Dyskusja o 521

Moderator: Wiliam

kozioł

Post autor: kozioł » 26 cze 2008, 22:00

Nie trzeba być geniuszem, żeby to zauważyć, ale ty sobie wolisz ze mnie kpić -to nara

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 26 cze 2008, 22:01

kozioł pisze:
Fikander pisze:Niegłupi, pod warunkiem braku ograniczeń taborowych.
Jeśli ją gdzieś się upchnie na Emilce bądź Centralnym(myśle, że jest to możliwe) to spokojnie 13 brygad wielkopojemnych wystarczy- 8 z Ostrej i 5 z Kleszcza na częstotliwość co 12 minut. Napewno to się znajdzie.Tymbardziej, że plan przegubowców na Ostrobramskiej najprawdopodobniej od lipca spadnie(zmiejszenie brygad na 515 i 521)
Mimo wszystko mam wrażenie, że w innych miejscach są bardziej palące potrzeby niż wysyłanie nowego ekspresa wzdłuż tramwajów, wzdłuż pociągów...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 26 cze 2008, 22:05

kozioł pisze:Prywaciarze zbierają fortunę na przewozach ludzi - odcinek Centrum-Falenica
Stąd te podwyżki cen biletów w Minibusach i Arkach?
kozioł pisze: którego ZTM nie widzi - np: jakieś E-X niestające od Muzeum do Wiatracznej i dalej zatrzymujące się na Szembeku(lub nie),Gocławku, Płowieckiej i dalej standardowo do Falenicy, jak teraz 521, ew. tylko przy ważniejszych przystankach(wzmacniając osobówki- 119 i 115 )
Już niedługo coś podobnego powstanie... S1?
Polityka złym doradcą w pracy!

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 26 cze 2008, 22:06

kozioł pisze:Nie trzeba być geniuszem, żeby to zauważyć, ale ty sobie wolisz ze mnie kpić -to nara
Rozumiem, że twoim zdaniem w ztmie pracują sami debile, którzy nie potrafią znajdować brygad leżących na ulicy? Przykro mi, ty sam z siebie kpisz, ja tylko pokazuję, w którym miejscu.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

kozioł

Post autor: kozioł » 26 cze 2008, 22:13

Ludzie nie prędko przesiądą się do pociągów, bo jeżdzą za rzadko i "za długo" :-"
A na to ZTM większego wpływu nie ma. Ogólnie trudno uzasadnić ogromną niechęć ludzi z Wawra do pociągów, która trwa od końca lat 90'
Na tym korzystają Minibusy i inne. Szybciej w szczycie nie jeżdzą, tłok nie mniejszy, ale są co chwila i może to przyciąga ludzi. Prywaciarze podskakują z radości, gdy 521 zostanie usunięte z obecnej trasy. Choć czekają ich trudne wakacje. :-"
Rozumiem, że twoim zdaniem w ztmie pracują sami debile, którzy nie potrafią znajdować brygad leżących na ulicy?
Nie. Stojących w zajezdni. Bo gdzie trafią Ostrobramskie brygady zdjęte z 408 i 515 ? Zasilenie 521 nie ma sensu...

[ Dodano: Czw 26 Cze, 2008 22:23 ]
JotPeCet pisze:
kozioł pisze:Prywaciarze zbierają fortunę na przewozach ludzi - odcinek Centrum-Falenica
Stąd te podwyżki cen biletów w Minibusach i Arkach?
Jak ZTM podwyższa, KM podwyższa, to oni tymbardziej. Jak była SKMka, to bilety na Warszawę były po 2 zł.
JotPeCet pisze: Już niedługo coś podobnego powstanie... S1?
Co pół godziny w pierszej kolejności? Już tam była, pojeździła sobie parę miesięcy i wywalona.
Nawet jej odpowiednio nie rozreklamowano, a już zdjęto :/

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 26 cze 2008, 22:24

kozioł pisze:Ludzie nie prędko przesiądą się do pociągów, bo jeżdzą za rzadko i "za długo" :-"
A na to ZTM większego wpływu nie ma. Ogólnie trudno uzasadnić ogromną niechęć ludzi z Wawra do pociągów, która trwa od końca lat 90'
A Ty co byś wybrał? PKP które zaczynało jeździć coraz wolniej, czy linię C na którą mimo "x2" bilet był tańszy - a zaraz potem wprowadzono bilety okresowe które obejmowały również linie czerwone.
kozioł pisze:Na tym korzystają Minibusy i inne. Szybciej w szczycie nie jeżdzą, tłok nie mniejszy, ale są co chwila i może to przyciąga ludzi.
To że jadą szybciej w szczycie to absolutnie masz rację, tłok owszem nie występuje, ale częstotliwość pociągu po południami poprawi się dopiero od grudnia. :p
Wiem, wiem. Ty pisałeś o autobusach. Ale przeginasz fakty w drugą stronę.
kozioł pisze:Prywaciarze podskakują z radości, gdy 521 zostanie usunięte z obecnej trasy. Choć czekają ich trudne wakacje. :-"
Hmmm... Ale prywaciarze chcą kończyć na RONDZIE WASZYNGTONA 54!

