Wbrew pozorom na takie mieszkania jest bardzo duże zapotrzebowanie,ze względu na kieszenie większości poszukujących własnego Minż. Glonojad pisze:najbardziej straci budownictwo średnio-stare, tj. wielka płyta, żerań, rama H.
Bus-pas na trasie AK
Moderator: Wiliam
Słuchaj, ja odniosłem się tylko do podanej kwoty pół miliona.jacek pisze:Co Ty za głupoty chłopie wypisujeszAndrzej pisze: Bo ceny mieszkań wkrótce trochę spadną, a ceny działek są wywindowane w kosmos i już nie spadną. Chyba że chcesz działkę za wąską, przy rowie melioracyjnym, linii wysokiego napięcia, obwodnicy, cmentarzu, hipermarkecie, z zadłużoną hipoteką.. itp, itd.![]()
Za wartość mieszkania w okolicy pl.Wilsona, mozna naprawdę wiele kupić, o czym mieszkańcy tej okolicy doskonale wiedzą, a tylko z przekory i dbanie o swoje 4 litery robia innym pod górkę.(..)
- tarantula01
- Kontakt:
To czemu go tam jeszcze nie ma?inż. Glonojad pisze:Tyle, że bus-pas jest tam potrzebny niezależnie od sposobu przetłaczania Tarchomina do metra.
Takie np. 503 przez most Grota też potrzebne jest, moim zdaniem, po to, aby m.in. wykazać, że liczba pasażerów w autobusach jadących mostem Grota w porównaniu z pasażerami jadącymi w samochodach jest np. porównywalna lub wyższa:
http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... a=82207701
I ca za tym idzie, łatwiej będzie można zrealizować bus-pas.
- MeWa
- Cukiereczek
na razie strategia rozważonego rozwoju wskazuje, że udział komunikacji zbiorowej na moście Roweckiego wynosi około 34%...tarantula01 pisze:Takie np. 503 przez most Grota też potrzebne jest, moim zdaniem, po to, aby m.in. wykazać, że liczba pasażerów w autobusach jadących mostem Grota w porównaniu z pasażerami jadącymi w samochodach jest np. porównywalna lub wyższa
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- tarantula01
- Kontakt:
- tarantula01
- Kontakt:
- tarantula01
- Kontakt:
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Co jest wartością absolutnie wystarczającą do wydzielenia 1 pasa z 4 (25%) dla potrzeb zbiorkomu.MeWa pisze:na razie strategia rozważonego rozwoju wskazuje, że udział komunikacji zbiorowej na moście Roweckiego wynosi około 34%...tarantula01 pisze:Takie np. 503 przez most Grota też potrzebne jest, moim zdaniem, po to, aby m.in. wykazać, że liczba pasażerów w autobusach jadących mostem Grota w porównaniu z pasażerami jadącymi w samochodach jest np. porównywalna lub wyższa
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Jeszcze raz się powtórzę .
Jestem całkowicie przeciwko robieniu teraz bus-pasa.
Powstanie go teraz spowoduje straszne korki , (chodzi mi o kierunek tarchomiński) przyłączenie trasy S -8 .
Po wszystkich zwężeniach 186,404,414,197 utkną w korkach ,i co , robić bus pas do zachodniego
Jeśli ktoś tak pomyśli to proponuję bus pasy przed dw. zachodnim
itd. itd .
Do czasu poszerzenia mostu Grota ,ew. budowy mostu północnego ( z tramwajami ,według mnie to świetny pomysł ) radzę zapomnieć o bus pasie na trasie AK (przynajmniej w kierunku Tarchomina ) .
A póżniej jak najbardziej jestem za pierwszeństwem dla autobusów .
A ha już gdzieś pisałem że chodzi o oszczędność dla pasażerów ok. 10 minut i dlatego tymbardziej jestem przeciwny powstaniu takiego pasa .
P.S.
Poranny szczyt jest mi mniej znany i po pewnych przemyśleniach myślę że taki bus pas mógłby powstać .(Most Grota -Marymont).
Powstanie go teraz spowoduje straszne korki , (chodzi mi o kierunek tarchomiński) przyłączenie trasy S -8 .
Po wszystkich zwężeniach 186,404,414,197 utkną w korkach ,i co , robić bus pas do zachodniego
Do czasu poszerzenia mostu Grota ,ew. budowy mostu północnego ( z tramwajami ,według mnie to świetny pomysł ) radzę zapomnieć o bus pasie na trasie AK (przynajmniej w kierunku Tarchomina ) .
A póżniej jak najbardziej jestem za pierwszeństwem dla autobusów .
A ha już gdzieś pisałem że chodzi o oszczędność dla pasażerów ok. 10 minut i dlatego tymbardziej jestem przeciwny powstaniu takiego pasa .
P.S.
Poranny szczyt jest mi mniej znany i po pewnych przemyśleniach myślę że taki bus pas mógłby powstać .(Most Grota -Marymont).
E tam. Przewężenia masz i tak w związku z budową S8. Może więc warto wytyczyć buspasy w obu kierunkach właśnie od tych przewężeń?Jeszcze raz się powtórzę .
Po wszystkich zwężeniach 186,404,414,197 utkną w korkach ,i co , robić bus pas do zachodniego Jeśli ktoś tak pomyśli to proponuję bus pasy przed dw. zachodnim itd. itd .
Plan minimum to buspas w strone Tarchomina od Marymontu.
Jarek pisze: Plan minimum to buspas w strone Tarchomina od Marymontu.
Dla tych którzy jadą komunikacją z Marymontu będzie super ,zyskają 10 minut
Dla jadących od dw, zachodniego bus pas to porażka .Chyba że myślisz o wykorzystaniu pasa awaryjnego ,ale nie wiem co powie na to policja ,straż i inne służby .
Czy wie ktoś ile metrów szerokości ma trasa AK (średnio)?
Ktoś pisał o tych 14 metrach które są niezbędnym minimum by pas awaryjny, który obecnie i tak nie jest awaryjny stał się dodatkowym pasem. Wtedy już łatwiej o buspas (który uważam, że nawet bez tego powinien powstać - mimo, że most Grota w 99% swoich podróży przezeń pokonuję samochodem).
Ktoś pisał o tych 14 metrach które są niezbędnym minimum by pas awaryjny, który obecnie i tak nie jest awaryjny stał się dodatkowym pasem. Wtedy już łatwiej o buspas (który uważam, że nawet bez tego powinien powstać - mimo, że most Grota w 99% swoich podróży przezeń pokonuję samochodem).
- Paweł_K
- Taki ligowy Bełchatów
- Kontakt:
W porannym szczycie bus pas byłby na wymienionym odcinku raczej mało przydatny. Zakorkowane są drogi dojazdowe, na samym moście są 4 pasy więc ruch ładnie się rozkłada. Do Marymontu jest relatywnie luźno, dlatego moim zdaniem w tę stronę pasa nie trzeba. W stronę przeciwną to co innego - korki po południu (pon-pt) są zawsze, bus pas (Marymont - Most Grota) pozwoliłby oszczędzić sporo czasuNordyk110 pisze:P.S.
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...
I'll see you on the dark side of the moon
Richard Wright 1943-2008 - Shine on, you crazy diamond...