Komunikacja na Targówku
Moderator: Wiliam
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Złoszczenie to niewłaściwe słowo - bardziej tu pasuje: wyrażałem konsekwentnie swoją zdecydowaną dezaprobatę.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Satysfakcja to również złe określenieColony pisze:Cóż, może masz i rację. Ale niemniej taka sytuacja chyba satysfakcjonuje?
Po prostu cieszę się, że problem Zacisza wreszcie został dostrzeżony przez ZTM i zrobił on tyle na ile pozwoliły okoliczności. Jest to sytuacja doraźna, która może ulec przemianie dopiero po poczynieniu odpowiednich kroków przez inne strony, odpowiedzialne za komunikację.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Wątpię czy uda się ją przeforsować już tak szybko.Colony pisze:W takim razie czekamy na przyszłoroczną rewolucję na Bródnie-Targówku.
Zwracam się do tych Was, którzy na codzień korzystają ze środków
komunikacji miejskiej z apelem o udział w głosowaniu nad pomysłem wypuszczenia
linii autobisowej z północnej części Bródna ( ul Toruńska i okolice)
Trasa miałaby przebiegać wzdłuż trasy Toruńskiej z przystankami przy
więkrzych skrzyżowaniach. Docelowo stanowić by miała przeprawę na drugą
stronę Wisły bez konieczności przesiadek na moście.
Po burzliwych dyskusjach mieszkańców pobliskich osiedli uzgodniono by
pętla była w centrum handlowym " MARKI - ZĄBKI" jadąc wzdłuż wewnętrznej
drogi do centrum handlowego " Głębocka" a następnie Trasą Toruńską z
przystankami przy centrum sportowym POLONEZ, następnie przy wiadukcie
tramwajowym na Annopolu, następnie przy ślimaku nad Dyrekcją FSO i dalej przez
Wisłę do stacji Metra. Dlaczego wszystkie autobusy jadą tą samą trasą
Kondratowicza ??
Obecnie nikt nie pomyślał o sporej części Warszawiaków mieszkających
po tej stronie Targówka by mogli swobodnie dojeżdżać do centrów
handlowych oraz przeprawić się na lewobrzeżną część Warszawy.
Czekamy na Wasze głosy
Ewa
A, to pani ma powera, wpływy, aby takie coś uruchomić? Cóż...mi to rybka. Ja do metra mam 500, 527 i E-3. Zresztą, nie wiem, czy taka linia nie robiła by za muchwóz
Metro, mam rozumieć pętle na Marymońcie? Czy nie lepiej zająć się śmiesznych czasem przelotu 1 ( Kondratowicza - R. Żaba ) 10 min. Zresztą, jaki tabor? Jak miała by wyglądać akcja promująca nową linię? Bez stosownych ogłoszeń nikt nie będzie wiedział o tej linii i będzie wozić powietrze.
Metro, mam rozumieć pętle na Marymońcie? Czy nie lepiej zająć się śmiesznych czasem przelotu 1 ( Kondratowicza - R. Żaba ) 10 min. Zresztą, jaki tabor? Jak miała by wyglądać akcja promująca nową linię? Bez stosownych ogłoszeń nikt nie będzie wiedział o tej linii i będzie wozić powietrze.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Co w nich żałosnego? Ciżba przewożonych pasażerów?Annopol i resztą ma tramy, żałosne, ale ma.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Ja automat? LoLSławekM pisze:Czasem się zastanawiam, czy to nie automat. Na mejla dostałem taką samą treść.... A co w tym żałosnego? Widać 1 i 2 co 3 minuty rano to za rzadko...
Żeby te tramwaje jeździły punktualnie...To by było fajnie. Przed zmianami non stop jechała jakaś 1 i jakoś ludzie nie jechali jak bydło. Tramwaj wypchany ludźmi, do tego pewnie goniący czas motorniczy / motornicza...i jazda na zasadzie gaz - hamulec...