Rosa

Post autor: Rosa » 26 cze 2008, 22:28

kozioł pisze:Ogólnie trudno uzasadnić ogromną niechęć ludzi z Wawra do pociągów, która trwa od końca lat 90'
Jak to trudno? :D
Za rzadko, za wolno, za daleko do stacji, dobre tylko jeśli ktoś chce dojechać w okolice Sródmieścia i Ochoty bo reszta stacji źle umiejscowiona, stary tabor no i w autobusie człowiek czuje się bezpieczniej niz w klaustrofobicznych kiblach gdzie w razie potrzeby znikąd ratunku, znikąd pomocy.

Awatar użytkownika
JotPeCet

Post autor: JotPeCet » 26 cze 2008, 22:30

kozioł pisze:
JotPeCet pisze: Stąd te podwyżki cen biletów w Minibusach i Arkach?
Jak ZTM podwyższa, KM podwyższa, to oni tymbardziej. Jak była SKMka, to bilety na Warszawę były po 2 zł.
Tak, bo była konkurencja (obecność, bo ofert przewoźników nie ma co porównywać). A o podwyżce cen biletów w ramach oferty "BILET DO OTWOCKA" nic mi nie wiadomo.
kozioł pisze:Co pół godziny w pierszej kolejności? Już tam była, pojeździła sobie parę miesięcy i wywalona.
Nawet jej odpowiednio nie rozreklamowano, a już zdjęto :/
Rzadko polityka idzie w parze ze zdrowym rozsądkiem. Teraz błędy nie będą powtórzone! Nie zapominaj o wspólnym bilecie i o uzupełnianiu się oferty.

[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2008-06-26, 22:35 ]
Korekta tagów.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 26 cze 2008, 22:31

Rosa pisze:no i w autobusie człowiek czuje się bezpieczniej niz w klaustrofobicznych kiblach gdzie w razie potrzeby znikąd ratunku, znikąd pomocy.
To jest już krańcowa demagogia.

kozioł

Post autor: kozioł » 26 cze 2008, 22:37

To że jadą szybciej w szczycie to absolutnie masz rację, tłok owszem nie występuje, ale częstotliwość pociągu po południami poprawi się dopiero od grudnia.
Wiem, wiem. Ty pisałeś o autobusach. Ale przeginasz fakty w drugą stronę.
Co masz dokładniej na myśli?
Hmmm... Ale prywaciarze chcą kończyć na RONDZIE WASZYNGTONA 54!
A po remoncie to nie wracają do normy? ;>
"BILET DO OTWOCKA"
Mało kto ją zna. Jeśli nikt nie jeździ pociągiem, nie wchodzi na stronę internetową KM, nie patrzy na reklamy na budynkach Śródmieścia, to jak ma się o tym dowiedzieć?
Zresztą jest to do OTWOCKa, a ludzie zaufania do PKPu nie mają więc jeśli wysiądą w Warszawie, to może dostaną karę? :grin:
Niestety,ale takie są fakty

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 26 cze 2008, 22:40

kozioł pisze:
Rozumiem, że twoim zdaniem w ztmie pracują sami debile, którzy nie potrafią znajdować brygad leżących na ulicy?
Nie. Stojących w zajezdni. Bo gdzie trafią Ostrobramskie brygady zdjęte z 408 i 515 ? Zasilenie 521 nie ma sensu...
Hmm? W zmniejszającym się wciąż planie MZA?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Rosa

Post autor: Rosa » 26 cze 2008, 22:41

Fikander pisze:
Rosa pisze:no i w autobusie człowiek czuje się bezpieczniej niz w klaustrofobicznych kiblach gdzie w razie potrzeby znikąd ratunku, znikąd pomocy.
To jest już krańcowa demagogia.
Nie mówię że tak jest, mówię że tak się sporo osób czuje. Moja siostra cioteczna po tym jak straciła telefonik powiedziała że do pociągu już w życiu nie wsiądzie.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 26 cze 2008, 22:46

Rosa pisze:
Fikander pisze: To jest już krańcowa demagogia.
Nie mówię że tak jest, mówię że tak się sporo osób czuje. Moja siostra cioteczna po tym jak straciła telefonik powiedziała że do pociągu już w życiu nie wsiądzie.
A u was biją Murzynów. No litości, jakby w pojazdach KM nie zdarzały się kradzieże.

Rosa

Post autor: Rosa » 26 cze 2008, 22:53

Jasne, ale to jednak co innego :)
Zresztą pociągów można unikać, natomiast komunikacji miejsckiej raczej nie :D

Tm

Post autor: Tm » 26 cze 2008, 22:53

Mimo wszystko sądzę, że w badaniach poczucia bezpieczeństwa wygrałyby autobusy.

[ Dodano: Czw 26 Cze, 2008 22:53 ]
Rosa pisze:Zresztą pociągów można unikać, natomiast komunikacji miejsckiej raczej nie :D
Wszystko zależy od tego gdzie się mieszka.
აბგდევზთიკლმნოპჟრსტუფქღყშჩცძწჭხჯჰ
абвгґдеєжзиіїйклмнопрстуфхцчшщюяь
ابتثجحخدذرزسشصضطظعغفقكلمنهويةى

ODPOWIEDZ