Solarisy A8, U12 i U18 - dostawa 2008+2009
Czemu nie Jelczownia do kwadratu, ale nie o nich. Czy te nowe nie mają twardych siedzeń?
Na zawsze w mojej pamięci Jelcz M180/Volvo B10MA/Steyr SG18 MZA #7370 1993-2009 
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Już każdy powiedział to co wiedział, trzy razy wysłuchał dobrze mnie. Wszyscy zgadzają się ze sobą, a będzie nadal tak jak jest.
Moje życie jest jak beczka, tylko nie wiem czy śmiechu czy prochu.
Łódź szybsza dzisiaj dotarły na zakład Limanowskiego solarisy z przetargu na 37 sztuk. Dojechało 10 szt. W ten sposób łódź żegna lewarkowe IKARUSY plus harmonijkowe automaty 3197 3198 3199. Takie jak u nas seria z 1991 roku.
Ciekawe za ile lat Warszawa dogoni Łódź.
Zostało w łodzi tylko 30 automatów. Ale już nie długo. Po remoncie na handel a reszta pod młotek.
No i oczywiście z 40 pierdzi jelczy M181M jeździ już tylko 12 reszta skasowana. Ale to wymiana za używane Mercedesy z 1996 i 1997 roku.
Jak się chce to można.
Zostało w łodzi tylko 30 automatów. Ale już nie długo. Po remoncie na handel a reszta pod młotek.
No i oczywiście z 40 pierdzi jelczy M181M jeździ już tylko 12 reszta skasowana. Ale to wymiana za używane Mercedesy z 1996 i 1997 roku.
Jak się chce to można.
-
jacek
- Zbanowany
Jak się chce to wszystko można zarznąć.beni pisze:W ten sposób łódź żegna lewarkowe IKARUSY plus harmonijkowe automaty 3197 3198 3199. Takie jak u nas seria z 1991 roku.
Jak się chce to można.
Jak z 40 M181M, jezdzi 12, to świadczy tylko o zarznieciu tych wozów-u nas nic nie skasowano, więc powinnismy być dumni
To że zostało w Łodzi tylko 30 automatów ,to też pewne zasługa ich serwisu
W Warszawie z dnia na dzień nieda się zastąpić wszystkich Ikarusów i Jelczyków, więc powinniśmy być dumni z serwisu,że je nadal utrzymują przy życiu
Zobaczymy Solarisy, Many, jak bedą wyglądały, gdy osiągną wiek Ikarusów i Jelczyków znajdujących sie w służbie Stolicy
A podpisali umowę 9 lipca... równo dwa miesiące później mają już pierwsze wozy:beni pisze:Łódź szybsza dzisiaj dotarły na zakład Limanowskiego solarisy z przetargu na 37 sztuk. Dojechało 10 szt. .
http://www.solarisbus.pl//busmania,aktu ... 0,438.html
My podpisaliśmy umowę w czerwcu, a wozów jak nie było, tak nie ma.
- Drivter1234
Zgadzam się z Tobą i to jeszcze jakquattro pisze:O ja cię, jaka panika! Co za różnica czy nowe autobusy przyjadą tydzień albo dwa później czy wcześniej. Obserwuję tą dyskusję i dochodzę do wniosku, że czekacie na nie, dosłownie, jak na własne dziecko. No tak, ale gdy spojrzeć na średnią wieku wypowiadających się miłośników to wyniesie ona 16 lat. A dla tak zagorzałych fanów brak przejażdżki nowym wozem w pierwszym dniu jego kursowania to wstyd i poruta.
Ludzie! Przecież to są zwykłe solarisy, jakich jeździ po Warszawie już kilkaset. Jak nie zrobicie zdjęcia poręczy przy drzwiach w nowym wozie pierwszego dnia to naprawdę nic się nie stanie. Nie popadajmy w pedantyzm! Nie na tym polega interesowanie (dla niektórych nawet pasjonowanie) się KM!
Ty i te Twoje lewe informacje, 10 sztuk U18 zostało dostarczone już w poniedziałek a nie we wtorek tak jak Ty to twierdzisz, ale żyj w tym przekonaniu, że masz rację.beni pisze:Łódź szybsza dzisiaj dotarły na zakład Limanowskiego solarisy z przetargu na 37 sztuk.