby wzdłuż ul.Szeligowskiej na Bemowie
Na razie tam nie ma wodociągu. Jak będzie wodociąg, to pojawi się i chodnik i lepsza nawierzchnia, a w ślad za nimi być może i autobusDawid_2248 pisze:Borków w Wawrze, i co?
Nie bój się, znajdą się i po wakacjach - jeśli będzie trzeba, to zdejmie się je wtedy z linii typu 161, czy 134.Dawid_2248 pisze:Wszystkie minibusy w komplecie, a tu lipa.
Jeszcze raz, bo już o tym było: w tej chwili brane są pod uwagę linie w Wawrze, na Włodarzewskiej, na Chrzanowie i Szeligach oraz na Księżycowej, w tych sprawach dzielnice coś robią (a przynajmniej tak twierdzą
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
-
jacek
- Zbanowany
Coś mi smierdzi kolejnym przetargiem na obsługe kolejnych lini mikrobusowychBastian pisze:Nie bój się, znajdą się i po wakacjach - jeśli będzie trzeba, to zdejmie się je wtedy z linii typu 161, czy 134.
Jeszcze raz, bo już o tym było: w tej chwili brane są pod uwagę linie w Wawrze, na Włodarzewskiej, na Chrzanowie i Szeligach oraz na Księżycowej, w tych sprawach dzielnice coś robią (a przynajmniej tak twierdzą . Ewentualnie jeszcze może Ursynów się wykokosi z czymś na Zielonym Ursynowie - Baletowa, Krasnowolska lub coś w tym stylu. Ale tu jeszcze nie ma konkretów
- Dawid_2248
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na razie nic o tym nie słychać, a wystarczy tych, co są. Ale w przyszłości - kto wie. Niby cały ten pomysł wydawał się średnio sensowny, tymczasem okazało się, że tymi busikami można osiągnąć całkiem interesujące efektyjacek pisze:Coś mi smierdzi kolejnym przetargiem na obsługe kolejnych lini mikrobusowych
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
-
jacek
- Zbanowany
O wlaśnieBastian pisze: tymczasem okazało się, że tymi busikami można osiągnąć całkiem interesujące efekty
Co nastapi gdy dana linia mikrobusowa zyska olbrzymią popularność, a tabor okaże się zbyt mały, a trasa nie przystosowana do większego taboru?
Czy ZTM bral takie ewentualnosci pod uwagę?
Czy nastapi wtedy zmiana czestotliwości takiej lini,oczywiscie w miare mozliwości (przepustowosc danej trasy i mozliwość sciągniecia taboru z innej lini), czy ewentualna przebudowa (w miarę mozliwości), trasy ,aby mógł kursować inny tabor?
To tak apropo ewentualnego, przyszłego przetargu
- Bastian
- Sułtan Maroka
ZTM może co najwyżej zwiększyć częstotliwość - i przecież nikt nie mówi, że to się nie da zrobić. Przebudowa trasy to już inna bajka i do kogo innego należy...
-
jacek
- Zbanowany
Wspomnialeś że zawsze mozna sciągnąc wozy z lini typu:134,161,ja jeszcze zakladam ewentualnosć 163,164, a co bedzie jesli ich zabraknie, a bedzie nadal parcie na nowe i dodatkowe kursy?Bastian pisze:ZTM może co najwyżej zwiększyć częstotliwość - i przecież nikt nie mówi, że to się nie da zrobić
Rozpisanie przetargu tez wymaga czasu
- Colony
- Kontakt:
Akurat Bielany mają najprostszą robotę. W zasadzie tylko stawiać słupki i rysować kreski na ulicy. Może chociaż na otwarcie Metra Młociny się doczekamy?Piotrek pisze:Chyba tylko nadal papiery, bo efektów na ulicy nie widać
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)
- Bastian
- Sułtan Maroka
Papiery zazwyczaj zajmują najwięcej czasu, więcej, niż sama robotaPiotrek pisze:Chyba tylko nadal papiery, bo efektów na ulicy nie widać
Z pustego i Salomon nie wytrze... naleje. Jeśli dzielnice nie zdążą, to będą musiały poczekać na nowe możliwości.jacek pisze:co bedzie jesli ich zabraknie, a bedzie nadal parcie na nowe i dodatkowe kursy?