Modernizacja trasy tramwajowej w ciÄ gu Al. Jerozolimskich
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tanio za to nie wzięli podobno...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
tak dochodzę do wniosku po dzisiejszej jeździe tramwajem, że te tablice to porażka jakaś... Informacje w ogóle się nie zgadzają: kolejność linii, czasy, znikające wozy itp. itd. Miało być lepiej, ale chyba już nie będzie...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Będzie, jak się wywali ASCOM na zbity pysk i zleci serwisowanie firmie zewnętrznej.
Aczkolwiek mnie w piątek wyświetlało dobrze.
Aczkolwiek mnie w piątek wyświetlało dobrze.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A mi dzisiaj po południu (po 17) to bardzo dziwne rzeczy pokazywało.
Najpierw w Centrum
Praga pokazywało, że stoi 9 oraz 22 - stan zgodny z rzeczywistością. Na następnych dwóch pokazywało tylko 9 ale być może 22 nie zdążyło przejechać przez rondo Dmowskiego, więc można powiedzieć, że też było dobrze. Za to na rondzie Waszyngtona zonk
- zamiast 9 pokazywało, że stoi 24.
Niby różnica niewielka ale tak na pewno być nie powinno.
Najpierw w Centrum
Niby różnica niewielka ale tak na pewno być nie powinno.
1 7 9 22 128 141 157 172 175 504
Ciągle coś źle pokazuje, kursy znikają, pojawiają się, ikona podstwienia pojazdu pojawia się, gaśnie itp.. Jeśli system opiera się na zgłoszeniach wysyłanych przy minięciu słupów, to jest to denny system. Wydaje mi się, że system powinien nieustannie śledzić wozy i na podstawie tego podawać rozkład. Zauważyłem, że dla naszego systemu podstawą jest rozkład papierkowy i jeśli występują jakieś błędy w lokalizacji lub jakiś wóz nie ma kluczyka, to podawany jest czas rozkładowy i stąd pokazywanie się kursów, których nie ma, lub innej linii niż ta która podjechała.
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Co oznacza nieustannie? Nie ma czegoś takiego jak nieustannie, zawsze jest jakaś częstotliwość odpytywania. Albo częstotliwość ustawienia punktów pomiarowych albo odbiorników (w zależności od budowy systemu).
Generalnie sposobów budowy takiego systemu jest tyle, że ciężko dyskutować z tak ogólną i mało techniczną wypowiedzią o szczegółach.
Generalnie sposobów budowy takiego systemu jest tyle, że ciężko dyskutować z tak ogólną i mało techniczną wypowiedzią o szczegółach.
O rany czepiasz się, monitor też niby świeci nieustannie, a jednak nie. Musi lokalizowac na tyle często, żeby nic nie zgubić, a nie że jak wóz stanie na światłach to system głupieje.inż. Glonojad pisze:Co oznacza nieustannie? Nie ma czegoś takiego jak nieustannie, zawsze jest jakaś częstotliwość odpytywania. Albo częstotliwość ustawienia punktów pomiarowych albo odbiorników (w zależności od budowy systemu).
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie czepiam się, tylko próbuję dociec, o co Ci chodzi. Z tym "wóz staje na światłach to system głupieje" też przesadzasz, moim zdaniem nie w tym jest problem.
- MeWa
- Cukiereczek
przekaz jest jasny, też często doświadczam tego, że tablica "akutalizuje się" (zaczyna wskazywać dobrze) dopiero jak tramwaj zatrzymuje się na tym przystanku... Ale i nie zawsze. Piotram wymienił wszystkie złe aspekty z punktu widzenia pasażera, nie wiem, czego tutaj można nie rozumieć...inż. Glonojad pisze:Nie czepiam się, tylko próbuję dociec, o co Ci chodzi. Z tym "wóz staje na światłach to system głupieje" też przesadzasz, moim zdaniem nie w tym jest problem.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Przeczytaj mój post, to się dowiesz.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wróc, jak zrozumiesz co napisałem a w międzyczasie "nie baw się w adowkata Piotrama i nie pisz, jak nie masz nic do dodania w temacie". Fajnie, co? Też tak umiem.
[ Dodano: Pią 25 Lip, 2008 14:05 ]
I wskaż, gdzie twierdzę, że system działa dobrze. Cytat proszę.
[ Dodano: Pią 25 Lip, 2008 14:05 ]
I wskaż, gdzie twierdzę, że system działa dobrze. Cytat proszę.