Modernizacja trasy tramwajowej w ciÄ gu Al. Jerozolimskich
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Znaczy się -działają.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Gacek
- Kontakt:
lkepiej wygląda. Tyle ile było stłuczek i awantur przy Emillii to nikt nei zliczy. Przy lewoskręcie jest bezpieczniej, mimo ze faza krótsza (chociaż moze klepie, bo tam I było bardzo krótko dla tramwajów)piotram pisze:W tym przypadku zdecydowanie nie zaprzeczę, choć nie jest mi dane zobaczyć jak to wygląda w popołudniowym szczycie. Chodzi mi prędzej o same światła, w ten priorytet ciężko uwierzyć jak naćkali tyle tych faz.
[ Dodano: Pon 18 Sie, 2008 09:38 ]
Raczej jazda zgodnie z przepisami.inż. Glonojad pisze:No to co w takim razie, obstrukcja systemu ze strony motorowych?
Całuję Was w Wasze małe serduszka.
Przy Emilce to zawsze tak było, bez względu na dzień tygodnia. Ciekawe jak będzie na patelni na jesieni, bo na razie to jest zdecydowanie mniejszy ruch.Gacek pisze: lkepiej wygląda. Tyle ile było stłuczek i awantur przy Emillii to nikt nei zliczy. Przy lewoskręcie jest bezpieczniej, mimo ze faza krótsza (chociaż moze klepie, bo tam I było bardzo krótko dla tramwajów) .
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Wczoraj na Pl. Narutowicza to było wykolejenie, tylko nie wiem w którym miejscu dokładnie.
Oglądałem sobie w szczycie porannym tę sygnalizację. Sygnał z Alei na Ochotę jest bardzo krótki - drugi skład ledwie zdąża, podobnie sygnał z Ochoty na Aleje - jeśli pierwsze było "1", drugie "9" itp. ledwie zdąża także.
Zdarzają się także zaplątane auta, aczkolwiek nie ze względu na sygnały lecz na brak dyscypliny kierowców: jak jest zielone, stają przed torami (mimo że nie ma linii zatrzymań), ale jak jest czerwone, to nagle skrupuły tracą
Plusy to podwójne otwarcie w obu relacjach "1", co przeczyszcza troszkę wloty dla 9 i 24
Gocławek (odpowiednio).
Przez "ledwie" mam na myśli kocie oczka.
Oglądałem sobie w szczycie porannym tę sygnalizację. Sygnał z Alei na Ochotę jest bardzo krótki - drugi skład ledwie zdąża, podobnie sygnał z Ochoty na Aleje - jeśli pierwsze było "1", drugie "9" itp. ledwie zdąża także.
Zdarzają się także zaplątane auta, aczkolwiek nie ze względu na sygnały lecz na brak dyscypliny kierowców: jak jest zielone, stają przed torami (mimo że nie ma linii zatrzymań), ale jak jest czerwone, to nagle skrupuły tracą
Plusy to podwójne otwarcie w obu relacjach "1", co przeczyszcza troszkę wloty dla 9 i 24
Przez "ledwie" mam na myśli kocie oczka.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bo wszystko ruszyło po zatrzymaniu wypadkowym?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie wiem. Wiem, że wiązało się z półgodzinną dziurą w kursowaniu 1 wieczorem.
[ Dodano: Wto 19 Sie, 2008 09:26 ]
Ale jest to bardzo możliwe.
[ Dodano: Wto 19 Sie, 2008 09:26 ]
Ale jest to bardzo możliwe.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Było coś późnym popołudniem, ale chyba dopiero za Banacha. 9 rzeczywiście zawracała na Naruciaku, ale 1 i 14 jeździły na Banacha.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Opieram się na informacji zasłyszanej od motorowego 6 (zapytałem, czy na Bródnie w ogóle jakas jedynka jest i jest po co czekać), więc może być ona nieprecyzyjna. Niemniej "1" miało dziury rzeczywiście, a i po nowym torze objazdowym przy Żabie coś często tramwaje jeździły (jakby skrócone powroty dodatków z 1).
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na to masz wytłumaczenie na zdjęciu wyżej. Tym niemniej 1 skrócona nie była. Wysiadłem i widziałem, dokąd pojechałainż. Glonojad pisze:Niemniej "1" miało dziury rzeczywiście
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale to nie mogło się zdarzyć "coś" za Banacha, jeśli koras był od Zawiszy do Naruciaka - wszystkie światła po drodze z Okęcia by nie przepuściły takiej kolumny.