Żarcie na mieście

Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
chruscik
Dysklawiaturzysta
Kontakt:

Post autor: chruscik » 06 paź 2008, 20:41

BJ.2052 pisze:
chruscik pisze:fakt tam tez jest dobry i blisko do autobusu i w dzien i w nocy
Najważniejsze, że blisko do 504 i 700 :D
Poza tym pan-nakładnik nie szczędzi sosu, i to sie chwali :D
no i fajnie, ze "zapiekaja" kebaba :D
Solaris U10 pisze:A ja polecam kebab na DWZ w okolicach peronu 1 - chyba najlepsza kapucha w kebabie jaką jadałem.
oj nie boisz sie jadac w takich miejscach :> ?
MOBILIS Ursus

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 06 paź 2008, 21:32

chruscik pisze:
Solaris U10 pisze:A ja polecam kebab na DWZ w okolicach peronu 1 - chyba najlepsza kapucha w kebabie jaką jadałem.
Jada tam nawet sporo ludzi . Ja poszedłem tam za namową kolegi, który już dość długo tam się stołuje i nadal żyje :P

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 06 paź 2008, 21:37

Janek1236 pisze:a przy ekspedycji na pl. Wilsona jadam głównie zapiekanki.
Kiedyś mieli strasznie suche mięso tak, że podziękowałem za współpracę. Jednak kiedyś będąc tam ponownie skusiłem się i ku mojemu zaskoczeniu był bardzo dobry. Od tej pory dość często tam jadam.

Polecam także kebaba przy BM Uniwersytecki vel. Karaluch. Mięso kładzione na 2. Sos ostry jest naprawdę ostry ;)
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

interflug
(gemba)

Post autor: interflug » 06 paź 2008, 21:42

chruscik pisze:]
a DWC to niby lepsza miejscówa :> :razz:

serdecznie nie polecam tego w zagłębiu sex-shopów(I NIE TYLKO :razz: ) między Świętokrzyską, a Królewską.(tj. pierwszy kebs w pawilonie-nie budzie idąc od Królewskiej).
Tam właśnie jeden jedyny raz w 3-letniej "karierze konesera" wyrzuciłem w piz-du kebaba za 9zl :term: po dwóch pierwszych kęsach...
Jeśli ktoś będzie głodny w tamtych okolicach, to naprawdę warto przejść te klika kroków dalej na drugą stronę ulicy.

aha i nie z warszawskich... w Bydgoszczy... lepiej iść na pizzę, kanapkę, czy cokolwiek innego, bo rynek kebsów w całym mieście jest zmonopolizowany przez firmę Istanbul Kebap -- :dobani: :evil:
blam blam blam

Awatar użytkownika
m72
(mateusz72)

Post autor: m72 » 06 paź 2008, 21:45

gemba pisze:Istanbul Kebap --
Coś w tym jest. Nie był najlepszy. W Warszawie także się pojawił na Nowym Świecie czy innym Krakowskim Przedmieściu i też jest kebapem.
Informuję, że powyższa wypowiedź stanowi wyłącznie moje prywatne zdanie i nie jest dozwolonym ażeby była wiązana z nieoficjalnym lub oficjalnym stanowiskiem organizacji lub firmy, z którą byłem, jestem lub będę zawodowo lub prywatnie związany.

interflug
(gemba)

Post autor: interflug » 06 paź 2008, 21:48

shit happens ;/

dobrze, że my już się na nim poznaliśmy :D
blam blam blam

Awatar użytkownika
Tyrystor
Kontakt:

Post autor: Tyrystor » 06 paź 2008, 22:03

Polecam (już tu wspominaną) Dianę przy kinie Bajka - kolejka krótsza niż ta do prawego okienka, a kebab przepyszny (surówka bogata - nie sama kapucha, rzadko w surówce można uświadczyć jednocześnie obok kapuchy pomidora i ogórka), dodatkowe punkty za cebulę dodawaną do mięsa i mnogość rodzajów.
Na drugim miejscu jest kebab, który mam pod szkołą - Przystanek Kebab - przy przystanku Bitwy Warszawskiej 1920 (ul. Banacha, właściwie lokal jest na bazarku).
Na trzecim miejscu (kurczę, znów nazwy zapomniałem! :D) Kebab w przejściu podziemnym koło DWC (wystarczy zejść z przystanku tramwajowego DWC :arrow: GUS i od razu skręcić w prawo) - dobry, ale niedawno ceny podbili o 1zł :neutral:

A kebab na Placu Wilsona (przynajmniej ten w ekspedycji, bo może gdzieś czai się jeszcze jeden) trąci fastfoodem... :-?

