Wszystkim da się przewieźć prosiaka.jasiu pisze:w końcu ktoś mądry zauważył, że przecież marszrutką nie można przewieźć prosiaka (chyba?)
Tramwaje na Wschodzie
Moderator: JacekM
Nieco nowości zza wschodniej granicy:
- 28 i 29 sierpnia odbył się strajk pracowników LKP Lwiwelektrotrans - w związku z niewypłaceniem płac za lipiec żaden tramwaj ani trolejbus nie opuścił bram zajezdni. Następnego dnia pojawiła się informacja że wypłacono ok. połowy wypłat, przy pomocy budżetu miejskiego.
- 18 września zniknie we Lwowie funkcja konduktora.
- 25 sierpnia wzrosły ceny biletów za przejazd elektrotransportem w Mikołajowie - z 50 na 60 kopiejek.
- Kijów postanawia ucywilizować marszrutki - teraz każdy pojazd przewożący pasażerów będzie musiał mieć co najmniej 21 miejsc siedzących i 2 pary pneumatycznych drzwi udostępnianych pasażerom.
- 28 i 29 sierpnia odbył się strajk pracowników LKP Lwiwelektrotrans - w związku z niewypłaceniem płac za lipiec żaden tramwaj ani trolejbus nie opuścił bram zajezdni. Następnego dnia pojawiła się informacja że wypłacono ok. połowy wypłat, przy pomocy budżetu miejskiego.
- 18 września zniknie we Lwowie funkcja konduktora.
- 25 sierpnia wzrosły ceny biletów za przejazd elektrotransportem w Mikołajowie - z 50 na 60 kopiejek.
- Kijów postanawia ucywilizować marszrutki - teraz każdy pojazd przewożący pasażerów będzie musiał mieć co najmniej 21 miejsc siedzących i 2 pary pneumatycznych drzwi udostępnianych pasażerom.
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
W Kijowie zaprezentowano drugą Kobrę - może będzie wyjeżdżać częściej niż starsza siostra. http://stts.mosfont.ru/photo/91130/
bury me in my favourite yellow patent leather shoes / and with a mummified cat / and a cone-like hat.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
To produkt Pragoimexu czy samoróbka miejscowa?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Rany, wyobraziłem sobie dolepienie takiego przodu do jakiejś parówki... Brrr... 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow