Paliwa alternatywne w warszawskiej komunikacji miejskiej
- Solaris U10
Może tak ktoś się pochwali czy w mediach są jakieś informacje na temat tego wozu?
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Witam.

Dobrze że kloszardzi nie mają dostępu do telewizji, bo jak by go dorwali to by nawet jednego półkursu nie zrobiłBJ.2052 pisze:Są w "Życiu Warszawy" oraz obszerniejsze w dodatku warszawskim do "Dziennika".Filip7370 pisze:Może tak ktoś się pochwali czy w mediach są jakieś informacje na temat tego wozu?
Czy to można gdzieś przeczytać w internecie (Dziennik)?
Rozmawiałem dziś z kierowcą i powiedział, że pierwsze dwa dni jazdy były masakryczne, bo dziennikarze ( cyt. skretyniali palanci) nie potrafili się zachować. Robienie zdjęć z lampą w stronę szyby w czasie jazdy to najłagodniejsze zachowanie panów z gazet.
A ogólnie jazda tym busem niczym się nie różni od normalnej scani. Tylko tyle że jest niebieska i zamiast wejść ma "entraty" i " uscity"
A ogólnie jazda tym busem niczym się nie różni od normalnej scani. Tylko tyle że jest niebieska i zamiast wejść ma "entraty" i " uscity"
"Żyj!- krzyknęła nadzieja...bez Ciebie nie potrafię - odparło cicho życie..."
-
Krzysiek_S
- gregory5576
- Kontakt:
[ Dodano: Pią 12 Wrz, 2008 16:23 ]
To dopiero policja będzie miała pole do popisu: "Pan jest pijany do kiermana, a kierman nie ja to autobus. Nie trzeba będzie się nawalić za własne pieniądze, tylko za firmowe, jak na wdychasz się oparów silnika. i wtedy kierownik nie może mieć podstaw do zwolnienia Cię z pracy za alkohol. Wystarczy że powiesz że jeździłeś Skanią na linii. ciekawą sprawą jest też kto będzie tankował te samochody. bo kierowcy będą raz do zbiornika raz do kanistra.
Kibicuje Redutowej bo to w gruncie rzeczy zakład, ale na bank to tylko gadanie Magierskiego. Jeśli do teraz nawet jednego gazowca nie kupili to i "pijaczyny" nie kupią nawet jednej. Nie wiem z resztą czy akurat Etanol to najlepsze alternatywne paliwo.
- gregory5576
- Kontakt:
Ja tylko cytuję.Kibicuje Redutowej bo to w gruncie rzeczy zakład, ale na bank to tylko gadanie Magierskiego. Jeśli do teraz nawet jednego gazowca nie kupili to i "pijaczyny" nie kupią nawet jednej. Nie wiem z resztą czy akurat Etanol to najlepsze alternatywne paliwo.
Wdychając spaliny autobusu napędzanego na etanol nie da się upić. Kierowcy raczej nie będą tego tankować do karnistrów. To jest czysty alkohol 100%. Spożycie choćby troszeczki tego grozi wypaleniem układu pokarmowego a co za tym idzie grozi to natychmiastową śmiercią. Lepiej tego nie robić.
pozdrawiam Kozik