Czy kierowca i motorniczy może być kibicem?

Moderatorzy: JacekM, Dantte

TOMEK

Post autor: TOMEK » 11 cze 2008, 14:23

Desert pisze:Czy w tym ZTM pracują jacyś zagraniczni że zakazują nam wywieszać,dekorować wozy w barwy Narodowe(...)
Ty też kierowca :?:

desert_eag

Post autor: desert_eag » 11 cze 2008, 14:33

Misiek997 pisze:bez komentarza sam prowokujesz......
O, a to ci dopiero :-s Gdzież to tak prowokuję?

jgas

Post autor: jgas » 11 cze 2008, 14:53

Solaris pisze:Na złość kontrolerom z ZTM-u, jutro zawiśnie u mnie szaliczek i będzie robił za osłonę przeciwsłoneczną, a może i wystawię chorągieweczkę za okno (a mam zm.A i na mecz zdążę do domu) :)
Brawo, tak trzymać! =D>
Okazja jest wyjątkowa i ZTM dałby spokój z ośmieszaniem się.

Peter
(Czepel)

Post autor: Peter » 11 cze 2008, 15:10

W radiu usłyszałem, że ZTM będzie sprawdzał czy autobus lub tramwaj są ozdobione w barwy narodowe.

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 11 cze 2008, 15:17

Ale w jakim znaczeniu będzie sprawdzał? Negatywnym że tych co będą mieli to kara czy pozytywnym?
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

dzidek

Post autor: dzidek » 11 cze 2008, 15:23

Domyśl się!

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 11 cze 2008, 15:25

Wiem wiem :P :neutral: i co ZTM może zrobić kierowcy/motorowemu jak będzie coś miał związane z Barwami Narodowymi?
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 11 cze 2008, 17:01

Desert pisze:i co ZTM może zrobić kierowcy/motorowemu jak będzie coś miał związane z Barwami Narodowymi?
Kara nałożona na przewoźnika, premia zabrana kierowcy?

Awatar użytkownika
Solaris

Post autor: Solaris » 11 cze 2008, 17:15

Wzieli by się za uczciwą robotę, a nie bedą czepiać się drobiazgów :[

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 11 cze 2008, 17:59

No wiesz, jeśli kara za brak naklejki na kasowniku z instrukcją obsługi kasownika wynosi 40 zł, to o czym my rozmawiamy?
Wiem, że ta naklejka musi być, ale za taki drobiazg nakładać karę 40 zł?! ](*,)

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 11 cze 2008, 19:09

Może lepiej jest kontrolować raz w miesiącu i dawać karę za 40zł niż kontrolować raz w tygodniu i wlepiać 10zł ;)
A i tak na to samo wyjdzie...
Polityka złym doradcą w pracy!

Teokryt

Post autor: Teokryt » 11 cze 2008, 20:31

Dziś widziałem sporej wielkości szalik (jak ręcznik wyglądał) przed pulpitem na którejś 9...
W każdym razie, manifestowanie tego tylko i wyłącznie w dniu meczu nie było by niczym złym - gorzej jak to jest poza takim dniem.
Częściowo ZTM rozumiem. Częsciowo ZTM przesadza. A wystarczyło by że wywieszanie barw narodowych dopuszczone tylko w dniu meczu kraju któremu kibicujemy :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Pingwin
(2525)

Post autor: Pingwin » 12 cze 2008, 17:52

Zawsze Tępo Mysle - przepraszam jesli kogokolwiek obrazam tym rozwiniecie skrotu, ale cisna mi sie na jezyk slowa potocznie nienadajace sie do druku, niech ZTM wezmie sie wreszcie za normalna prace, niech zacznie cos robic, a nie zajmuje sie kolejny raz pierdolami.Mam prawo wywieszac szalik, flage lub cokowiek innego gdzie mi sie podoba. Zyjemy podobno w wolnym kraju.Konstytucja gwarantuje mi podobno wolnosc wyboru i przekonan, a moze ZTM twierdzi inaczej ??
Nie wspomne juz o odwozeniu sie do domow sluzbowymi samochodami.
Albo stanie i fotografowanie gdy ktos obok jest w kabinie ( pracownik TW ), sam mialem nieprzyjemnosc posiadania takiej fotki.
Instruktorom ZTM radze zapoznac sie z instrukcja dla pracownikow ruchu, i zrobieniem wreszcie czegos raz a porzadnie, a nie tworzeniem pozornych zmian ze niby robia cos wielkiego ](*,) Pajacowanie z ich strony i tyle

