Nie powiedziałbym... Frekwencja jest porównywalna. Natomiast X może pozazdrościć częstotliwości kursowania 199tceFrencher pisze:Jak pokazuje życie ludzie chcą takich linii, gdyż skutecznie obronili linię X w Ząbkach, a już były zakusy aby pieniądze przeznaczyć na 199, i zlikwidować X-sa. Mimo oddzielnego biletu X jeździ dalej, i frekwencji 199 może jej pozazdrościć.
Marki, Radzymin, Wołomin
Moderator: Wiliam
Ad.1solaris8315 pisze:Jeżeli używany 12-15 letni Mercedes z zachodu to dla ciebie lepszy tabor to pozazdrościć...Frencher pisze:. I często puszcza lepszy tabor, niż by wystawił ZTM.Prywaciarz to nawet po wertepach pojedzie, byle zarobić.Frencher pisze:pojawia się prywatny przewoźnik który za dopłaty jest gotów uruchomić swoją linię na wskazanej przez Gminę trasie.A co ich obchodzi trasa na terenie Warszawy? Niech martwią się o swój ogródek.Frencher pisze:Często sugestie gminy odnośnie odcinka w strefie miejskiej kończą się odpowiedzią ZTM-u, który się sprowadza do ostatnio modnego u nich stwierdzenia, że dana propozycja trasy nie mieści się w ich wizji polityki transportowej
Weźmy choćby przykład linii X - autobusy wyglądają lepiej, niż kilkuletnie Solarisy z MZA(zarówno wewnątrz, jak i na zewnątrz). Nawet od strony technicznej są niczego sobie.
Ad.2
Ad.3
[ Dodano: Wto 09 Wrz, 2008 13:36 ]
Rozkład 199 i X niewiele się różni. 199 ma ciut lepszy rozkład, ale jakoś nie słychać żeby ludzie rozmawiali o 199 - raczej dyskusje są związane z linią X, i tym co zrobić, aby ta linia była jeszcze lepsza (np. ostatni pomysł aby wydłużyć ją do Dw. Wschodniego).chudzini7 pisze:Nie powiedziałbym... Frekwencja jest porównywalna. Natomiast X może pozazdrościć częstotliwości kursowania 199tceFrencher pisze:Jak pokazuje życie ludzie chcą takich linii, gdyż skutecznie obronili linię X w Ząbkach, a już były zakusy aby pieniądze przeznaczyć na 199, i zlikwidować X-sa. Mimo oddzielnego biletu X jeździ dalej, i frekwencji 199 może jej pozazdrościć.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Info z dzisiaj:
Radzymin wycofał się z koncepcji linii 738. Pośrednio upadła też koncepcja linii 740. Radzymin wystąpił do Marek o przeanalizowanie możliwości wysłania kilku kursów dziennie z istniejących linii do Nadmy.
Jak się ma sprawa linii 734 nie wiem.
Radzymin wycofał się z koncepcji linii 738. Pośrednio upadła też koncepcja linii 740. Radzymin wystąpił do Marek o przeanalizowanie możliwości wysłania kilku kursów dziennie z istniejących linii do Nadmy.
Bez komentarza. W tamtej gminie chyba nigdy się nic nie zdarzy.Frencher pisze:Info z dzisiaj:
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
Zły chłopiec i troll pozdrawia
O tej sprawie było także dzisiaj w telewizyjnym Kurierze Mazowieckim. Już nawet rzecznik prasowy ZTM mówi o dwóch liniach - do Załubic i Nadmy.
A burmistrz Radzymina dalej od maja tylko powtarza, że czeka na uchwałę Rady Warszawy. Że mu się nie znudzi mówić w kółko to samo
A burmistrz Radzymina dalej od maja tylko powtarza, że czeka na uchwałę Rady Warszawy. Że mu się nie znudzi mówić w kółko to samo
Znajdzie jakiś pretekst dlaczego nie powstało 738, jednocześnie zachęci prywaciarzy, aby ci co kończą jazdę na dworcu w Radzyminie przenieśli się pod os. Victoria i temat znowu ucichnie na kilka lat.solaris8315 pisze:Wybory rozliczą za to
Takie są realia gm. Radzymin.
o 199 rozmawiają. Głównie o dojeździe tą linią do PKP Rembertów i o zmianie trasy od początku września. Przyjrzyj się na forum gazety dokładniejFrencher pisze:Rozkład 199 i X niewiele się różni. 199 ma ciut lepszy rozkład, ale jakoś nie słychać żeby ludzie rozmawiali o 199 - raczej dyskusje są związane z linią X, i tym co zrobić, aby ta linia była jeszcze lepsza (np. ostatni pomysł aby wydłużyć ją do Dw. Wschodniego).
Materiał z wczorajszego kuriera Mazowieckiego nt. 7xx do Radzymina
http://pl.youtube.com/watch?v=MQ6gFJi6DQo
Coś mi się wydaje ze tamtejszy burmistrz zamiast rozwiązywać problemy to je na siłe wynajduje
http://pl.youtube.com/watch?v=MQ6gFJi6DQo
Coś mi się wydaje ze tamtejszy burmistrz zamiast rozwiązywać problemy to je na siłe wynajduje