Odebrałem prawko kat. D, chcę pracować, gdzie iść?

Moderatorzy: JacekM, Dantte

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 16 wrz 2008, 12:21

Flash8222 pisze:Zdecydowanie zmienił pracodawcę :P Mobilis olałem a w PKS GM zostałem na zasilaniu.
Skąd taka zmiana orientacji?
Czyżbyś już prawko odrobił w Mobilisie?

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 16 wrz 2008, 12:47

jacek pisze:Skąd taka zmiana orientacji?
Czyżbyś już prawko odrobił w Mobilisie?
Stwierdziłem, że w tamtej firmie i niektórymi dyspozytorami nie da się współpracować. Więc podziękowałem za współpracę.
Solaris pisze:To Flash ma prawo jazdy :shock:
Będzie już 10 miesięcy jak mam prawko kat. D :P

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 16 wrz 2008, 13:03

Flash8222 pisze:Stwierdziłem, że w tamtej firmie i niektórymi dyspozytorami nie da się współpracować. Więc podziękowałem za współpracę.
Czyżby planowana zmiana na lepsze?

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 16 wrz 2008, 13:05

Lepsze linie, lepsze wozy, lepsza płaca, bliżej domu :P Same zalety widzę :P

jacek
Zbanowany

Post autor: jacek » 16 wrz 2008, 13:09

Flash8222 pisze:Lepsze linie, lepsze wozy, lepsza płaca, bliżej domu :P Same zalety widzę :P
To czemu od początku nie wystartowałeś w MZA?

desert_eag

Post autor: desert_eag » 16 wrz 2008, 14:40

I teraz Pan Choragiewka bedzie jechac na Mobiego a wychwalac MZA.

Awatar użytkownika
Santos
Zbanowany

Post autor: Santos » 16 wrz 2008, 16:28

Flash8222 pisze:Przesadzasz :P Patroni z R-7 ostatnio ciągle są zajęci przez bardziej lub mniej kumatych praktykantów :P Mój wczoraj tak się zanudzał, że nawet przysypiał :P
Panie Michale, ale patroni to chyba jednak patroni i nie stanowią większości kierowców na R7 ;-) A zapotrzebowanie na przychodzenie z wolnego jest cały czas :P Brygady masz do wyboru, do koloru :grin: mówię o brygadach jeszcze nie obsadzonych :D ale oczywiście to też zależy od dnia...

A tak z innej beczki, jak już wspomniał Jacek, jeśli możesz napisać - jak wygląda sprawa odrobienia prawka w Mobilisie, jest coś zawartego w umowie, odnośnie tego, że musisz jeździć u nich przez pewien czas ? :P

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 18 wrz 2008, 0:10

Jamnik pisze:Proponuje się oddziały, w których kierowcy są potrzebni. Tam gdzie jest komplet, nie ma potrzeby zatrudniania nowych kierowców, gdyż wpływa to niekorzystnie na stan finansowy firmy
Ja się zgadzam z Frencherem. Jeśli przychodzi sobie człowiek, który chce pracować w odpowiedzialnym i niełatwym zawodzie za wcale nie duże pieniądze i MZA "grymasi", stawiając warunki, tzn., że nie potrzebują kierowców. Bo gdyby naprawdę potrzebowali, to cieszyli by się z każdego kandydata.
A jeśli twierdzisz, że nie brakuje kierowców, to dlaczego można jeździć ZWD? Może jest ich za dużo... Hmm, nie wiedziałem, że jest nadmiar kierowców :-"

[ Dodano: Czw 18 Wrz, 2008 00:14 ]
Santos pisze:To samo na Woronicza (-( Braki cały czas są, a efekt ten jest minimalizowany poprzez dobrą wolę kierowców, którzy przychodzą z wolnego.
Święte słowa :!: =D> Nic dodać nic ująć

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 18 wrz 2008, 0:27

levar pisze:
Jamnik pisze:Proponuje się oddziały, w których kierowcy są potrzebni. Tam gdzie jest komplet, nie ma potrzeby zatrudniania nowych kierowców, gdyż wpływa to niekorzystnie na stan finansowy firmy
Ja się zgadzam z Frencherem. Jeśli przychodzi sobie człowiek, który chce pracować w odpowiedzialnym i niełatwym zawodzie za wcale nie duże pieniądze i MZA "grymasi", stawiając warunki, tzn., że nie potrzebują kierowców. Bo gdyby naprawdę potrzebowali, to cieszyli by się z każdego kandydata.
A jeśli twierdzisz, że nie brakuje kierowców, to dlaczego można jeździć ZWD? Może jest ich za dużo... Hmm, nie wiedziałem, że jest nadmiar kierowców :-"
Czy ja gdzieś pisałem, że na Woronicza jest komplet? Nie przypominam sobie. Wysuwając różne wnioski na temat oddziałów, kieruję się zestawieniami zawodności. W ostatnich miesiącach Woronicza ma bardzo dużo wadliwych półkursów właśnie z powodu braku kierowców (najwięcej - nie licząc "strajkującej" Redutowej), więc nie dziw się, że możesz jeździć z wolnego. Zresztą na Woronicza są chętnie przyjmowani nowi kierowcy.
Mówiąc o komplecie, miałem na myśli Ostrobramską (napisałem przecież: "Ostrobramska miała zero wadliwych półkursów z tytułu braku kierowcy. Więc tutaj jest komplet."). Na R-3 ostatnio nie było miejsca dla nowych kierowców, a to również o czymś świadczy.

Awatar użytkownika
levar
Kontakt:

Post autor: levar » 18 wrz 2008, 0:50

To którym zakładom zdecydowanie brakuje? Tylko Kleszczowej i Redutowej chyba...

Bierut

Post autor: Bierut » 18 wrz 2008, 7:53

[[/quote]Czy ja gdzieś pisałem, że na Woronicza jest komplet? Nie przypominam sobie. Wysuwając różne wnioski na temat oddziałów, kieruję się zestawieniami zawodności. W ostatnich miesiącach Woronicza ma bardzo dużo wadliwych półkursów właśnie z powodu braku kierowców (najwięcej - nie licząc "strajkującej" Redutowej), więc nie dziw się, że możesz jeździć z wolnego. Zresztą na Woronicza są chętnie przyjmowani nowi kierowcy.
Mówiąc o komplecie, miałem na myśli Ostrobramską (napisałem przecież: "Ostrobramska miała zero wadliwych półkursów z tytułu braku kierowcy. Więc tutaj jest komplet."). Na R-3 ostatnio nie było miejsca dla nowych kierowców, a to również o czymś świadczy.[/quote]

Ja zaczynalem prace w sierpniu i o maly wlos nie zalapalbym sie na Woronicza. Na Wloscianskiej twierdzili, ze tu juz nie ma miejsc. Przyjeli mnie, bo wczesniej w lipcu czekalem na Ostrobramska.

silmek

Post autor: silmek » 18 wrz 2008, 9:11

levar pisze:To którym zakładom zdecydowanie brakuje? Tylko Kleszczowej i Redutowej chyba...
Zgadza się jak przyjmują nowych to na Kleszczową i Redutową. Pytałem się o Woronicza, ale nic z tego. Aby sobie wybrać zakład to nie wiem, albo trzeba mieć lepszą gadkę, albo najlepiej jak wszędzie kogoś znajomego.

MANiek

Post autor: MANiek » 18 wrz 2008, 12:55

Flash8222 pisze:Lepsze linie, lepsze wozy, lepsza płaca, bliżej domu :P Same zalety widzę :P
No i nareszcie poprowadzisz przeguba...

Flash8222

Post autor: Flash8222 » 18 wrz 2008, 13:19

MANiek pisze:
No i nareszcie poprowadzisz przeguba...
Prowadzić przeguba miałem okazję gdy nawet jeszcze nie miałem kat. D :P Ale dopiero teraz mogę go dłużej poprowadzić niż tylko zjazd :P

Awatar użytkownika
Jamnik

Post autor: Jamnik » 18 wrz 2008, 15:32

levar pisze:To którym zakładom zdecydowanie brakuje? Tylko Kleszczowej i Redutowej chyba...
Trudno powiedzieć, bo w lipcu liczba straconych kursów z powodu braku kierowców wyglądała następująco:
R-5: 203
R-1: 26
R-2: 25
R-4: 14
R-3: 0.

Ale to może też wynikać np. ze złego rozplanowania urlopów.

Zablokowany