Informacja z ostatniej chwili: pomiędzy wyjściem ze stacji Metro Świętokrzyska a windą rozlokowała się ładna buda (ze stali nierdzewnej), w której jest kebab, jest tam dwóch arabów, ogólnie czysto i schludnie, spróbuję w najbliższym czasie.
112 120 190 240 256 412 527 E-9 L43 L45 N11

Awatar użytkownika
chruscik
Dysklawiaturzysta
Kontakt:

Post autor: chruscik » 06 paź 2008, 22:10

gemba pisze:serdecznie nie polecam tego w zagłębiu sex-shopów(I NIE TYLKO :razz: ) między Świętokrzyską, a Królewską.(tj. pierwszy kebs w pawilonie-nie budzie idąc od Królewskiej).
Tam właśnie jeden jedyny raz w 3-letniej "karierze konesera" wyrzuciłem w piz-du kebaba za 9zl :term: po dwóch pierwszych kęsach...
Jeśli ktoś będzie głodny w tamtych okolicach, to naprawdę warto przejść te klika kroków dalej na drugą stronę ulicy.
sahara?
MOBILIS Ursus

Awatar użytkownika
Piotrek

Post autor: Piotrek » 06 paź 2008, 22:14

chruscik pisze:sahara?
czy amira? i w jednym i w drugim mi smakowało, a amira dla mnie wymiata.
A kebab na Placu Wilsona (przynajmniej ten w ekspedycji, bo może gdzieś czai się jeszcze jeden) trąci fastfoodem...
Przez zeszły rok się tam często stołowałem i bardzo lubiłem kebaba z ostrym sosem. Wcześniej był gorszy. A czy trąci fast foodem? Może i trochę bo nie jest to typowa budka z kebabem, tylko z różnymi rzeczami, ale kebab jest naprawde okej.

Aha i smakował mi w tureckim na Krakowskim - do wczoraj skutecznie omijałem bo strasznie dużo tłuszczu było i w ogóle średni, a wczoraj smakował. Ale może to pora się przyczyniła - 1 w nocy z niedzieli na poniedziałek i człowiek by wszystko zjadł :P.
Kasta pianistów
Pozdrawiam, Szafran.

Awatar użytkownika
chruscik
Dysklawiaturzysta
Kontakt:

Post autor: chruscik » 06 paź 2008, 22:17

Piotrek pisze:
chruscik pisze:sahara?
czy amira? i w jednym i w drugim mi smakowało, a amira dla mnie wymiata.
taki zolty? ten jest mega!
MOBILIS Ursus

interflug
(gemba)

Post autor: interflug » 06 paź 2008, 22:24

nie wiem który. Był w pawilonie wejście prostopadle względem Marszałkowskiej.
shit gorszy od istanbula - nie wiem jakim prawem używają nazwy KebaB, to czysta profanacja jest :D
blam blam blam

Awatar użytkownika
Janek1236
(viper1983)

Post autor: Janek1236 » 06 paź 2008, 23:10

BJ.2052 pisze:
Janek1236 pisze:Dla mnie najlepszy jest kebab Bosfor na Centralnym przy stanowisku linii 504.
Dobry jest, ale ta sałatka wkładana do kebabu to zwykła kapusta 8-(
Dlatego właśnie biorę tylko opcję 'samo mięso' ;-)

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 06 paź 2008, 23:55

Jeszcze przed wakacjami najlepszy dla mnie był Kebab na Dworcu Gdańskim (ten do którego można wejść zarówno z poczekalni jak i z ulicy). Miał zawsze włączony piecyk z baraninką a bułki były opiekane... Teraz zostało już tylko to drugie... Kebab nadal jest smaczny, ale niestety zdarza się, że na baraninkę trzeba długo czekać, a kurczak jest taki zwykły... Mam nadzieję, że wraz z końcem wakacji studenckich wróci dawna jakość...

BJ
(BJ.2052)

Post autor: BJ » 07 paź 2008, 17:42

mateusz72 pisze:Polecam także kebaba przy BM Uniwersytecki vel. Karaluch. Mięso kładzione na 2. Sos ostry jest naprawdę ostry
A mi tak średnio smakował, bo w ogóle sosu nie było i całość była cholernie sucha :killer:
Piotrek pisze:czy amira? i w jednym i w drugim mi smakowało, a amira dla mnie wymiata.
chruscik pisze:taki zolty? ten jest mega!
Amira jest zajebista, pieczą to wszystko w piecu, ale ich kebaby są zwyczajnie za duże :D

Awatar użytkownika
Solaris U10

Post autor: Solaris U10 » 07 paź 2008, 17:44

BJ.2052 pisze:Amira jest zajebista, pieczą to wszystko w piecu, ale ich kebaby są zwyczajnie za duże :D
A ile kosztują?

ODPOWIEDZ