Na kolejne rozdanie dobrodzieiBastian pisze:Jeśli dzielnice nie zdążą, to będą musiały poczekać na nowe możliwości
Linie mikrobusowe
Moderator: Wiliam
- gregory5576
- Kontakt:
A 144 na trasie: BUKóW-Modlińska-Aluzyjna- Sprawna-Odkryta-Stefanika-Światowida-Ćmielowska-..............-DW. WSCHODNI.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przecież tam się nie mieszczą krótkie many!!! Ciekaw jestem, skąd byś wytrzasnął krótszy tabor na trzy linie, w tym dwie długie, bo widzę, że i 144 byś na sprawną wepchnął. Na Pragę lub do metra mikrobusem?gregory5576 pisze:Tam swobodnie po trasie 211 może swobodnie pojechać 511 w krótkich manach.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
SorryBastian pisze:14 postów wyżej
Cóż, miejmy nadzieję, że jednak Krasnowolskiej coś się trafi. Tam jest naprawdę bardzo dużo willi, które - zapewniam - generowałyby odpowiedni potok. Solina co 30-40 min. do Wilanowskiej albo Ursynowa Płd. byłaby tam idealna.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Aby była idealna, musiałaby być raczej co 20 minut 
40 minut nikogo nie przyciągnie - czekaj na takie cudo, wracając z miasta.
40 minut nikogo nie przyciągnie - czekaj na takie cudo, wracając z miasta.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- gregory5576
- Kontakt:
Bastianie swobodnie się zmieszczą, na aluzyjnej, byłem jeździłem ostatnio 211 i przypadkiem nie wiem dlaczego tam trafił "osiołkiem na aluzyjną, sprawną i dalej do Nowodworów wyrabiał się za mną na tych uliczkach bez problemu. A jeszcze mało tego ,że by było śmiesznie man "michalczewskiego" "pomylił się i pojechał za mną 516, zajarzył gdy skręcił za mną. Pojechał do rondka i zawrócił się więc jest możliwość tam tędy przejazdu standartową solówką. Gdybym tego nie widział to bym nie pisał.Bastian pisze:Przecież tam się nie mieszczą krótkie many!!! Ciekaw jestem, skąd byś wytrzasnął krótszy tabor na trzy linie, w tym dwie długie, bo widzę, że i 144 byś na sprawną wepchnął. Na Pragę lub do metra mikrobusem?![]()
[ Dodano: Nie 08 Cze, 2008 22:00 ]
Bastian pisze:Przecież tam się nie mieszczą krótkie many!!!
Alez oczywiście, że się zmieszczą. Nawet jak był objazd techniczny tego odcinka to jechalismy SU15 i dokonaliśmy przejazdu kilkakrotnie. I się zmieścił. Tyle, że to o niczym nie świadczy. Odcinek nie nadaje się do liniowej eksploatacji przez autobusy większe niż jeżdżące tam obecnie. Przede wszystkim z uwagi na bezpieczeństwo kierowcy, pasażerów i innych uczestników ruchu.gregory5576 pisze:Bastianie swobodnie się zmieszczą, na aluzyjnej, byłem jeździłem ostatnio 211 i przypadkiem nie wiem dlaczego tam trafił "osiołkiem na aluzyjną, sprawną i dalej do Nowodworów wyrabiał się za mną na tych uliczkach bez problemu. A jeszcze mało tego ,że by było śmiesznie man "michalczewskiego" "pomylił się i pojechał za mną 516, zajarzył gdy skręcił za mną. Pojechał do rondka i zawrócił się więc jest możliwość tam tędy przejazdu standartową solówką. Gdybym tego nie widział to bym nie pisał.
- gregory5576
- Kontakt:
istvanek pisze:Odcinek nie nadaje się do liniowej eksploatacji przez autobusy większe niż jeżdżące tam obecnie.
To że się da przejechać jakąś ulicą, nie oznacza że nadaje się ona do regularnych kursów takim typem taboru.gregory5576 pisze:istvanek pisze:Odcinek nie nadaje się do liniowej eksploatacji przez autobusy większe niż jeżdżące tam obecnie.Jaśniej proszę?
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
- gregory5576
- Kontakt:
Frencher pisze:To że się da przejechać jakąś ulicą, nie oznacza że nadaje się ona do regularnych kursów takim typem taboru.
To jest jeden z czynników. Każda ulica ma swoją nośność. Ale jest też wiele innych czynników.gregory5576 pisze:Frencher pisze:To że się da przejechać jakąś ulicą, nie oznacza że nadaje się ona do regularnych kursów takim typem taboru.Rozumiem ,że chodzi tu o wagę pojazdu?
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą