Skąd taka zmiana orientacji?Flash8222 pisze:Zdecydowanie zmienił pracodawcęMobilis olałem a w PKS GM zostałem na zasilaniu.
Czyżbyś już prawko odrobił w Mobilisie?
Panie Michale, ale patroni to chyba jednak patroni i nie stanowią większości kierowców na R7Flash8222 pisze:PrzesadzaszPatroni z R-7 ostatnio ciągle są zajęci przez bardziej lub mniej kumatych praktykantów
Mój wczoraj tak się zanudzał, że nawet przysypiał
Ja się zgadzam z Frencherem. Jeśli przychodzi sobie człowiek, który chce pracować w odpowiedzialnym i niełatwym zawodzie za wcale nie duże pieniądze i MZA "grymasi", stawiając warunki, tzn., że nie potrzebują kierowców. Bo gdyby naprawdę potrzebowali, to cieszyli by się z każdego kandydata.Jamnik pisze:Proponuje się oddziały, w których kierowcy są potrzebni. Tam gdzie jest komplet, nie ma potrzeby zatrudniania nowych kierowców, gdyż wpływa to niekorzystnie na stan finansowy firmy
Święte słowaSantos pisze:To samo na WoroniczaBraki cały czas są, a efekt ten jest minimalizowany poprzez dobrą wolę kierowców, którzy przychodzą z wolnego.
Czy ja gdzieś pisałem, że na Woronicza jest komplet? Nie przypominam sobie. Wysuwając różne wnioski na temat oddziałów, kieruję się zestawieniami zawodności. W ostatnich miesiącach Woronicza ma bardzo dużo wadliwych półkursów właśnie z powodu braku kierowców (najwięcej - nie licząc "strajkującej" Redutowej), więc nie dziw się, że możesz jeździć z wolnego. Zresztą na Woronicza są chętnie przyjmowani nowi kierowcy.levar pisze:Ja się zgadzam z Frencherem. Jeśli przychodzi sobie człowiek, który chce pracować w odpowiedzialnym i niełatwym zawodzie za wcale nie duże pieniądze i MZA "grymasi", stawiając warunki, tzn., że nie potrzebują kierowców. Bo gdyby naprawdę potrzebowali, to cieszyli by się z każdego kandydata.Jamnik pisze:Proponuje się oddziały, w których kierowcy są potrzebni. Tam gdzie jest komplet, nie ma potrzeby zatrudniania nowych kierowców, gdyż wpływa to niekorzystnie na stan finansowy firmy
A jeśli twierdzisz, że nie brakuje kierowców, to dlaczego można jeździć ZWD? Może jest ich za dużo... Hmm, nie wiedziałem, że jest nadmiar kierowców![]()
Zgadza się jak przyjmują nowych to na Kleszczową i Redutową. Pytałem się o Woronicza, ale nic z tego. Aby sobie wybrać zakład to nie wiem, albo trzeba mieć lepszą gadkę, albo najlepiej jak wszędzie kogoś znajomego.levar pisze:To którym zakładom zdecydowanie brakuje? Tylko Kleszczowej i Redutowej chyba...