Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu Al. Jerozolimskich

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 29 cze 2008, 23:44

Takie pochwalenie się pasażerowi zanim odczuje on jakąkolwiek poprawę, tylko spali efekt. W rezultacie za drugim razem możesz powiesić cokolwiek, a i tak nikt nie weźmie tego poważnie. Chcesz mieć propagandę (nie bronię), to się chwal techniką przed fachowcami, a poprawą przejazdu pasażerom, nie odwrotnie. W momencie, gdy pasażer poczuje poprawę i zobaczy nagrodę, to może się zaciekawi i przeczyta.

[ Dodano: 2008-06-29, 23:45 ]
PS Uwierz humaniście :]
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 29 cze 2008, 23:46

Uważasz, że na pasażerach technika wrażenia nie zrobi? Wydaje mi się, że to kwestia podania tej wiedzy (inna rzecz, kto owo podanie miałby przygotować). Techniką przed fachowcami się chwalę - stąd ta nagroda :p
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 29 cze 2008, 23:51

inż. Glonojad pisze:Uważasz, że na pasażerach technika wrażenia nie zrobi?
Może zrobić, czemu nie, ale przyciągnąć uwagę musisz czym innym. Inaczej możesz tam powiesić wierszyk o lokomotywie z równym skutkiem.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

mcdm

Post autor: mcdm » 30 cze 2008, 8:56

A te super-wyswietlacze to kiedys dokladne informacje pokaza czy taka prowizorka juz pozostanie?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 cze 2008, 11:13

Pokazują całkiem nieźle.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

mcdm

Post autor: mcdm » 30 cze 2008, 12:55

inż. Glonojad pisze:Pokazują całkiem nieźle.
ale ciagle malo dokladnie (szczegolnie gdy np zamiast 9 22 przyjezdza, a prognozowanej za nia 7 za 1 min nawet na horyzoncie nie widac)

za to pozytywnie zaskakuje sygnalizacja, nie bylo zwyczajowego przytrzymania przy Emilii Plater, zdazylismy zrobic wymiane i ruszyc ze Starynkiewicza , przejechac przejscie dla pieszych DW Ochota na (chyba) zsynchronizowanym zielonym - czyzby zbieg okolicznosci?

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 30 cze 2008, 15:05

No cóż, niektórzy po prostu mają pecha z tym SIPem i tyle... niewykluczone, że trzeba będzie firmę serwisującą zmienić, ale to jest trudniejsze do zrobienia niż powiedzenia.

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 30 cze 2008, 23:52

inż. Glonojad pisze:Info na stronie TW już jest, info do miasta poszło miesiąc temu, tylko miasto olało... ale z tym wywieszeniem zdjęcia w tramwaju to niezła myśl jest, powiercę dziurę.
TW mają słaby marketing. O tym, że Warszawa ma najlepszą stację metra i najlepszego maszynistę to było głośno, że hej :D

Zgadzam się jednak z Bastianem co do odpowiedniego przedstawienia nagrody - po włączeniu priorytetów będzie większy efekt. Nie wszystkich pasażerów interesują nowinki techniczne, mogą się zastanawiać po co wydano tyle pieniędzy, skoro nie czuć poprawy warunków podróżowania (czas).

Swoją drogą szkoda, że takich modernizacji nie wykorzystuje się do jeszcze większej poprawy wyglądu przystanków, np. zadaszenia na większej części.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 01 lip 2008, 19:52

inż. Glonojad pisze:Pokazują całkiem nieźle.
No, czas rozkładowy to bardzo dobrze pokazują, to im się udało :D

Walas

Post autor: Walas » 01 lip 2008, 20:24

Dziś linia 44 na wyświetlaczach m.in. na przystanku Centrum->DH Smyk wyświetlana była jako 24,czyli,że jak przyjeżdzało 44,to wyświetlało jako 24.
1069, 7722
Ulubione wozy: 5240, 5243, 6207
817, WKD, R1, S1

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 01 lip 2008, 22:32

Czyli ktoś włożył nieprawidłowy kluczyk. Niestety dawno nie trafiłem takiego przypadku, coby wleźć do kabiny motorowemu i zapytać, a na lotną kontrolę na którejś pętli nie mam niestety czasu..

JaBaal

Post autor: JaBaal » 02 lip 2008, 22:29

A dzisiaj w ogóle nie było żadnego wyświetlania....
Jeśli ktokolwiek wypowiada się o komunikacji w Pruszkowie, niech nie zapomina, że na północ od torów (Gąsin, Żbików, Bąki) też mieszkają ludzie.
Śp. 714 Ożarów - os. Staszica = to były piękne dni...

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 02 lip 2008, 22:59

O której? Bo między 15:00-17:00 na pewno wyświetlało.

Awatar użytkownika
Petroniusz

Post autor: Petroniusz » 03 lip 2008, 0:06

Rano kurs zjazdowy na Żoliborz linii 22 był wyświetlany jako "Zajezdnia Praga". Na wyświetlaczach w kierunku placu Zawiszy wyglądało to co najmniej dziwnie. ;-)

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 03 lip 2008, 19:32

inż. Glonojad pisze:Czyli ktoś włożył nieprawidłowy kluczyk.
Niekoniecznie,zależy czy symbol migał czy nie, bo może rozkładowo o tej porze powinno być wtedy 24, a że go nie było to już inna sprawa...
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"

"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej

ODPOWIEDZ