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 12 cze 2008, 20:58

2525 pisze:Zawsze Tępo Mysle - przepraszam jesli kogokolwiek obrazam tym rozwiniecie skrotu
Jeśli jesteś urażony, to masz prawo się przepraszać. Ale dzięki tym słowom wiemy mniej więcej z kim mamy do czynienia i jakiego postu można sie spodziewać.
2525 pisze:ale cisna mi sie na jezyk slowa potocznie nienadajace sie do druku
No cóż. Nie każdy panuje nad emocjami i słownictwem.
2525 pisze:niech ZTM wezmie sie wreszcie za normalna prace, niech zacznie cos robic,
No tak, bo ZTM teraz nic nie robi ;)
2525 pisze:a nie zajmuje sie kolejny raz pierdolami.Mam prawo wywieszac szalik, flage lub cokowiek innego gdzie mi sie podoba. Zyjemy podobno w wolnym kraju.Konstytucja gwarantuje mi podobno wolnosc wyboru i przekonan, a moze ZTM twierdzi inaczej ??
Tak. Konstytucja zezwala Ci na pomalowanie autobusu w grochy, jazdę bez biletu gdy kierowca nie ma ich w sprzedaży...
2525 pisze:Nie wspomne juz o odwozeniu sie do domow sluzbowymi samochodami.
Otóż ja, pracując jeszcze w NR rzadko korzystałem z tego przywileju. A tylko dlatego że mieszkałem najdalej z pozostałych pracowników. Niemniej jednak lepiej że instruktorzy zmieniają się "na mieście" niż na Centrali Ruchu. Wyobrażasz sobie godzinę 14, wypadek, a wszystkie radiowozy stoją na Dzielnej??
2525 pisze:Albo stanie i fotografowanie gdy ktos obok jest w kabinie ( pracownik TW ), sam mialem nieprzyjemnosc posiadania takiej fotki.
Ooo, coraz ciekawsze rzeczy wypisujesz! :D
2525 pisze:Instruktorom ZTM radze zapoznac sie z instrukcja dla pracownikow ruchu,
Ale po co jak to ich nie obowiązuje?! W przypadku TW najważniejsze jest Porozumienie w sprawie realizacji usług przewozowych.
2525 pisze:i zrobieniem wreszcie czegos raz a porzadnie, a nie tworzeniem pozornych zmian ze niby robia cos wielkiego ](*,) Pajacowanie z ich strony i tyle
Porządnie to Ty popraw swój post, najlepiej na język polski z polskimi znakami diakrytycznymi
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 12 cze 2008, 22:10

2525 pisze:Instruktorom ZTM radze zapoznac sie z instrukcja dla pracownikow ruchu, i zrobieniem wreszcie czegos raz a porzadnie, a nie tworzeniem pozornych zmian ze niby robia cos wielkiego ](*,)
Co u licha mają instruktorzy do zmian? Może o koordynację rozkładów obwinisz sprzątaczki, a o brak biletów u kierowcy - brygady przystankowe? Myśl, człowieku...

A prywatnie uważam, że czepianie się kierowców o wywieszenie flagi (o ile nie wiąże się ze zrobieniem z autobusu choinki) jest przesadą. W ogóle za absurd uważam próby regulowania (tu już chodzi mi bardziej o jakieś kwestie przepisowe), przy jakich okazjach można wywieszać flagę. Kierowca wetknął flagę, dyspozytor się zgodził - co w tym złego?
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

ODPOWIEDZ