Jeśli chce się najważniejszą linię Rembertowa wrzucić na TS, pozbawić AON i osiedle dojazdu do Politechniki, a zostawić muchowoza 408, to czy nazwałbyś to sensowną propozycją? Nie żartuj sobie, że to Rembertów jest winny takiego efektu tamtych rozmów. Przyczyną było podejście ZTM do tematu, które innego skutku mieć nie mogło. W Rembertowie nie panuje żadne przekonanie jak to ująłeś dobrobytu komunikacyjnego, nie siej tutaj zamętu. Nie chodzi tu o utrzymanie status quo za wszelką cenę, tylko jeśli mamy coś zmieniać to w sposób przemyślany i logiczny. Najlepiej i najprościej wszystko zwalić na władze dzielnicy. Naiwni to kupią. Powtórzę jeszcze raz, dla Bielan ZTM przygotował rozsądną i logiczną propozycję i bardzo dobrze uzasadnioną. Wg Ciebie władze Rembertowa a władze Bielan to zupełnie inne światy? Na prawdę sądzisz, że jakby ZTM przygotował takiego bubla dla Bielan, jak ostatnio dla Rembertowa to efekt byłby inny, jak w Rembertowie? Więc pisanie "idź i załatw" jest kompletnie nie na miejscu, bo to nie rola zwykłych mieszkańców. Mieszkańcy mogą wyrażać tylko opinię. Jak propozycja jest zła, to i takie będą opinie.Jarek pisze:Dobra. Idź do radnych i przekonaj. ZTM wprowadzi z pocałowaniem ręki. Ale nikt nie odda ani 408, ani 168, ani żadnej innej linii. W Rembertowie panuje przekonanie o dobrobycie komunikacyjnym i za nic w świecie nie zechca zmienić status quo.Nazgul pisze:Najpierw należy zabrać i to wszystkie brygady z 408 (czyt. wycofać z Rembertowa.) i to samo zrobić ze 168 a potem część dodać do 515, aby uzyskać minimum 15/20/20, tym bardziej że 521 wyleciało z TŁ.
[ Dodano: Pią 29 Sie, 2008 21:22 ]
No przecież już dziś wiadomo, że okazałoby się strzałem co najwyżej w dwójkę. I to mimo symulacji, które ponoć są wyrocznią, ale od czasu wpadki z 401, okazało się, że jednak nie, czego ZTM do dziś nie może przeboleć i usilnie utrzymuje tą linię.PiotrekP pisze:Takie pytanie mi przyszło na myśl. Co zrobiłby ZTM, jeśli 515 z AONu przez TS nie okazałoby się strzałem w dzisiątkę?
A w odpowiedzi na pytanie - to mielibyśmy jeszcze gorszą sytuację w Rembertowie, jeszcze większą nadpodaż brygad.